Δικαίωση για Ζακουανί

Το Διαιτητικό Δικαστήριο, σε αντίθεση με την ΠΕΕΟΔ, έκρινε ότι οι κοινοποιήσεις εξωδίκων στην Ένωση είναι... νόμιμες.

Στις 22 Απριλίου ο Χουσεΐν Ζακουανί κατέθεσε προσφυγή σε βάρος του ΑΟ Τρίκαλα και εξαιτίας της ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ δικαιώθηκε... τέσσερις μήνες μετά! Προηγήθηκε απορριπτική απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, η οποία έκρινε - για πρώτη φορά στα χρονικά - ότι η κοινοποίηση εξωδίκων στη διοργανώτρια δεν είναι νόμιμη... Παρόλα αυτά το Διαιτητικό Δικαστήριο μέσα σε μία ημέρα δικαίωσε τον Αφρικανό και του επιδίκασε ένα ποσό πλέον των 8.000 ευρώ.

Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που παρακολούθησε την εκδίκαση της έφεσης του Ζακουανί και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Την ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα εκπροσώπησε η δικηγόρος, Πολυξένη Σκορδά, η οποία ζήτησε αναβολή, γιατί ο νομικός Χάρης Γρηγορίου βρισκόταν σε διακοπές. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η έφεση επιδόθηκε στις 14 Αυγούστου και η ΠΑΕ έλαβε γνώση στις 19 Αυγούστου.

Ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Μανώλης Αλαφραγκής ανέφερε: «Μας έκοψαν τη μπάλα. Ο κανονισμός λέει να εκδίδεται απόφαση σε 10 ημέρες. Η προσφυγή κατατέθηκε 22 Απριλίου και έχουμε 22 Αυγούστου. Η πρωτοβάθμια κράτησε την υπόθεση 3,5 μήνες. Έχουμε υποστεί οικονομική βλάβη και ο ποδοσφαιριστής έχει χάσει ήδη τρεις προτάσεις».

Ο πρόεδρος της έδρας, Γρηγόρης Κουτσοκώστας έπειτα από διάσκεψη ανακοίνωσε ότι απέρριψε κατά πλειοψηφία το αίτημα αναβολής και ο Αλαφραγκής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Σας προσκομίζω 50 αντίθετες αποφάσεις της ΠΕΕΟΔ μόνο της τελευταίας χρονιάς. Το άρθρο 11 παρ.4 περιορίζει το δικαίωμα καταγγελίας και προβλέπει πρώτα εξώδικη όχληση στον εργοδότη. Η πρωτοβάθμια έκρινε ότι η κοινοποίηση στην Ένωση δεν είναι νόμιμη. Προσπαθήσαμε να τη στείλουμε στο φαξ της ΠΑΕ και δεν μπορέσαμε. Έτσι κοινοποιήσαμε στην Ένωση στις 12 Απριλίου και στην ακροαματική διαδικασία τα Τρίκαλα συνομολόγησαν ότι η διοργανώτρια της κοινοποίησε με τη σειρά της το εξώδικο.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, λοιπόν, η ΠΕΕΟΔ είπε ότι η Football League δεν είναι εκπρόσωπος των ΠΑΕ, ενώ όλες οι αποφάσεις λένε το αντίθετο. Το καταστατικό της λέει ότι εκπροσωπεί τις ΠΑΕ. Αν ο εκπρόσωπος της Football League δεν είναι νόμιμος, πώς τον διορίζει και πώς ο ίδιος την εκπροσωπεί;».

Ακολούθως ο Αλαφραγκής τόνισε ότι η επίδοση είναι σύμφωνη και νόμιμη με βάση τα άρθρα 19 και 20 του Δικονομικού Κανονισμού, ενώ μίλησε για ΠΑΕ που «βάζουν και βγάζουν από την πρίζα το φαξ». «Αυτό το παιχνίδι έκανε και η Κασσιόπη και σας προσκομίζω σχετική απόφαση για τον Τουράμ», ανέφερε. Ζήτησε, τέλος, να βγει άμεσα απόφαση, γιατί ο Ζακουανί «έχει χάσει τρία συμβόλαια».

Μία ημέρα μετά, στις 22 Αυγούστου το Διαιτητικό Δικαστήριο δικαίωσε τον ποδοσφαιριστή, σε αντίθεση με την ΠΕΕΟΔ του συνταξιούχου δικαστικού Βασίλη Ανδρόνικου.

Last modified onΤετάρτη, 04 Σεπτέμβριος 2019 22:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep