«Πιθανή καταγγελία»

Ο Απόλλων Πόντου είναι πιθανό ως τη Μεγάλη Τετάρτη να καταθέσει καταγγελία κατά του κύρους του αγώνα Άρης - Δόξα Δράμας όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου.

[googlead][/googlead]

Ο Άρης δεν αναμένεται να καταθέσει ένσταση κατά της Δόξας Δράμας γιατί οι «Μαυραετοί» χρησιμοποίησαν έξι ξένους ταυτόχρονα στο μεταξύ τους ματς. Παρόλα αυτά δίνεται η δυνατότητα καταγγελίας σε ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον όπως ο Απόλλων Πόντου, η Παναχαϊκή, ο ΑΟΧ Κισσαμικός. Ο νομικός σύμβουλος της ομάδας της Καλαμαριάς, μάλιστα, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 παραδέχτηκε ότι οι «κοκκινόμαυροι» εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά.

Ο Χατζηιωάννου, βέβαια, ανέφερε ότι η δικαιοσύνη θα αποφανθεί σχετικά με το αν υπάρχει έννομο συμφέρον, αν και δεδομένα αυτό υφίσταται, αφού οι κανονισμοί προβλέπουν πως επιλαχούσες για την άνοδο είναι οι ΠΑΕ που τερματίζουν ως την 6η θέση. Αναλυτικά είπε:

Για το τι προβλέπει ο κανονισμός για το λάθος της Δόξας με τους ξένους:

«Εγώ, φυσικά, δεν πρόκειται να πω αν ισχύει ή, όχι η ιστορία εφόσον το παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Μπύρος. Στην περίπτωση αυτή έχουμε αντικανονική συγκρότηση ομάδας. Ο ΚΑΠ και η προκήρυξη ορίζουν ρητά πως στο φετινό πρωτάθλημα οι αδειοδοτημένες ομάδες όπως η Δόξα Δράμας θα πρέπει να χρησιμοποιούν στην 11άδα, στην διάρκεια του αγώνα, 6 ποδοσφαιριστές που έχουν το δικαίωμα να κληθούν στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή, που διαθέτουν ελληνική ιθαγένεια δηλαδή ταυτότητα ή διαβατήριο.

Η Δόξα Δράμας παραδέχτηκε πως έγινε λάθος. Συμβαίνουν τέτοια λάθη. Στο πρόσφατο παρελθόν, το 2016 έγινε σε έναν αγώνα Απόλλων Σμύρνης - Πανελευσινιακός. Μάλιστα από ό,τι θυμάμαι δεν έκανε ένσταση ο Πανελευσινιακός, αλλά η ΑΕΛ».

Για το αν μπορεί να κάνει ένσταση μόνο ο αντίπαλος ή και κάποια τρίτη ομάδα:

«Υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η πρώτη περίπτωση που θα επιφέρει, σίγουρα, βαθμολογικές κυρώσεις και ποινές στη Δόξα Δράμας, είναι αν κάνει ένσταση το διαγωνιζόμενο σωματείο που λέει ο ΚΑΠ, ο Άρης. Εάν κάνει ο Άρης ένσταση, είναι βέβαιο πως θα την κερδίσει. Η ένσταση μπορεί να γίνει εντός 2 εργασίμων ημερών. Παρά το γεγονός πως έχει κερδίσει τον αγώνα, μπορεί να κάνει. Αν και κατά την άποψή μου, δεν θα κάνει. Δεν θα ωφεληθεί σε κάτι ιδιαίτερο.

Το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι πως αντί για 1-0 θα κερδίσει με 3-0. Αυτό, βέβαια, ίσως τον οφελήσει σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τον ΟΦΗ. Ομάδα που έχει έννομο συμφέρον δεν μπορεί να κάνει ένσταση, αλλά καταγγελία. Η διαφορά είναι πως γίνεται από ομάδα που δεν συμμετείχε στον αγώνα και έχει δικαίωμα να την πράξει σε 3 εργάσιμες αντί για 2. Για να κάνει μία ομάδα καταγγελία πρέπει να έχει άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον σε σχέση με τον συγκεκριμένο αγώνα».

Αν μπορεί ο Απόλλων Πόντου να κάνει καταγγελία:

«Επειδή τυχαίνει να είμαι δικηγόρος του Απόλλωνα, δεν θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα για τον Απόλλωνα και μόνο. Μία άλλη ομάδα, τυχαία παραδείγματα η Παναχαϊκή, ο Κισσαμικός, ο Απόλλων Λάρισας για να κάνουν καταγγελία θα πρέπει να έχουν έννομο συμφέρον σε σχέση με τη διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό είναι ένα καθαρά υποκειμενικό κομμάτι που θα το εξετάσουν τα όργανα που θα κληθούν να επιληφθούν του θέματος. Εφόσον η προκήρυξη ορίζει πως αν οι δύο πρώτες ομάδες δεν πάρουν αδειοδότηση και δεν ανέβουν, τη θέση τους παίρνουν οι αμέσως επόμενες τότε υπάρχει έννομο συμφέρον κάτι που θα κριθεί από άλλους».

Για το αν σκέφτεται την καταγγελία ο Απόλλων Πόντου:

«Ο Απόλλων Πόντου όπως και κάθε ομάδα που κοιτάζει το συμφέρον της, θα εξετάσει τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Βρίσκομαι σε επαφή με τον σύλλογο, εξετάζουμε την περίπτωση αυτή τη στιγμή αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι σίγουρο. Είμαστε ακόμα στην αναζήτηση και κοιτάμε πώς να την δέσουμε αυτή την περίπτωση της καταγγελίας. Σε καμία περίπτωση δεν το αποκλείουμε. Η προκήρυξη, αν δεν κάνω λάθος, λέει πως φτάνει μέχρι την 5η ή την 6η θέση».

Για το αν επηρεάζονται και οι ομάδες που θα πέσουν από την Super League:

«Πάντα μιλάμε σύμφωνα με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Στην Ελλάδα όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αλλάζουν ξαφνικά τα πράγματα. Και ας μην κρυβόμαστε εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, δεν είναι απίθανο να υπάρξουν εκ νέου αλλαγές».

Last modified onΔευτέρα, 02 Απρίλιος 2018 21:35

1 comment

  • Γιάννης Χούμας - Πειραιάς
    Γιάννης Χούμας - Πειραιάς Τρίτη, 03 Απρίλιος 2018 18:18 Comment Link

    Εκτός από το "έννομο συμφέρον" και λοιπές νομικές ορολογίες, υπάρχει και ό όρος "αξιοπρέπεια". Θέλω να πιστεύω ότι ο
    Απόλλων Πόντου έχει αξιοπρέπεια και δεν θα κινηθεί νομικά.
    Μιλάω μόνον για τον Απόλλωνα, γιατί είμαι σίγουρος ότι η Παναχαϊκή και ο Κισσαμικός δεν θα επιδιώξουν να αφαιρεθούν βαθμοί
    από την Δόξα στα χαρτιά.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep