«Δίπλα στον Νίλι ο διαιτητής»

Η υπερασπιστική γραμμή του Λεβαδειακού για τον Νίλι και οι αποφάσεις για Μάτος, Πασχαλάκη.

Την απαλλαγή του Φρανθίσκο Νίλι ή έστω την τιμωρία του με μία αγωνιστική αποκλεισμό επεδίωξε, χωρίς αποτέλεσμα, ο Λεβαδειακός. Ο Ισπανός μέσος τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές για τη χειρονομία του στο παιχνίδι με τον Ιωνικό έπειτα από καταγγελία του τελευταίου. Οι Βοιωτοί στην εκδίκαση της υπόθεσης και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, στάθηκαν σε δύο νομικά νομικά θέματα, δηλαδή αν η χειρονομία διέλαθε ή όχι της προσοχής του διαιτητή τον οποίο χαρακτήρισαν έναν εκ των δύο κορυφαίων στη χώρα μας. Η ΠΑΕ Λεβαδειακός, μάλιστα, προσκόμισε δύο αποφάσεις ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, του Μάτος και του Πασχαλάκη.

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο Γιώργος Ζησόπουλος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είμαι ποδοσφαιριστής και στο συγκεκριμένο ματς ήμουν στον πάγκο. Γνωρίζω ισπανικά. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν αντιλήφθηκα τη χειρονομία. Όταν την είδα στην τηλεόραση ρώτησα τον Νίλι και μου είπε ότι του την έχουν δείξει τα παιδιά, ήταν αυθόρμητη και πάνω στην ένταση του πανηγυρισμού. Στην κερκίδα δεν υπήρχαν οπαδοί. Είδα ότι κοιτάνε ψηλά, προς μία πολυκατοικία. Εξάλλου η φιλοξενία ήταν άψογη.

Διαιτητής ήταν αξιολογημένος, ο Παπαδόπουλος, ένας από τους καλύτερους, ο Παπαδόπουλος. Ήταν αρκετά κοντά και φώναζε στους ποδοσφαιριστές να μπουν μέσα για να μην κάνουν καθυστερήσεις». Ο πρόεδρος της έδρας ρώτησε τι έλεγε ο Νίλι, αλλά οι Βοιωτοί δεν γνώριζαν και τους απάντησε: «Όπως έμαθε τις χειρονομίες μπορεί να έμαθε και προσβλητικά ελληνικά για να επικοινωνεί καλύτερα».

«Δεν αποδεικνύεται αν διέλαθε ή όχι της προσοχής του διαιτητή»

Ο νομικός Δημήτρης Βαγιάκος υποστήριξε ότι ο Νίλι σίγουρα μιλά ισπανικά την ώρα της χειρονομία και ανέφερε ότι πάνω από το σημείο των πανηγυρισμών η εξέδρα ήταν άδεια. Όπως τόνισε: «Δεν προκύπτει αν διέλαθε ή όχι της προσοχής του διαιτητή. Ήταν κοντά και μπορεί να την εξέλαβε ως μία κίνηση ενθουσιασμού. Μπορεί να λέει κάτι υπέρ της ομάδας του. Αν λέει κάτι εξυβριστικό, πρέπει να αποδειχτεί. Ούτε ο Ιωνικός μιλά για εξύβριση.

Αν δεν διέλαθε της προσοχής του διαιτητή ο Νίλι πρέπει να απαλλαγεί. Υπάρχει απόφαση για τον Μάτος και για χτύπημα που δεν τιμωρήθηκε. Η πειθαρχική έκρινε ότι ο διαιτητής ήταν κοντά, άρα έκρινε τη φάση. Αν είχε λανθασμένη κρίση, το δικαιοδοτικό όργανο δεν μπορεί να παρέμβει πλέον. Δεν γίνεται ένας τόσο έμπειρος διαιτητής να μην είδε τη χειρονομία. Αν θεωρήσετε ότι διέλαθε της προσοχής του, πρέπει να τιμωρηθεί με 1 αγωνιστική όπως ο Πασχαλάκης του ΠΑΟΚ. Σε παιχνίδι ΟΦΗ - ΠΑΟΚ και γεμάτο γήπεδο έκανε χειρονομία που την είδε όλη η Ελλάδα. Κρίθηκε από εισαγγελέα και δικαιοδοτικό όργανο για ανάρμοστη διαγωγή και τιμωρήθηκε με 1 αγωνιστική».

Σε ό,τι αφορά στην απολογία του Γιάννη Κομπότη για τη συμπεριφορά του προς τον διαιτητή του αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας, αυτή αναβλήθηκε για τις 20 Μαΐου.

Last modified onΣάββατο, 08 Μάιος 2021 12:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep