«Πρώτα το προπονητικό»

Ο Τάκης Τσακαλίδης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Κισσαμικού για τη νέα σεζόν Ο Τάκης Τσακαλίδης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Κισσαμικού για τη νέα σεζόν

Ο Τάκης Τσακαλίδης τόνισε ότι το πρώτο μέλημα του Κισσαμικού αποτελεί η δημιουργία προπονητικού.

Ο συνεργάτης του Σπύρου Μπαξεβάνου στην τεχνική ηγεσία του Κισσαμικού, Τάκης Τσακαλίδης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας προπονητικού κέντρου, ενώ αναφέρθηκε στον προγραμματισμό εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι πάνε καλά οι συζητήσεις με τους παίκτες που πρέπει να παραμείνουν στο έμψυχο δυναμικό.

Οι δηλώσεις Τσακαλίδη, στο athlitiko.gr, έχουν ως εξής:

Για την κατάκτηση του τίτλου: «Προσπαθήσαμε από το καλοκαίρι, στοχεύοντας στο να καταφέρει η ομάδα να πετύχει γρήγορα την παραμονή της, αλλά με ένα βασικό δεδομένο, τα Χριστούγεννα, εάν κι εφόσον είμαστε στην τριάδα και με διαφορά 3-4 βαθμούς από τον πρωτοπόρο, να κάνουμε την υπέρβαση, όπερ και συνέβη. Είχαμε σταθερότητα όλο το χρόνο και ειδικά στις τελευταίες αγωνιστικές, αυτή η σταθερότητα ήταν που μας κράτησε σε βαθμολογική απόσταση από τους αντιπάλους, οι οποίοι είχαν άτυχα αποτελέσματα. Αυτό μας βοήθησε ώστε ν’ αυξήσουμε τη διαφορά. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα σίγουρα για τη νέα σεζόν είναι πάρα πολύ δύσκολα. Θα πρέπει να υπάρξει συγκροτημένη προσπάθεια απ’ όλους, προσεκτικές κινήσεις όσον αφορά τον προγραμματισμό και πιστεύω μέχρι να ξεκινήσει η καινούργια σεζόν, να δημιουργηθούν οι βάσεις για τη λειτουργία της ομάδας σε νορμάλ επίπεδο, ειδικά προπονητικά. Να δημιουργηθεί αυτό το γήπεδο, το προπονητικό και μετά όλα τα υπόλοιπα θα είναι εύκολα».

Για το πού βρίσκεται ο σχεδιασμός και πώς αυτός αναμένεται να εξελιχθεί στην πορεία: «Εχει προκύψει σε συνεργασία με τον προπονητή, η λίστα αποδέσμευσης κάποιων παιδιών και από την άλλη πλευρά, η λίστα με τα παιδιά τα οποία παραμένουν στην ομάδα. Ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τη λίστα των υπό παραμονή παικτών και απ’ ό,τι γνωρίζω με όλους έχουν προκύψει συμφωνίες. Υπάρχουν με 1-2 παίκτες κάποιες διαφορές, εύλογο είναι ότι δεν μπορείς να συμφωνήσεις με όλους στα οικονομικά, οπότε αν και εφόσον προκύψει οριστικά να παραμείνει το 80 ή 90% των παιδιών που είναι στη λίστα των υπό παραμονή, τότε θα περάσουμε σε συγκεκριμένες επιλογές σε σχέση με τις θέσεις που θέλουμε».

Για το στόχο του Κισσαμικού στην πρώτη του σεζόν στη Φούτμπολ Λιγκ: «Στόχος είναι το να κάνει η ομάδα μια πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα το οποίο θα συμμετάσχει για πρώτη φορά. Η παραμονή της ομάδας σίγουρα και προς Θεού, μην ξαναγυρίσει πίσω διότι θα είναι ό,τι χειρότερο για όλους. Παντοιοτρόπως πρέπει η ομάδα να κρατηθεί στη Β’ Εθνική».

Για τη συνεργασία του που θα συνεχιστεί με την ομάδα του Κισσαμικού αλλά και τον προπονητή Σπύρο Μπαξεβάνο: «Ναι, ό,τι καλύτερο είναι. Συνεργάζομαι με τον προπονητή, τον κ. Σπύρο, δύο χρόνια τώρα. Παράλληλα εγώ με τη διοίκηση έχω μια ευρύτερη συνεργασία που έχει να κάνει καθαρά με συμβουλευτικό χαρακτήρα. Εισακούομαι… Ολοι προσπαθούμε για το καλύτερο και νομίζω ότι σε σχέση με την όποια εμπειρία έχω, απ’ ό,τι ακούω και βλέπω θα είμαστε καλά και του χρόνου».

Για το μυστικό της επιτυχίας για τον Κισσαμικό που από το τοπικό βρίσκεται πλέον στη Β’ Εθνική: «Είναι πολύ εύκολο ν’ απαντήσω. Όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε και να παραδεχτούμε ότι σε μια προγραμματισμένη δουλειά οι βασικές προϋποθέσεις είναι δύο, η οικονομική φερεγγυότητα και η γνώση. Αυτά τα δύο, ειδικά η οικονομική φερεγγυότητα της διοίκησης με επικεφαλής τον πρόεδρό μας υπάρχει. Τώρα, όσον αφορά τη γνώση, ταπεινά και απλά, πιστεύω ότι έχουμε τα στοιχειώδη, οπότε έτσι και μόνο προέκυψε ένας πολύ καλός συνδυασμός και των δύο και καταφέραμε την πρώτη χρονιά να είμαστε με πολλή καλή παρουσία ειδικά στον β’ γύρο, να έχουμε σωθεί και τη δεύτερη χρονιά έγινε αυτή η μεγάλη προσπάθεια που μας οδήγησε στην καινούργια κατηγορία».

Για το αν τα Χανιά μπορούν ως τόπος να στηρίξουν τρεις ομάδες σε τόσο υψηλό επίπεδο στο ποδόσφαιρο: «Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές θα είναι πολύ δύσκολο αυτό. Από την άλλη, σε κανέναν απολύτως δεν μπορείς να του εμποδίσεις να στοχεύσει ψηλότερα και να προσπαθήσει να χαρεί αυτό που επιδιώκει, οπότε είναι καθαρά θέμα του καθενός το πώς θα "επιβιώσει" ποδοσφαιρικά στην πόλη των Χανίων».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep