Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 991

«Με στυλ... επιθετικό»

Ο Λευτέρης Ματσούκας, πρώτος σκόρερ στη Football League, μιλάει στο FL News

Την καλύτερη και πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του διανύει ο Λευτέρης Ματσούκας, καθώς μετά από επτά αγωνιστικές έχει πετύχει πέντε γκολ με τη φανέλα του Αχαρναϊκού και βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ στη Football League. Τα πέντε γκολ που πέτυχε ως τώρα είναι τα… μισά από όσα έχει πετύχει συνολικά στην καριέρα του, μετά από 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Μιλώντας στο FL News, ο 26χρονος επιθετικός επισήμανε πως φέτος του πάει το επιθετικό παιχνίδι του Αχαρναϊκού και θεωρεί πως η ομάδα του Μενιδίου μπορεί να πετύχει περισσότερα φέτος, πέρα από την εξασφάλιση της παραμονής.

Στο παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα πήρε τη νίκη ο Αχαρναϊκός τη νίκη, πάλι χάρη στα δικά σου γκολ….

«Από την αρχή της χρονιάς είχαμε αξιολογήσει ποιες ομάδες να είναι καλές φέτος και ο Αγροτικός Αστέρας απέδειξε ότι είναι μια από αυτές. Πήρε καλά αποτελέσματα και έχει πολύ καταρτισμένο προπονητή. Εμείς μπήκαμε αποφασισμένοι να πάρουμε τη νίκη και να κλείσουμε καλά τη χρονιά. Το ότι πέτυχα εγώ τα γκολ, δεν έχει τόση σημασία, όσο οι τρεις βαθμοί, αλλά και το γεγονός ότι κερδίσαμε το χειροκρότημα των φιλάθλων μας».

Πως βλέπεις φέτος τον Αχαρναϊκό, μετά τις πρώτες επτά αγωνιστικές;

«Φέτος επιδιώκουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Και πέρυσι είχαμε καλές στιγμές, αλλά πιστεύω πως φέτος η ομάδα είναι ανώτερη. Έχουμε καλούς παίκτες και αρκετούς νεαρούς σε ηλικία, που έχουν έξτρα κίνητρο να αποδείξουν την αξία τους».

Τι νέο έφερε στην ομάδα ο Μίλος Κόστιτς;

«Στα μέχρι τώρα αποτελέσματα παίζει σημαντικό ρόλο και ο προπονητής. Ο Μίλος Κόστιτς είναι νέος σε ηλικία και ήρθε από το εξωτερικό για να δουλέψει. Έχει σπουδάσει πάνω στο ποδόσφαιρο και γνωρίζει καλά το αντικείμενο. Είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και δεν θέλει να παίζουμε αμυντικά. Δεν ήρθε να κάνει πειραματισμούς και μας βοηθάει κι εμάς πολύ στο να βγάλουμε την αξία μας στο γήπεδο».

Εσύ ζεις την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας σου…

«Τη φετινή χρονιά έχω πετύχει πολλά γκολ και είμαι ευχαριστημένος που μπορώ να βοηθώ την ομάδα μου. Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και πλέον η υπόθεση γκολ μοιάζει πιο εύκολη. Ωστόσο με βοηθά πολύ το στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και έχουμε αφομοιώσει καλά όσα μας ζητάει ο προπονητής μας. Και από ότι φαίνεται, μας ταιριάζει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα».

Ο Αχαρναϊκός έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα φέτος στο πρωτάθλημα. Οι στόχοι ποιοι είναι;

«Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, καθώς απομένουν 27 αγωνιστικές. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό που μας απασχολεί είναι ο προσεχής αγώνας με τον Πανσερραϊκό. Σαφώς και όλοι θέλουμε να εξασφαλίσουμε το γρηγορότερο δυνατό την παραμονή μας και πιστεύω ότι μπορούμε να κοιτάζουμε και λίγο παραπάνω φέτος.

Το πρωτάθλημα ως τώρα, αν και ταλαιπωρημένο από τις καθυστερήσεις και τις αναβολές, τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει;

«Γίνεται ένα πολύ καλό πρωτάθλημα φέτος. Είναι δυνατό και ανταγωνιστικό και είναι κρίμα που άργησε να αποκτήσει τηλεοπτική κάλυψη. Θεωρώ πως είναι υποτιμημένο το πρωτάθλημα και όλοι θεωρούσαν ότι τα ματς θα έληγαν στο μισό μηδέν. Ωστόσο αυτές οι εκτιμήσεις έχουν διαψευστεί, καθώς έχουμε δει πολλά γκολ, δυνατά ματς και αρκετές εκπλήξεις.

Οσον αφορά τις ομάδες, η Λαμία έχει δείξει πως είναι η πιο σταθερή φέτος και δείχνει πως έχει όλες τις προϋποθέσεις (παίκτες, προπονητή, διοικητική ηρεμία) για να πρωταγωνιστήσει. Υπάρχουν ακόμα οι Άρης, ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης, Τρίκαλα, που φαντάζουν ως φαβορί, αλλά κάθε αγωνιστική πρέπει να το δείχνουν μέσα στο γήπεδο.

Ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι;

«Όπως κάθε παίκτης στη δική μου ηλικία, σκέφτομαι να αγωνιστώ στη Super League. Φέτος βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και καλή ψυχολογία και είναι τιμητικό να είμαι πρώτος σκόρερ. Με βοηθά πολύ ο τρόπος που αγωνίζεται ο Αχαρναϊκός φέτος, γιατί τα προηγούμενα χρόνια, στις ομάδες που έπαιζα, το στυλ ήταν πιο αμυντικογενές. Μακάρι να συνεχίσω έτσι και να ενισχύω την προσπάθεια της ομάδας μου».

Η συνέχεια πως θα είναι για τον Αχαρναϊκό;

«Βρισκόμαστε σε καλό μομέντουμ και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι δύσκολο για εμάς, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας».

Τέλος, τι θα ήθελες να ευχηθείς αυτές τις γιορτές;

«Εύχομαι σε όλον τον κόσμο καλές γιορτές καλά Χριστούγεννα, με υγεία και αισιοδοξία».

Last modified onΚυριακή, 25 Δεκέμβριος 2016 15:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep