Θύμα της αναδιάρθρωσης

Θύμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών είχε πέσει ο Ηρόδοτος το 1983 που υποβιβάστηκε από την Β' Εθνική. Θύμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών είχε πέσει ο Ηρόδοτος το 1983 που υποβιβάστηκε από την Β' Εθνική.

Ο Ηρόδοτος το 1982-83, όταν αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην Β' Εθνική είχε πέσει θύμα της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων. 

Την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων είχε πληρώσει την σεζόν 1982-83 ο Ηρόδοτος που τότε αποχαιρέτησε την Β' Εθνική έπειτα από 6 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού είχε πάρει την 13η θέση στον όμιλο του Νότου και υποβιβάστηκε, ενώ ακριβώς την προηγούμενη σεζόν είχε παραμείνει ως 15η της βαθμολογίας.

Το καλοκαίρι του 1983 έγινε η αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου με την δημιουργία επαγγελματικής Γ' Εθνικής σε δύο ομίλους και την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής σε έναν ενιαίο όμιλο. Τότε, υποβιβάστηκαν περισσότερες από τις μισές ομάδες από τους δύο ομίλους και έτσι άλλαξαν τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μέχρι τότε δεν υπήρχε Γ' Εθνική και υπήρχε μια ενδιάμεση διαδικασία ανόδου στην Β' Εθνική, με τους πρωταθλητές όλων των τοπικών διοργανώσεων κάθε νομού να χωρίζονται σε οκτώ ομίλους και να παίζουν μίνι πρωταθλήματα μπαράζ με τους πρώτους να παίρνουν τα εισιτήρια ανόδου. Τέσσερις πήγαιναν στον Βόρειο όμιλο και άλλοι τόσοι στον Νότιο.

Αυτός ήταν και ο τρόπος με τον οποίο είχε ανέβει το καλοκαίρι του 1976 ο Ηρόδοτος στην Β' Εθνική, αφού τότε επικράτησε στον όμιλο του απέναντι σε Πανασπροπυργιακό, Παναρειακό, Αίαντα Σαλαμίνας, Πανσαμιακό και ΑΕΚ Τρίπολης.

[googlead][/googlead]  

Last modified onΚυριακή, 12 Αύγουστος 2018 18:14

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep