Επ' αόριστον αναβολή...

Η Football League αποφάσισε την αναβολή σέντρας επ' αόριστον.

Αναβολή επ' αόριστον... Αυτό αποφάσισε το ΔΣ της Football League την Τρίτη (20/09). Το πρωτάθλημα δεν ξεκινά και πενταμελής επιτροπή θα αναλάβει να «τρέξει» όλα τα θέματα που απασχολούν, όπως αυτά των χορηγών, ενώ θα έρθει σε επαφή, με την ΕΠΟ για τη μείωση των εξόδων, αλλά και με τους θεσμικούς φορείς όπως τον Υφυπουργό, Σταύρο Κοντονή.

Το συμβούλιο είχε διάρκεια 2,5 ώρες, όμως η ουσία είναι πως δεν ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο, Στέλιο Σφακιανάκη, ούτε η έρευση τηλεοπτικής στέγης (γνωστοποιήθηκε ότι το ζήτημα πιθανότατα θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα και μοιράστηκε στους εκπροσώπους η πρόταση στη Nova), ούτε παράταση για το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Έτσι, αποφασίστηκε να αναβληθεί επ' αόριστον η έναρξη (ίσως και για τρεις εβδομάδες), ώστε να ασκηθεί πίεση προς κάθε κατεύθυνση. Και μπορεί να ειπώθηκε ότι το ΔΣ ήταν ήρεμο και χωρίς γκρίνιες, όμως η σύσταση 5μελούς επιτροπής δείχνει ότι δεν υπάρχει και ικανοποίηση από τις έως τώρα κινήσεις του Σφακιανάκη. 

Σημειώνεται ότι για δεύτερη διαδοχική φορά υπήρξε διμοιρία των ΜΑΤ στη Θεμιστοκλέους, ενώ το «παρών» στο συμβούλιο έδωσε και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Μιχάλης Τζανόπουλος, ο οποίος άκουσε τα αιτήματα των ΠΑΕ σχετικά με τις μειώσεις εξόδων. Το ρεπορτάζ του FL News αναφέρει ότι οι ομάδες ζήτησαν μείωση διαιτητικών εξόδων, διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά στην καταβολή προστίμων και στην πληρωμή των διαιτητών, αλλά και μείωση των εισφορών στο ΙΚΑ.

Εκτίμηση του προέδρου της Football League είναι ότι η αναβολή θα είναι για δύο εβδομάδες, αν και αυτή δείχνει ιδιαίτερα αισιόδοξη. Ο ίδιος, πάντως, μετέφερε στα υπόλοιπα μέλη ότι συζητά με πέντε επιχειρήσεις για το χορηγικό πρόγραμμα. Την Πέμπτη (22/09, 12:00) θα γίνει συνάντηση με τον ΠΣΑΠ, αφού είναι λογικό το συνδικαλιστικό όργανο να διαφωνεί με την απόφαση αναβολής στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Άρης... Stoiximan

Εν τω μεταξύ η ΠΑΕ Άρης με έγγραφό της στη διοργανώτρια γνωστοποίησε ότι μέγας χορηγός θα είναι η εταιρεία «Stoiximan», οπότε οι «κίτρινοι» θα εξαιρεθούν, όπως και ο Πανθρακικός, σε περίπτωση που η Football League βρει και εκείνη μέγα χορηγό.

Καμία απάντηση για το κύκλωμα

Όσον αφορά στο αίτημα της διοργανώτριας για παράταση, προκειμένου να μπει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε όλα τα γήπεδα, όπως ήταν αναμενόμενο, καμία απάντηση δεν δόθηκε από πλευράς Υπουργείου. Ωστόσο, από τη στιγμή που το πρωτάθλημα πάει πίσω, αυτή δεν απαιτείται. Εκτιμάται, άλλωστε, ότι μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν, όλες οι έδρες θα πληρούν τις προϋποθέσεις της τεχνικής υπηρεσίας.

Η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας:

Κατά την σημερινή του συνεδρίαση στο ΔΣ της Football League αποφασίστηκε ομόφωνα η αναστολή της έναρξης του Πρωταθλήματος έως ότου συναφθεί σύμβαση παραχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Επίσης εξελέγη 4μελής επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Λυχναρά (ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ), Χατζηιωάννου (ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ), Λεουτσάκο (ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ) και Κατσογιάννη (ΠΑΕ ΣΠΑΡΤΗ) η οποία υπό τον Πρόεδρο της διοργανώτριας κ. Στέλιο Σφακιανάκη θα ζητήσει να έχει συναντήσεις τόσο με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ.Σταύρο Κοντονή όσο και με τους αρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου καθώς και με ενδιαφερόμενους χορηγούς για το Πρωτάθλημα.

Last modified onΤρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2016 18:53

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep