Εβδομάδα των Παθών για Απόλλωνα

Η ηρωική Παναχαϊκή πήρε ισοπαλία 1-1 στην Ριζούπολη και απέδειξε πως οι ομάδες χρειάζεται ψυχή για να επιβιώσουν.

Ο επιθετικός μονόλογος του Απόλλωνα στα 90 λεπτά της αναμέτρησης δεν ήταν αρκετός και φαινόταν ότι η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν είχε το κάτι παραπάνω για να φτάσει στη νίκη. Από την άλλη πλευρά, η Παναχαϊκή πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις για να φύγει έστω μες βαθμό από την Ριζούπολη και το κατάφερε. Μάλιστα ήταν εκείνη που προηγήθηκε, όταν στο 54ο λεπτό σε εκτέλεση φάουλ του Πινδώνη η μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δοκαριών και επέστρεψε στον Σαμπατάκο που... πρόλαβε να στρώσει την μπάλα στα πόδια του με κεφαλιά και να την στείλει με σουτ στα δίχτυα.

Αυτό άγχωσε ακόμη περισσότερο τους γηπεδούχους που δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να φτάσουν στη νίκη και ίσως είναι τυχεροί που σε μια από τις ελάχιστες αδράνειες της άμυνας της Παναχαϊκής κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Μπουντόπουλο.

Η εικόνα που έδειξε η ομάδα του Απόλλωνα στο γήπεδο ήταν τραγική, δεν είχε καμία ενέργεια στο παιχνίδι της, δεν βρήκε σε κανένα σημείο λύσεις και οι ποδοσφαιριστές της το παράκαναν με τις διαμαρτυρίες τους για διάφορες φάσεις που κυρίως δεν είχαν δίκιο. Το γεγονός, άλλωστε, ότι δεν κατάφεραν να επικρατήσουν των Πατρινών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν βασικό τον τερματοφύλακα Βορύλλα, αλλά όχι κάτω από τα δοκάρια, τα λέει όλα...

Η αντιμετώπιση του παιχνιδιού δείχνει την πολύ τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η «Ελαφρά Ταξιαρχία» και τις παθογένειες που έχει. Ακόμη και να μην είχε υποπέσει στο τραγικό λάθος με την Ελευσίνα – όπου χρησιμοποίησε έξι ξένους ποδοσφαιριστές και θα μηδενιστεί – φαίνεται πως δεν έχει την δύναμη να αποδείξει πως ήταν ομάδα για άνοδο.

Από την άλλη πλευρά η Παναχαϊκή με δύο τερματοφύλακες στην ενδεκάδα, αφού ο πορτιέρο Βορύλλας ξεκίνησε ως επιθετικός δείχνει να παλεύει και να ψάχνει βαθμούς σε κάθε γήπεδο και η συγκομιδή πέντε πόντων στα τρία τελευταία παιχνίδια τη βοηθούν να το πιστέψει στο θαύμα.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1-1
ΣΚΟΡΕΡ: 62' Μπουντόπουλος - 54' Σαμπατακος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Βαζάκας): Αποστολίδης, Πάνος, Μπουτζίκος, Κύργιας, Φατιόν, Ρουσάκης, Βάντερσον, Παρπέξ, Τζιώρας, Σουνάς (54' Μπουντόπουλος), Στεργίδης (48' Καμαρά).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλιάς Φυντάνης): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Σαμπατάκος (88' Γ. Λαμπρόπουλος), Λαμπρόπουλος Ι. (9' Πέδρο - 32' Τρίγκας), Πινδώνης, Ρουμπάτος, Μουκίδης, Χαρτσιάς, Βορύλλας, Μητρόπουλος.

Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Τζαφόλιας (Αν. Αττικής), Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

Last modified onΠέμπτη, 12 Μάιος 2016 02:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep