Ήττα και αποκλεισμός

Ο Απόλλων Πόντου ηττήθηκε 0-4 από την ΑΕΛ και αποκλείστηκε από τους «16» του Κυπέλλου.

[googlead][/googlead]

Αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας ο Απόλλων Πόντου. Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου, η ομάδα της Καλαμαριάς υπέστη εντός έδρας ήττα (0-4) από την ΑΕΛ, η οποία ακολούθησε τον Πανιώνιο στους «16» του θεσμού.

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη από τον Απόλλωνα Πόντου σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Εκτός από τα δύο γκολ στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι είχαν και ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους, παίζοντας πιο επιθετικά. Πέρα από το 0-1 με τον Κύρκου (αυτογκόλ) στο 30' και το 0-2 με τον Λεοζίνιο στο 45', η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα είχε στο 22' και στο 57' δοκάρι με τον Λεοζίνιο, δοκάρι και στο 50' με κεφαλιά του Καρανίκα.

Η ομάδα της Καλαμαριάς ήταν φανερό πως δεν είχε την ίδια ποιότητα με την ΑΕΛ. Άλλωστε πρώτος στόχος των Ποντίων είναι το πρωτάθλημα και όχι το Κύπελλο. Τα λεπτά περνούσαν και οι Θεσσαλοί συνέχισαν και στο δεύτερο ημίχρονο να έχουν την υπεροχή. Κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και στο 62' κέρδισαν πέναλτι, για ανατροπή του Κούνιτς από τον Πολίτη.

Ο επιθετικός της ΑΕΛ, ωστόσο, έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι, αστοχώντας. Οι ροσονέρι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και να φτάσουν σε τελική, ενώ στο 69' βρέθηκαν με 3-0 πίσω στο σκορ, αφού στο 69' ο στόπερ Ζίζιτς βρέθηκε σε θέση φορ και με κοντινό πλασέ βρήκε δίχτυα. Η ανασταλτική λειτουργία του Απόλλωνα ήταν πολύ κακή και στο 71' ακολούθησε και τέταρτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Νούσιο που είχε μπει στο ματς ως αλλαγή.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Απόλλων δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός, ίσα - ίσα που κινδύνευσε να δεχτεί κι άλλα γκολ, και το σφύριγμα της λήξης τον βρήκε να έχει ηττηθεί με 0-4. Στον όμιλο η ομάδα της Καλαμαριάς έμεινε στους 3 βαθμούς, αυτούς που πήρε στην πρεμιέρα με τον Ηρόδοτο (0-1).

H ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: αυτ. 30' Κύρκου, 45' Λεοζίνιο, 69' Ζίζιτς, 71' Νούσιος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Αμαραντίδης, Θεολόγου, Τσουμάνης, Δαλιανόπουλος, Σπόλιαριτς, Δημητριάδης, Καλαϊτζίδης, Κύρκου, Κυβελίδης, Δαμουλάκης.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Τριποτσέρης, Καρανίκας, Γρομητσάρης, Ζίζιτς (74' Μπάμης), Μπάλλας (83' Χαλάτσης), Χοτζάλι, Νούνιτς, Πίτι, Λεοζίνιο, Σαΐτι (22' Νούσιος).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλόπουλος (Έβρου), Χατζηνάκος (Δράμας)

Last modified onΠέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2018 21:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep