Άνθισε... παραμονή

Ο Πανελευσινιακός πανηγύρισε εκτός έδρας νίκη (3-1) μετά από 425 ημέρες και καταδίκασε την Καλλονή.

Το περσινό θαύμα της παραμονής στην κατηγορία είναι αποφασισμένος να πετύχει και φέτος ο Πανελευσινιακός. Οι «σταχυοφόροι» στις έξι τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος διανύουν πορεία... πρωταθλητισμού και στην αυλαία της 28ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Football League πανηγύρισαν το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο μετά από 425 ημέρες, καταδικάζοντας την Καλλονή σε υποβιβασμό. Το τελευταίο, άλλωστε, είχε σημειωθεί στις 2 Μαρτίου 2016 απέναντι στην Παναχαϊκή (4-1).

Η ομάδα της δυτικής Αττικής αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, βρήκε απαντήσεις, έκανε την ανατροπή και η νίκη με 3-1 τη διατηρεί σε απόσταση τεσσάρων πόντων από τη ζώνη σωτηρίας. Αντίθετα, η ΑΕΛΚ έμεινε εννέα πόντους μακριά και αποχαιρετά τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Εξάλλου, στα εννέα τελευταία παιχνίδια έχει συγκομιδή ενός πόντου και δεν μπορεί πλέον να αποφύγει το μοιραίο. Σημειώνεται ότι και στο ματς του πρώτου γύρου η Ελευσίνα είχε επικρατήσει 3-1.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Θοδωρής Κωνσταντινίδης που σημείωσε δύο γκολ και είχε ένα δοκάρι. Βοήθησε έτσι τα μέγιστα ώστς ο Πανελευσινιακός να κατακτήσει το τρίποντο - χρυσάφι, που τον έφερε ισόβαθμό με την Καλλιθέα και τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Αιγινιακό.

Το ματς ήταν ανοικτό με εκατέρωθεν ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και τον Κώστα Μανιάτη, πρώην γκολκίπερ του Πανελευσινιακού, να έχει αρκετές αποκρούσεις στο ενεργητικό του. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην ΑΕΛΚ όταν στο 4' ο Ευαγγελιδάκης ανάγκασε τον Γκόμες να σώσει την εστία του. Οι «σταχυοφόροι» απάντησαν στο 13'. Ο Πρίντεμπς σέντραρε, ο Ζέλιος έπιασε το σουτ, όμως ο Μανιάτης με τη βοήθεια και του δοκαριού κράτησε το μηδέν παθητικό.

Όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν ρυθμό και μέσα σε 5 λεπτά έχασαν δύο ακόμα ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Ο Αγγελούδης στο 35' από πολύ καλή θέση μετά από σέντρα του Κασνέτση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μανιάτη και στο 40' ο τελευταίος βγήκε νικητής από τη μονομαχία με τον Γραικό.

Το φινάλε στο πρώτο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό. Η Καλλονή κόντρα στη ροή του αγώνα και ενώ ο Δημήτρης Γαβαλάς είχε προχωρήσει στο 36' στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή, πήρε το προβάδισμα μα σουτ του Ζουλιώτη. Ωστόσο, στην επόμενη επίθεση και μετά από φάση διαρκείας η ομάδα της δυτικής Αττικής έφερε το ματς στα ίσα με τον Κωνσταντινίδη. Στις καθυστερήσεις, πάντως, η ΑΕΛΚ λίγο έλειψε να μπει ξανά σε θέση οδηγού, με τον Γιουκαρή να αστοχεί με κεφαλιά.

Ο Πανελευσινιακός δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ στο δεύτερο 45λεπτο για να κάνει την ανατροπή και να πάρει το προβάδισμα. Έτσι, στο 50' ο Κωνσταντινίδης με σουτ εκτός περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μανιάτη και έκανε το 1-2. Ο σκόρερ στο 63' είχε το δεύτερο δοκάρι για τους φιλοξενούμενους, με τον Κασνέτση να αστοχεί στην επαναφορά. Ήταν, όμως εύστοχος ένα λεπτό μετά και διαμόρφωσε το 1-3, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο 25λεπτο.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 42' Ζουλιώτης - 44',50' Κωνσταντινίδης, 64' Κασνέτση
Δοκάρι: 13' Ζέλιος, 63' Κωνσταντινίδης

ΚΑΛΛΟΝΗ (Δημήτρης Γαβαλάς): Μανιάτης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Σάββα (36' Αποστόλου), Ευαγγελιδάκης, Μέγκαχεντ (55' Μέξης), Λίταινας, Γιουκαρής, Λαμπράκης, Σισέ, Σοφιάνης (68' Δικαιόπουλος).

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκόμες, Τσίγκρος, Γραικός, Κολόκας, Ζέλιος (78' Μουστάκης), Κασνέτση (65' Σταματάκης), Σιλιγαρδάκης, Κωνσταντινίδης, Κρισμάρεβιτς, Πρίντεμπς (56' Δημόπουλος), Αγγελούδης.

Διαιτητής: Ζαραβίνος (Αθηνών)
Βοηθοί: Πετρίδης (Χίου), Κοτζαμανίδης (Πειραιά)

[googlead][/googlead]

Last modified onΔευτέρα, 01 Μάιος 2017 23:06

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep