Με 16 ομάδες το 2018-19

Αρκετά ανοικτά θέματα υπάρχουν στην προκήρυξη του πρωταθλήματος και το θετικό είναι πως υπάρχει δραστηριοποίηση από όλες τις ΠΑΕ για βελτιώσεις. Αρκετά ανοικτά θέματα υπάρχουν στην προκήρυξη του πρωταθλήματος και το θετικό είναι πως υπάρχει δραστηριοποίηση από όλες τις ΠΑΕ για βελτιώσεις.

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League τέθηκε σε διαβούλευση ανάμεσα στους 17 εκπροσώπους των ομάδων.

Τις τελικές πινελιές για όσα θα προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος της ερχόμενης σεζόν θα κληθούν να βάλουν οι ομάδες και να τις καταθέσουν μέχρι την επόμενη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της Football League. Το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει μείωση των ομάδων σε 16 για την σεζόν 2018-19, όπως έχει αποφασιστεί στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Από την Football League θα προβιβαστούν δύο ομάδες, ενώ στην Γ’ Εθνική θα υποβιβασθούν έξι σύλλογοι ώστε να μειωθούν τελικά οι ομάδες σε 16 για το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19. Αυτό βέβαια ισχύει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αφού από την Super League αναμένεται να “έρθουν” στο τέλος της χρονιάς δύο ομάδες και τελικά οι δύο επαγγελματικές κατηγορίες να έχουν από 16 ομάδες.

Η προκήρυξη δεν προβλέπει μπαράζ για τις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού, ενώ αναμένεται και η τελική απόφαση της ΕΠΟ για τις ομάδες χωρίς αδειοδότηση και τους ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να αποκτήσουν τελικά. Μέχρι τώρα υπάρχει απεριόριστος αριθμός για Έλληνες κάτω των 23 ετών, τρεις ξένους κάτω των 23 και ελεύθερα κοινοτικούς από τους οποίους σε κάθε ματς θα μπορούν να χρησιμοποιούν μέχρι δύο.

Στο τραπέζι υπάρχει και πρόταση του ΠΣΑΠ προς την ΕΠΟ, με την οποία ζητούν να επιτραπεί και η απόκτηση τριών έως πέντε ποδοσφαιριστών μέχρι 25 ετών, ώστε να μην μείνουν οι επαγγελματίες χωρίς επιλογές, αφού οκτώ ομάδες βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία επιλογών.

Σημαντικός ακόμη παράγοντας είναι και η οδηγία για τους προπονητές, αφού δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι τεχνικοί των ομάδων της Football League θα πρέπει να έχουν δίπλωμα UEFA Pro, ή UEFA A.

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 04 Αύγουστος 2017 20:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep