«Ξέρει πού θέλουμε ενίσχυση»

Τα συμπεράσματα του Αργύρη Γιαννίκη από το 1-1 με τη Βέροια και η δήλωσή του για ποιοτική ενίσχυση του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε ρυθμό μετά την ακύρωση του φιλικού με τον Παναιτωλικό σύμφωνα με τον Αργύρη Γιαννίκη. Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» σε δηλώσεις του μετά το 1-1 με τη Βέροια αναφέρθηκε στην ενσωμάτωση ποδοσφαιριστών και τόνισε ότι η διοίκηση γνωρίζει πού χρειάζεται η ομάδα του ποιοτική ενίσχυση. Αναλυτικά:

«Καταρχήν πιστεύω ότι και στα δύο ημίχρονα αργήσαμε να βρούμε ρυθμό. Από τη μία φάνηκε ότι χάσαμε ρυθμό επειδή ακυρώθηκε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και από την άλλη έπρεπε να ενσωματώσουμε παίκτες που ήρθαν αργά στην ομάδα, όπως ο Κάστρο, ο Σκόνδρας, ο Γκαρσία και κάποια παιδιά που ήρθαν από τραυματισμό. Δεν είχαμε ρυθμό και καλή αξιοποίηση χώρου σήμερα, είχαμε αργές μεταβιβάσεις πάσας, αργές κινήσεις.

Σε κάθε ημίχρονο είχαμε από 10 λεπτά που δείξαμε κάποια καλά στοιχεία. Στο β’ ημίχρονο μου άρεσε που μετά το 1-1 ανεβάσαμε ρυθμό, παίξαμε για λίγο αυτό που θέλαμε, είχαμε κινητικότητα. Καλό το φιλικό απέναντι σ’ έναν καλά οργανωμένο αντίπαλο και χαίρομαι που έγινε έτσι για να έχουμε το κεφάλι μας προσγειωμένο».

Αν υπήρχε και κούραση:

«Όχι, απλά είχαμε λανθασμένες μεταβιβάσεις, δεν πηγαίναμε σε οργανωμένο παιχνίδι, ήταν πολλά τα λάθη που κάναμε και εξελίχθηκε ένα άλλο παιχνίδι. Δεν ήμασταν καλοί στην ανάπτυξη του παιχνιδιού».

Για την πίεση της Βέροιας ψηλά σε κάποια σημεία του παιχνιδιού:

«Δεν είχε πολύ ψηλά την πίεσή της, μόνο μερικά λεπτά μας πίεσε ψηλά. Θα έλεγα ότι ήταν ένα μέτριο πρέσινγκ αυτό που έπαιξε, αλλά καλά οργανωμένο. Εμείς όμως ήμασταν αργοί στην πάσα και όταν αργείς, ο αντίπαλος ευνοείται. Αργές πάσες, αργές τοποθετήσεις, άσκοπες κάθετες πάσες. Μόνο όταν είχαμε ηρεμία φτάναμε στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου είχαμε φάσεις να απειλήσουμε τον αντίπαλο».

Για τη δημιουργία φάσεων και αν έμεινε ευχαριστημένος:

«Θα μπορούσαμε και καλύτερα, αλλά το να παίζεις μ’ έναν αντίπαλο που είναι οργανωμένος αμυντικά και να βγάζεις φάσεις, αυτό θέλει λεπτομερή δουλειά. Θες τάιμινγκ, θες πάσα, καλές επιλογές, τις οποίες δεν είχαμε σήμερα γιατί δεν είχαμε τον ρυθμό».

Για τη Βέροια που είναι τυπικό δείγμα ομάδας που θα παίξει κλειστά μέσα στα Γιάννενα:

«Δεν με προβληματίζει αυτό. Γνωρίζουμε ότι μία ομάδα που έπαιζε επί χρόνια αμυντικό ποδόσφαιρο πρέπει να την εξελίξουμε να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό θα φέρει διακυμάνσεις στην απόδοση. Σήμερα είχαμε κάτι τέτοιο, δεν είχαμε τον ρυθμό που έπρεπε, αλλά δεν με προβληματίζει. Το ξέρω και το δουλεύουμε καθημερινά αυτό για να το αλλάξουμε. Χρειάζεται υπομονή, γιατί τα πρώτα φιλικά πήγαν πολύ καλά και πρέπει να προσγειωθούν μερικοί να έχουν πάλι τεταμένη την ακοή τους και αυτοσυγκέντρωση σ’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε».

Αν προτιμάει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα 15 Σεπτεμβρίου ή πιο αργά:

«Δεν είναι στο χέρι μου. Εγώ πηγαίνω βάσει πλάνου για 15. Αν πάει πιο αργά, πήγε. Εγώ ασχολούμαι μόνο με την ομάδα. Θέλουμε να έρθει η βελτίωση και η εξέλιξη, γιατί είναι λεπτομερής η δουλειά μας».

Για τα μεταγραφικά:

«Αυτά είναι εσωτερικά θέματα. Η διοίκηση ξέρει σε ποιες θέσεις χρειαζόμαστε ενίσχυση. Θα χρειαστούμε παίκτες που θα μπορούν να μας ανεβάσουν επίπεδο, γιατί έχουμε ήδη ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Θα πρέπει να πάρουμε παίκτες που θα μας ανεβάσουν επίπεδο και όχι απλά να πάρουμε έναν παίκτη απλά για να πάρουμε».

Πηγή: super-fm.gr

Last modified onΠέμπτη, 29 Αύγουστος 2019 11:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep