Σίφουνας ΑΟΤ παρέσυρε την ΑΕΛ!

Ο ΑΟ Τρίκαλα... παρέσυρε (3-0) την ΑΕΛ στην πιο βαριά φετινή της ήττα και έκανε άλμα για την 3η θέση.

Το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων σημείωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ρεκόρ προσέλευσης. Περίπου 7.000 οπαδοί εκ των οποίων 2.000 της ΑΕΛ δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, στο ντέρμπι κορυφής στο οποίο ο ΑΟ Τρίκαλα και η ομάδα της Λάρισας ήθελαν το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους. Οι «βυσσινί», άλλωστε, γνώριζαν ότι αν επικρατούσαν, θα πανηγύριζαν την άνοδο, ενώ οι «κυανέρυθροι» θα έκαναν άλμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης. Οι γηπεδούχοι, όμως εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό μειονέκτημα της ΑΕΛ από το 41', όχι μόνο έφτασαν στην επικράτηση, αλλά το έκαναν με τρόπο εμφατικό (3-0) στην τελευταία φετινή εντός έδρας υποχρέωσή τους!

Αυτό το αποτέλεσμα αποτέλεσε την πιο βαριά ήττα της ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα και ενίσχυσε την άποψη των «κυανέρυθρων» ότι άξιζαν να βρίσκονται εκείνοι σε τροχιά ανόδου. Προς το παρόν αυτό που κατάφεραν ήταν να τονώσουν το ηθικό τους και να αποτελούν το μεγάλο φαβορί για την 3η θέση έναντι του Απόλλωνα που παραπαίει. Οι «βυσσινί» από την άλλη πλευρά δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του αγώνα και κατέρρευσαν έπειτα από την αποβολή του Ρέντζα. Έτσι, καλούνται να μαζέψουν άμεσα τα κομμάτια τους, ώστε να παρουσιαστούν πιο δυνατοί μετά από την ηχηρή σφαλιάρα και να «κλειδώσουν» την άνοδο. Σημειώνεται ότι με την ήττα αυτή η ΑΕΛ ισοβαθμεί πλέον με την Κέρκυρα στην 1η θέση, αλλά οι Φαίακες υπερτερούν στην ισοβαθμία (μία νίκη, μία ισοπαλία).

Οι γηπεδούχοι με την ώθηση που πήραν και από τους οπαδούς μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 15λεπτο είχαν 4 τελικές προσπάθειες έναντι καμίας της ΑΕΛ. Μάλιστα, στο 14' ο Στεφάνοβιτς με ωραία προσωπική ενέργεια και σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 18'. Ο Ροβίθης έκανε το γέμισμα από δεξιά, αλλά ο Μπόγιοβιτς έβαλε άσχημα το σώμα και αστόχησε από ευνοϊκή θέση με κεφαλιά.

Η πίεση του ΑΟΤ έφερε και το γκολ στο 20'. Έπειτα από βαθιά μπαλιά που δέχτηκε ο Ριζογιάννης, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ξενοδόχοφ. Ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκαν οι «βυσσινί» με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο... Τα πράγματα, όμως έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους όταν στο 41' ο Ρέντζας αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Ναβάρο.

Έτσι, το πρώτο 45λεπτο έληξε με την ομάδα των Τρικάλων να έχει την κατοχή (60% - 40%), αλλά και τις διπλάσιες τελικές προσπάθειες (6-3) εκ των οποίων οι τρεις στην εστία.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο προπονητής της ΑΕΛ πέρασε στο ματς τον Ζέρη αντί του Ροβίθη και λίγα λεπτά μετά προσπάθησε να δώσει επιθετική πνοή στην επίθεση με τον Μαρουκάκη να αντικαθιστά τον Ναγιάρ. Το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως των γηπεδούχων είχε ως αποτέλεσμα τα κενά να είναι πολλά στα μετόπισθεν της ομάδας της Λάρισας. Στο 49' ο Κουσκουνάς με κοντινή προβολή αστόχησε από κοντά, ενώ στο 63' ο Στεφάνοβιτς είχε και δεύτερο δοκάρι έπειτα από μπαλιά του Ναβάρο. Πέντε λεπτά μετά, όμως ο ΑΟΤ «κλείδωσε» το τρίποντο. Ο Μουμίν, λοιπόν, τροφοδότησε τον Κουσκουνά, ο οποίος έφυγε από κανονική θέση και «κεραυνοβόλησε» τον Ξενοδόχοφ για το 2-0, πανηγυρίζοντας έξαλλα το 17ο φετινό του τέρμα.

Ο χορός των γκολ, όμως δεν είχε ολοκληρωθεί για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, στο 77' ο Στεφάνοβιτς έβγαλε κάθετη μπαλιά για τον Κουσκουνά και ο δεύτερος με νέο σουτ διαμόρφωσε το 3-0 στο τετ α τετ με τον Ξενοδόχοφ.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΕΛ 3-0

Σκόρερ: 20' Ριζογιάννης, 68',77' Κουσκουνάς
Κόκκινη: 41' Ρέντζας
Δοκάρι: 14',63' Στεφάνοβιτς, 90' Δουκάκης

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Σταύρος Ψιμουλάκης): Χιώτης, Σαρακατσάνος, Νιάρος (82' Χαροντάκης), Παπαπαναγιώτου, Ζώνας, Ριζογιάννης, Μουμίν, Σερτζίνιο, Ναβάρο (86' Δουκάκης), Στεφάνοβιτς, Κουσκουνάς (82' Βρούτσινα).

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης (66' Κοντοχρήστος), Κομεσίδης, Βέρτζος, Μπανούσης, Ναγιάρ (53' Μαρουκάκης), Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος, Ροβίθης (46' Ζέρης), Μπόγιοβιτς.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοί: Θεοδώρου (Πιερίας), Τίκας (Καρδίτσας)

Last modified onΤετάρτη, 27 Απρίλιος 2016 20:24

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep