Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Δημιουργήσαμε ομάδα από το μηδέν»

Τη βεβαιότητα ότι ο Απόλλων 1926 θα πετύχει τους στόχους του, εξέφρασε ο Βασίλης Ανατολίτης.

Σίγουρος ότι η άριστη συνεργασία της διοίκησης της ΠΑΕ Απόλλων 1926 με τον μεγαλομέτοχο Αχιλλέα Χαραλαμπίδη και τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, θα οδηγήσει την ομάδα στην επίτευξη των στόχων της, εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Ανατολίτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Καλαμαριάς, όπου παρουσιάστηκε η νέα διοίκηση της ΠΑΕ Απόλλων 1926 και αναλύθηκε ο αγωνιστικός σχεδιασμός της περιόδου 2014-15.  Στο πάνελ των ομιλητών, πλην του Ανατολίτη, βρέθηκαν ο Χαραλαμπίδης, ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Ζαπρόπουλος και ο προπονητής Αλέξης Αλεξίου.    

Ο Ανατολίτης τόνισε αρχικά: «Εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε πλήρη γνώση του πού βρισκόμαστε. Στον Απόλλωνα δεν διαχειριζόμαστε απλά τις τύχες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά το παρόν και το μέλλον μιας Ιδέας. Είναι η ομάδα που δεν συμβιβάζεται, που διδάσκει διαχρονικά, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, ακεραιότητα, ήθος και αξιοπρέπεια. Με τη βοήθεια όλων, είμαι βέβαιος ότι σύντομα η ομάδα μας θα επιστρέψει στη φυσική της θέση, στη Σούπερ Λίγκα".

Και πρόσθεσε: «Βρισκόμουν περίπου 1,5 χρόνο κοντά στον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη και ξαφνικά στο τέλος Ιουλίου δέχθηκα την πρόταση να αναλάβω. Ήταν πρόκληση για μένα και δεν το σκέφτηκα πολύ. Αργές Αυγούστου μπήκαμε στα βαθιά. Δεν υπήρχε ούτε ρόστερ, ούτε κατάλληλο γήπεδο. Δημιουργήθηκε ομάδα από το μηδέν. Έγιναν ταυτόχρονα πολλά πράγματα και πρέπει να πω ότι δεν είμαστε ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο. Σε ό,τι αφορά το γήπεδο, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου. Ευτυχώς που δόθηκε παράταση από την Γ.Γ.Α. Αν δεν υπάρχει άδεια, δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε ο Δήμος ούτε η Περιφέρεια».

Σε άλλο σημείο, ο Ανατολίτης αναφέρθηκε στα τμήματα υποδομής, λέγοντας: «Στις Ακαδημίες έχουμε πάνω από 250 παιδάκια και ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεπεράσουμε τα 300. Μέλημά μας να βελτιωθούν οι γηπεδικές εγκαταστάσεις».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, είπε: «Η Football League έχει πολλά προβλήματα. Πιστεύω ότι πολλές ομάδες δεν θα φτάσουν καν στον τερματισμό. Εμείς, εδώ στον Απόλλωνα, πρέπει να σταθούμε όλοι κοντά στην ομάδα και να την βοηθήσουμε. Με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη είμαστε 'ένα σώμα, μια ψυχή'. Στόχος μας η Σούπερ Λίγκα, Παράλληλα, θέλουμε να αναδείξουμε παίκτες από τις Ακαδημίες, κάτι που έχει να συμβεί χρόνια. Θα είμαστε κοντά στους συνδέσμους της ομάδας, τους χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια μας. Θα κάνουμε και επαφή με τον σύνδεσμο της Αθήνας, ενώ μιλάμε και μ' έναν πολύ καλό φίλαθλο της ομάδας, που θέλει να κάνει κάτι αντίστοιχο στην Στουτγάρδη».

Και ο Ανατολίτης κατέληξε: «Οι πάντες κρινόμαστε καθημερινά. Όλοι θα κρίνονται και από μένα. Από τον αντιπρόεδρο μέχρι τον φροντιστή. Υπάρχει συγκεκριμένη κατανομή ρόλων, όποιος νομίζει ότι μπορεί να τον εκπληρώσει μένει μαζί μας και βοηθάει την ομάδα. Όλοι κρινόμαστε».

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αχιλλέας Χαραλαμπίδης από την πλευρά του, σημείωσε: «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στη διοίκηση του κ. Ανατολίτη. Είναι άλλη μια δύσκολη χρονιά. Εύχομαι η ομάδα να πάει ψηλά και να χαρούμε όλοι γι' αυτό. Πρέπει να αναφερθώ στο οικονομικό μέρος της προσπάθειας και τα χρήματα που δίνονται σε κάθε ομάδα. Πέρυσι πήραμε 150.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά, φέτος το ποσό μειώθηκε κατά 30% και τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για το ΙΚΑ. Λυπάμαι που το λέω, αλλά πιστεύω ότι πολλές ομάδες θα αποχωρήσουν στην πορεία της φετινής διοργάνωσης».

Ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Ζαπρόπουλος είπε: «Περάσαμε έναν πολύ δύσκολο μήνα, αλλά νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε κάτω από μεγάλη χρονική πίεση. Κάναμε πράξη τις επιθυμίες του προπονητή μας, φέραμε στην ομάδα ό,τι καλύτερο υπήρχε στη μεταγραφική αγορά και είμαι πεπεισμένος γι' αυτό που λέω. Πλεονέκτημα για την ομάδα μας είναι ότι δεν είχε περιορισμούς και απαγορεύσεις, όπως άλλες. Ψάξαμε πολύ, επιλέξαμε σωστά. Γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά. Δεν έγιναν φιλικά που έπρεπε να γίνουν, αλλά κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Τώρα πρέπει να σταματήσουν τα λόγια και να αρχίσουμε να παρουσιάζουμε έργο».

Τέλος, ο προπονητής Αλέξης Αλεξίου επεσήμανε: «Θέλω να πω κάτι προς τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχουν μόνο ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής. Υπάρχει ο Απόλλων, που έχει μεγάλη ιστορία και μέγεθος ως ομάδας. Να τον προσέχετε τον Απόλλωνα, όχι μονόστηλα και μονόλεπτες αναφορές. Πρέπει να μας σέβεστε. Θέλω, ακόμη, να ευχαριστήσω τον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη, ο οποίος πήρε την ομάδα από τα χαμηλά και την έκανε ανταγωνιστική στην Football League. Ξεκινήσαμε το εγχείρημα στις 3 Αυγούστου, προσπαθήσαμε να φέρουμε καλούς παίκτες και τώρα χρειάζεται υπομονή και... μεγάλο στομάχι. Το Πρωτάθλημα μπορεί να είναι δύσκολο, μπορεί να είναι και εύκολο. Θέλουμε να σώσουμε την παρτίδα. Θα κάνουμε πρωταθλητισμό για να σωθούμε. Για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, πρέπει η ομάδα να αποδώσει καλά, αλλά και οι γηπεδικές συνθήκες να είναι σωστές. Έπαιζα στον Απόλλωνα και είχε 15.000 κόσμο στο Χαριλάου, που χρησιμοποιούσε τότε ως έδρα ο Απόλλων. Δεν έφυγε αυτός ο κόσμος. Αλλά πρέπει να του δώσουμε όραμα. Να τον εμπνεύσουμε».

Και ο Αλεξίου κατέληξε: «Όταν ο Απόλλων έκανε τις μεγάλες επιτυχίες ήταν μια οικογένεια. Αυτό πρέπει να καταφέρουμε. Να ξαναγίνουμε οικογένεια. Μόνο έτσι πετυχαίνει ιστορικά ο Απόλλων. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη ευθύνη και θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, προβλήθηκε το σποτ για τα εισιτήρια διαρκείας της περιόδου 2014-15, που ετοίμασε ο Παύλος Γαβριηλίδης και συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Οι τιμές των διαρκείας είναι 80 ευρώ (Θύρες 1 και 2) και 120 ευρώ (Θύρες 3 και 4), ενώ τα Vip κοστίζουν 200 ευρώ. Έγινε, επίσης, γνωστό ότι η Π.Α.Ε. Απόλλων καθόρισε ειδικές τιμές εισιτηρίων διαρκείας για ανέργους και άλλες κοινωνικές ομάδες. Επίσης, ειδικές τιμές υπάρχουν για τα μέλη των Συνδέσμων Φίλων του Απόλλωνα.

Last modified onΠέμπτη, 11 Σεπτέμβριος 2014 21:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep