«Ροπαλιά» με Ελευθεριάδη

Η Παναχαϊκή νίκησε 1-0 τον Ηρακλή με γκολ του Ελευθεριάδη στο 10ο λεπτό.

[googlead][/googlead]

Τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, με το ίδιο σκορ (1-0), πέτυχε η Παναχαϊκή, η οποία επικράτησε του Ηρακλή στην Αγυιά. Οι κοκκινόμαυροι χτύπησαν στο 10', ακολούθως έκαναν πολύ καλή διαχείριση του ματς και έφτασαν στο τρίποντο απέναντι σε έναν Γηραιό που συνεχίζει να προβληματίζει και ο οποίος ύστερα από τέσσερα ματς έχει 4 βαθμούς (η Παναχαϊκή έχει 7). Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έκανε ντεμπούτο με ήττα στον πάγκο των Θεσσαλονικέων.

Η Παναχαϊκή απείλησε πρώτη στο 9ο λεπτό, όταν το σουτ του Κολ έξω από την περιοχή εξουδετέρωσε ο Βοσνιάδης. Το γκολ ήρθε τελικά στο 10', σε φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, αλλά μέτρησε ορθώς. Ο Κολ έκανε το γύρισμα από δεξιά με εξωτερικό φάλτσο, ο Ελευθεριάδης έκανε την κεφαλιά, έδιωξε ο Βοσνιάδης, αλλά ο επιθετικός των Αχαιών πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε από κοντά με προβολή. Αρχικά ο β' επόπτης υπέδειξε οφσάιντ, επειδή ήταν εκτεθειμένος ο Μαυριάς, αλλά το ριμπάουντ και την προβολή την έκανε ο Ελευθεριάδης, οπότε γι' αυτό μέτρησε το τέρμα των Αχαιών. Ο Γηραιός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά επιδόθηκε απλά σε ανούσια κατοχή μπάλας, δίχως να μπορέσει να παράξει τελικές άξια αναφοράς. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απειλούσαν και πάλι, όπως στο 36' και στο 44' με τα σουτ του Ελευθεριάδη.

Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής μπήκε με σκοπό να πιέσει για να φτάσει στην ισοφάριση. Οι παίκτες του Γηραιού επεδίωκαν με γεμίσματα να προκαλέσουν «ζημιά» στην άμυνα των γηπεδούχων. Όπως και στο πρώτο μέρος, ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς δεν κατόρθωναν να απειλήσουν τον Σούλη. Απλά κατοχή μπάλας, την οποία γυρόφερναν, δίχως αποτέλεσμα. Ο Ελευθερόπουλος έκανε πιο επιθετική και δημιουργική την ομάδα του με την είσοδο των Ρόβα, Χασομέρη και Κλέιτον.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο πιο ασφυκτικό γινόταν το πρέσινγκ των κυανόλευκων. Στο 84' η κεφαλιά του Μουμίν πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ το κάτι σαν γυριστό του Ζιαμπάρη μπλόκαρε με ευκολία ο Σούλης. Σαν να μην έφτανε για τον Ηρακλή το γεγονός ότι δεν απειλούσε, ήρθε και η κόκκινη κάρτα τον Μουμίν στο 90' (δεύτερη κίτρινη), για μαρκάρισμα στον Κυνηγόπουλο.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Αργυρόπουλος (84' Ντάσιος), Σωτηράκος, Μαυριάς, Φουρλάνος (57' Παπατόλιος), Κολ (66' Κυνηγόπουλος), Ελευθεριάδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Βοσνιάδης, Κουτρομάνος, Χιντζίδης, Κούσας, Ζιαμπάρης, Μουμίν, Παναγιωτούδης (80' Κλέιτον), Πασάς (46' Ρόβας), Ντούνης (77' Χασομέρης), Μενδρινός, Περόνε.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Τίκας (Θεσπρωτίας), Τριαντάφυλλος (Κορινθίας)

Last modified onΠέμπτη, 22 Νοέμβριος 2018 01:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep