«Να μπούμε στη δεκάδα»

Ο Λευτέρης Γιαλούσης μίλησε για το ντέρμπι με τον Εργοτέλη και τη φετινή προσπάθεια του Ηρόδοτου.

Το ηρακλειώτικο ντέρμπι του Ηρόδοτου με τον Εργοτέλη είχε τη σφραγίδα του Λευτέρη Γιαλούση, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ. Ο έμπειρος αμυντικός μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για το παιχνίδι, το τέρμα που δεν πανηγύρισε, αλλά και τους στόχους της ομάδας της Νέας Αλικαρνασσού.

Αναλυτικά όσα είπε o Λευτέρης Γιαλούσης:

Για την νίκη στο ντέρμπι με τον Εργοτέλη (1-0):
«Πήραμε μία μεγάλη νίκη. Ο Εργοτέλης είναι μία καλή ομάδα που έχει κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα. Ήταν ένα δύσκολο ματς αλλά δουλέψαμε σωστά, είχαμε διαβάσει σωστά τον αντίπαλο και βγάλαμε στο γήπεδο αυτά που έπρεπε. Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ και αυτό ήταν σημαντικό. Μετά διαχειριστήκαμε σωστά το ματς. Παίξαμε με μυαλό, ψυχή και πάθος. Πήραμε τρεις πολύτιμους βαθμούς και συνεχίζουμε. Το δοκάρι στο 94′ μας καρδιοχτύπησε και η αλήθεια είναι οτι είπα από μέσα μου; «Όχι, πάλι»».

Για το γκολ που σημείωσε και δεν πανηγύρισε:
«Στον Εργοτέλη έχω περάσει καλές αλλά και δύσκολες στιγμές. Έχω παίξει Α Εθνική με την φανέλα του. Ωραία ποδοσφαιρικά χρόνια. Δεν το πανηγύρισα και το είχα σκεφτεί από πριν ότι έτσι θα κάνω αν σκοράρω. Σέβομαι τον Εργοτέλη και τα χρόνια που πέρασε σε αυτόν. Τώρα παίζω στον Ηρόδοτο, όπου ξεκίνησα από κει να «χτίζω» το όνομά μου, έχω μεγαλώσει με αυτή την ομάδα. Τις φάσεις αυτές τις δουλεύουμε με τον Φραγκουλάκη που είναι εξπέρ στα στημένα. Δεν έρχονται τυχαία τα γκολ μου. Το έχουμε βρει μεταξύ μας όπως λέμε. Είμαι και ψυχολογικά καλά και τα γκολ έρχονται αν και δεν είμαι επιθετικός».

Για το κλίμα που υπήρχε στο γήπεδο:
«Κέρδισε το Ηράκλειο από αυτό το ματς. Όλοι οι παίκτες είμαστε αντίπαλοι μόνο 90′ και μετά πάλι φίλοι. Υπάρχει αλληλοσεβασμός. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Η υγεία είναι πάνω από όλα και όλους».

Για το γεγονός ότι η ομάδα προερχόταν από δύο σερί ήττες:
«Η ψυχολογία μας δεν ήταν στα καλύτερά της. Χάσαμε όπως χάσαμε από τον Απόλλωνα Πόντου και μετά ήρθε και η ήττα από τον Α.Ο.Χ / Κισσαμικό. Τα ξεχάσαμε όλα όμως και μπήκαμε αποφασισμένοι για την νίκη. Η έδρα μας είναι δυνατή και μας δίνουν ώθηση οι φίλαθλοί μας.

Για τον Εργοτέλη:
«Τον έχω παρακολουθήσει φέτος. Έχει καλή ομάδα. Έχει νεαρά παιδιά και επηρεάστηκε στο μεταξύ μας ματς, όπου δεν ήταν καλός, από τις δύο σερί ισοπαλίες. Του λείπει η εμπειρία και ένας δυο παίκτες που όταν δυσκολέψει η… δουλειά θα μπουν μπροστά και θα πάρουν στην πλάτη τους την ομάδα, όπως έχουμε εμείς τον Φραγκουλάκη. Έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και αυτό έχει τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του. Χαίρομαι όμως να τον βλέπω να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να βγάζει δικά του παιδιά».

Για τη βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας:
«Δεν μου αρέσει να μιλάω υποθετικά αλλά αν κερδίζαμε τον Απόλλωνα Πόντου θα ήμασταν τέλεια. Κανείς δεν μας πίστεψε και φέτος. Όπως και πέρυσι. Μόνο εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Έχουμε 12 βαθμούς ως νεοφώτιστοι. Πολλοί έλεγαν ότι δεν θα κατέβουμε καθόλου στο πρωτάθλημα. Η ομάδα όμως έχει βρει τον δρόμο της, λειτουργεί σωστά και προχωράμε».

Για τον στόχο του Ηροδότου:
«Θέλουμε να μπούμε στην 10άδα. Στόχος μας είναι η Σούπερ Λιγκ 2. Είμαστε νεοφώτιστοι και θέλουμε να κάνουμε μία καλή πορεία. Μην ξεχνάμε ότι ανεβήκαμε μετά από 36 χρόνια».

Για το μυστικό της επιτυχίας:
«Είμαστε μία οικογένεια. Έχουμε καλά αποδυτήρια που λένε. Το είδαμε και στην περίπτωση του Μασάδο που αν και είναι από μία άλλη χώρα και δεν έχει κανένα, όλοι τον αγκαλιάσαμε, του σταθήκαμε και τον κάναμε να ξεπεράσει το πρόβλημα με τον τραυματισμό του. Η ομάδα έχει μία ξεχωριστή… αύρα. Δεν παίζουν ρόλο μόνο τα χρήματα και το μπάτζετ σε μία ομάδα. Φέτος βλέπουμε ότι δεν έχουμε ισοπαλίες. Ή κερδίζουμε ή χάνουμε».

Για το προσεχές ματς στα Τρίκαλα:
«Έχουμε ήδη ξεχάσει το ματς με τον Εργοτέλη. Είναι ένα δύσκολο ματς και δεν θα πρέπει να αποπροσανατολιστούμε από την βαθμολογική θέση της αντίπαλης ομάδας. Θεωρώ ότι αδικείται. Δεν αξίζει να είναι εκεί».

Για τον κόσμο του Ηροδότου:
«Τον θέλουμε δίπλα μας. Είναι πάντα κοντά μας. Η Ν. Αλικαρνασσός έχει πολύ κόσμο και τον θέλουμε στο γήπεδο. Τον καλούμε σε κάθε ματς. Αν τον έχουμε δίπλα μας, δεν φοβόμαστε τίποτα. Τον ευχαριστούμε για την βοήθεια».

Για τη φετινή Football League:
«Είναι πάρα πολύ δύσκολο και απρόβλεπτο. Είναι το πιο αμφίρροπο που έχω ζήσει όσα τα χρόνια αγωνίζομαι σε αυτό. Ο Απόλλων Λάρισας είναι ανέλπιστα στην κορυφή, άλλες ομάδες δεν πηγαίνουν καλά. Έχουμε να δούμε ακόμα πολλά».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep