«Να τους εκπλήξουμε όλους»

Ο Γιάννης Φιρινίδης εκφράζει την ελπίδα του ο Απόλλωνα Λάρισας να αποδειχθεί η φετινή έκπληξη της Football League

Ό Γιάννης Φιρινίδης ήταν ο «φύλακας – άγγελος» της εστίας του Απόλλωνα Λάρισας, στο περσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και κάτι τέτοιο αναμένεται να συνεχιστεί και την φετινή σεζόν, που βρίσκει την ομάδα της Λάρισας, στην Stoiximan.gr Football League.

Ο 34χρονος γκολκίπερ παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου,  εκφράζοντας την πεποίθηση πως η ομάδα του θα είναι η φετινή ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

«Κατ’ αρχάς, βρίσκομαι σε καλή ηλικία για τερματοφύλακα. Κι έπειτα, έχουμε μεν νεανική ομάδα, αλλά υπάρχουν και παιδιά σε ηλικίες όπως τα 31 και τα 32, οπότε η ευθύνη μοιράζεται. Μιλάω για την ευθύνη να αποτελέσουμε θετικό παράδειγμα για τους μικρότερους, με την σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό μας».

- Τότε, ας σταθούμε σ’ ένα άλλο χαρακτηριστικό σημείο της καριέρας σου. Στο γεγονός πως άλλαξες πολλές ομάδες, αλλά σε λίγες απ’ αυτές «δίπλωσες» σεζόν, όπως συμβαίνει δηλαδή τώρα. Οφείλεται στο ότι κατά γενική ομολογία αναγεννήθηκες αγωνιστικά ερχόμενος στη Φιλιππούπολη;

«Όντως, μόνο σε 2-3 περιπτώσεις συνέβη να μείνω δεύτερη σεζόν και μια απ’ αυτές είναι ο Απόλλωνας. Αλλά πως να γινόταν διαφορετικά; Όταν βρίσκεις άριστο κλίμα, αισθάνεσαι ωραία κι έχεις δίπλα σου ανθρώπους κι όχι κλασσικούς παράγοντες, κάτι που δύσκολα συναντάς στις μέρες μας, που να πας; Πρόσθεσε σ’ αυτά την οικονομική και λειτουργική υγεία που εκπέμπει η ομάδα, αλλά και την περσινή πανάξια άνοδο και θα καταλάβεις πως πρέπει κάποιος να ‘ναι τρελός και μικρόμυαλος για ν’ αφήσει ένα τέτοιο περιβάλλον για 2-3 χιλιάρικα παραπάνω!»

- Να εκλάβω την απάντησή σου και ως συμβουλή για τα νεότερα παιδιά που λέγαμε παραπάνω;

«Μα είναι συμβουλή για τους νέους παίκτες και μάλιστα απόλυτα σαφής και συγκεκριμένη.»

- Τα περίμενες όλα αυτά που μας περιγράφεις όταν ήρθες πέρυσι στον Απόλλωνα; Εξάλλου, στο προηγούμενο πέρασμά σου απ’ τη Λάρισα και την ΑΕΛ, ο Απόλλωνας δεν βρισκόταν και στο καλύτερό του φεγγάρι...

« Όταν ήρθα κι απ’ όσα είχα μάθει, πίστευα πως πρόκειται για μια καλή ομάδα Γ’ Εθνικής. Δεν έπεσα φυσικά έξω, αλλά να που μέσα απ’ την δουλειά εξελιχθήκαμε και φάνηκε πως ήμασταν αναμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα. Σίγουρα οδηγός σ’ όλη αυτή την προσπάθεια ήταν ο προπονητής μας, ο Σάκης Θεοδοσιάδης, δίπλα στον οποίο όλοι μοχθήσαμε και δικαιωθήκαμε.»

- Βλέπεις πλέον αντίστοιχη δικαίωση και στην Football League;

«Ως ομάδα έχουμε πλέον τις αρχές μας, αφού πέρα απ’ τη σταθερότητα στην διοικητική και τεχνική ηγεσία, κρατήθηκε κι ένας αγωνιστικός κορμός. Είναι όλοι αξιόλογα παιδιά αλλά και ποδοσφαιριστές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ισχύει το ίδιο και για όσους έφυγαν. Έτσι έκριναν όμως οι αρμόδιοι και προχωράμε παρακάτω. Με τις προσθήκες λοιπόν που έγιναν και τον δρόμο που εξακολουθεί με πίστη να δείχνει ο προπονητής μας, πιστεύω πως η πορεία μας θα είναι αξιόλογη και θα ‘μαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.»

- Ποιο θα ‘ναι πιστεύεις το μυστικό για την επίτευξη του στόχου;

«Μια καλή πορεία θέλει σταθερότητα και διάρκεια. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν και δεν έχουμε παρά να τις αξιοποιήσουμε σ’ ένα πρωτάθλημα με πτωτικό επίπεδο για μια σειρά λόγων που δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε.»

- Ειδικότερα στη θέση του γκολκίπερ, φέτος έχεις να ανταγωνιστείς έναν συμπαίκτη σου με αρκετή εμπειρία όπως ο Κραβαρίτης κι έναν εξαιρετικά ταλαντούχο νεαρό όπως ο Παϊτέρης. Θέλεις να μας κάνεις κι ένα σχόλιο για εκείνους;

«Ασφαλώς πρόκειται για αξιόλογους χαρακτήρες. Πρώτα κοιτάς αυτό το στοιχείο, για να μπορείς να ‘χεις καλή συνεργασία. Τον Πέτρο φυσικά τον ήξερα, καθώς έχει την πορεία του στον χώρο. Δεν σας κρύβω πάντως πως έχω εντυπωσιαστεί απ’ τον Παναγιώτη. Το λέω γιατί για την ηλικία του, που θεωρείται μικρή για την Ελλάδα, έχει στοιχεία που τα έχουν επαγγελματίες τερματοφύλακες δεκαετίας. Υγεία να έχουν και οι δύο κι εγώ μαζί, για να δουλέψουμε όσο και όπως μπορούμε, για να βοηθήσουμε την ομάδα μας.»

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 12 Αύγουστος 2017 11:27

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep