«Να φιλτράρουμε τους διαιτητές»

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μίλησε για τους τρόπους που πρέπει να επιλέγονται οι διαιτητές. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μίλησε για τους τρόπους που πρέπει να επιλέγονται οι διαιτητές.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μίλησε για τους τρόπους ελέγχου επιλογής των διαιτητών που μπορούν να κρίνουν τα αποτελέσματα.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Πόντου τόνισε πως πρέπει να αναθεωρηθεί ο τρόπος επιλογής των διαιτητών που σφυρίζουν στις επαγγελματικές κατηγορίες, τα φίλτρα που υπάρχουν και, φυσικά, να εξετάζεται η γνωστική τους ικανότητα. Οι δηλώσεις του Δημητρη Καλαϊτζίδη μετά την ισοπαλία (2-2) με τον Αιγινιακό:  

«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν απογοητευτικοί σε όλους τους τομείς και δώσαμε την δυνατότητα στον αντίπαλο να βρεθεί σε φάσεις εκτέλεσης και να πετύχει ένα τέρμα. Δεν αλλάξαμε πολλά στο δεύτερο, απλά συνειδητοποιήσαμε το κακό που ερχόταν και αναλαμβάνοντας ο καθένας το μέτρο της ευθύνης που του αναλογεί αγωνιστικά δείξαμε πως αν είχαμε ξεκινήσει έτσι από την αρχή θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα.

Εκείνο που θέλω να καταθέσω για το καλό του ποδοσφαίρου είναι τα κριτήρια κάτω από τα οποία επιλέγονται οι άνθρωποι που έρχονται για να απονείμουν δικαιοσύνη. Εκτιμώ πως η πρόθεσή τους είναι αγαθή και αγαπούν και το ποδόσφαιρο, το θεωρώ βέβαιο αυτό επειδή σε άλλη περίπτωση δεν θα έμπαιναν σε αυτή τη διαδικασία.  

Ενδεχομένως τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται αυτοί οι άνθρωποι, τα φίλτρα από τα οποία εξετάζονται και περνούν να μην είναι τα ενδεδειγμένα. Έτσι έχουμε όλοι μας, εμείς και οι αντίπαλοι, πολλές διαφορετικές σκέψεις ως προς τις αποφάσεις των ανθρώπων. Μήπως πρέπει να εξετάσουμε τα μέτρα και τα στοιχεία κάτω από τα οποία αξιολογούνται αυτοί οι άνθρωποι; Εμείς ήμασταν κάκιστοι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά σε αυτό είχαν συμμετοχή και αυτοί που πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις. Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα με βάση την εικόνα μας κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο».  

Για το πρώτο γκολ του Αιγινιακού και αν υπάρχει οφσάιντ:

«Όλοι όσοι μπορούσαν να έχουν μια καθαρή εικόνα για το τι έγινε, μου είπαν ότι το γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο Αιγινιακός ήταν οφσάιντ. Επειδή εγώ δεν ήμουν κοντά για να εκφέρω γνώμη δεν μπορώ να το πω αυτό. Θα κοιτάξω το βίντεο με τις φάσεις και μετά θα δω αν ήταν ή όχι οφσάιντ, αλλά αυτό ήταν το θέμα; Έχει γίνει μια φάση που είναι ορισμός κόκκινης κάρτας, αφού έχει περάσει ο Πουρτουλίδης έναν αντίπαλό του και φεύγει στην κόντρα και το παιδί στην προσπάθειά του να τον σταματήσει του κάνει φάουλ από πίσω και αντί να δεχθεί κάρτα ο αμυντικός την δέχεται ο Πουρτουλίδης.

Παίρνω μια φάση πολύ καθαρή για όλους μας, επειδή σε άλλες μπορεί να έχουμε και διαφορετικές απόψεις. Αυτό δεν πρέπει είναι ένα κριτήριο για να δούμε αν ο άνθρωπος που κρίνει με τις αποφάσεις του ενδεχομένως και ένα αποτέλεσμα είναι καλά, έχει το γνωστικό επίπεδο για να παίρνει τέτοιες αποφάσεις;».

Για την κατάσταση του Θεολόγου:

«Ο Θεολόγου έκανε θεραπείες μέχρι σήμερα το πρωί και ρισκάραμε τη συμμετοχή του. Η εικόνα του πόσο πίσω θα πάει με αυτό θα μπορούμε να εκτιμήσουμε αύριο, μεθαύριο».

Last modified onΚυριακή, 02 Δεκέμβριος 2018 01:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep