«Θέλουμε να είμαστε στα φαβορί του νότου»

Για τη νέα εποχή του Ασπροπύργου, μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Σπύρος Μαραθωνίτης. 
 
Για την πανδημία, τη καινούρια εποχή που διανύει ο Ασπρόπυργος, τα επόμενα πλάνα της διοίκησης και τους στόχους της ομάδας μίλησε ο νέος τεχνικός διεθυντής της, Σπύρος Μαραθωνίτης. Αναλυτικά όσα δήλωσε:
 
Για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας και πόσο έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο: 
 
«To πρώτο μας μέλημα δεν είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ζω από αυτό αλλά πρέπει να αντιληφθούμε όλοι τι είναι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε όλο τον πλανήτη. Το να ακολουθήσουν οι SL2 και FL το πρωτοκόλλο που τηρεί η SL1 είναι πάρα πολύ δύσκολο από κάθε άποψη.»
 
Για τον νέο προπονητή:
 
«Είμαστε σε συζητήσεις για νέο προπονητή, η οργάνωση της διοίκησης έχει να κάνει με πάρα πολλά πράγματα οπότε θα γίνουν αλλαγές και στο αγωνιστικό κομμάτι. Είμαστε πολύ κοντά με έναν Ισπανό προπονητή, ο οποίος δουλεύει σε ισπανική ομάδα αυτή τη στιγμή. Όμως είναι νωρίς να ανακοινώσουμε ένα όνομα. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, λογικά θα ανακοινωθεί ο ένας εκ των δύο προπονητών, γιατί θα έχουμε δίδυμο προπονητών. Ο δεύτερος θα είναι Έλληνας.»
 
Για τον πρώην προπονητή, κ. Φυντάνη που αποχώρησε από τον Ασπρόπυργο:

«Η ομάδα σχεδιάτηκε με ένα πολύ διαφορετικό πλάνο από αυτό που υπήρχε πριν. Ο κ. Φυντάνης δεν ήταν στα νέα πλάνα, όμως τον εκτιμώ πολύ. Έπρεπε να βάλω στην ομάδα άτομα με τα οποία συνεργάζομαι άμεσα μαζί τους. Ο νέος Ασπρόπυργος έιναι ολοκληρωμένος στο 80%.»
 
Για την προήγουμενη διοίκηση του συλλόγου:

«Η προκάτοχος της ομάδας, η οικογένεια Μελετίου είναι μια πολύ μεγάλη και σεβαστή οικογένεια και είναι προσωπικοί μου φίλοι. Παράλαβαμε από την οικογένεια Μελετίου, μια ομάδα υπόδειγμα σε ό,τι αφορά το οικονομικό κομμάτι. Έχουμε πάρα πολύ καλές εγκαταστάσεις μεταξύ άλλων. Θα βρίσκεται πάντα στην ομάδα, αν και όχι διοικητικά, αλλά μας έχει προσφέρει μια απίστευτη βοήθεια.»
 
Για τις νέες προσθήκες:

«Ο κ. Παμπορίδης αρχικά είναι συνεργάτης μου στην εταιρία μου (είμαι ατζέντης και έχω εταιρία με ποδοσφαιριστές) πάρα πολλά χρόνια. Θεωρώ ότι είναι ένας αξιόλογος διαιτητής, τεράστια προσωπικότητα και με εξειδικευμένες σπουδές. Έχει τελειώσει ΤΕΦΑΑ με εξειδίκευση στο ποδόσφαιρο, είναι προπονητής UEFA A και έχει κάνει μεταπτυχιακά. Είμαι πάρα πολύ σίγουρος ότι θα κάνει σπουδαία πράγματα στο πόστο του στον Ασπρόπυργο. 
 
Ο κ. Φαβατάς κατοικεί στο Άαχεν της Γερμανίας και ασχολείται με το εμπόριο, έχει επιχειρήσεις εκεί. Είναι φίλαθλος της Προοδευτικής και ασχολείται πάρα πολύ με το ποδόσφαιρο. Επίσης προσπαθεί να κάνει ένα επιχειρηματικό άνοιγμα στο ποδόσφαιρο γιαυτό ήθελε να αγοράσει μια ομάδα και συγκεκριμένα στην πατρίδα του. 
 
Ο Νίκος Γιδάκος έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και θα είναι τεράστια βοήθεια στη θέση του γενικού αρχηγού. Έχει μείνει ο προπονητής και οι αλλαγές στους ποδοσφαιριστές.»
 
Για το πλάνο της νέας διοίκησης του Ασπροπύργου:
 
«Θέλουμε να χτίσουμε την ομάδα ουσιαστικά από την αρχή. Δουλεύουμε αυτό το πλάνο πάνω από ένα μήνα. Έχουμε βγάλει το πλάνο και ξέρουμε ακριβώς τι αλλαγές θα κάνουμε ώστε να κινηθούμε προς τον καινούριο μας στόχο. Ο στόχος μας ως ομάδα είναι όσο το δυνατό περισσότερο να πρωταγωνιστήσει. Θέλουμε να κάνουμε ωραία πράγματα. Από τις 5 Ιανουαρίου μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές, έχουμε συμφωνήσει προφορικά ήδη με κάποιους ποδοσφαιριστές που θα έρθουν. Θέλουμε να είμαστε αναμέσα στα φαβορί στο νότιο όμιλο.»
 
Για τη μεγάλη οικονομική επένδυση που έγινε από τη νέα διοίκηση εν καιρώ πανδημίας:

«Αυτός είναι ο λόγος που συμφώνησα να είμαι στην ομάδα, γιατί κανονικά η δουλειά μου δεν είναι αυτή. Εγώ είμαι ατζέντης με δικιά μου εταιρία και δόξα τω Θεώ έχω πάρα πολύ δουλειά, δουλεύω σε όλη την Ευρώπη με ποδοσφαιριστές και προπονητές. Με έκανε να πω το "ναι" το γεγονός ότι θα είμαι κοντά στο σπίτι μου, θα συνεργαστώ με έναν επιχειρηματιά τον οποίο γνωρίζω και ότι το πλάνο δεν είναι να κάνουμε μια ομάδα για να παίξουμε απλά ποδόσφαιρο, αλλά να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα στοχεύσει ψηλά και μακροπρόθεσμα θα πρωταγωνιστήσει. Δεν έχουμε ταβάνι ως προς τον προϋπολογισμό, αλλά τη φετινή χρονιά που είναι αρκετά περιορισμένη δεν νομίζω να ξεπεράσουμε τις 400.000 ευρώ. Πρέπει να επενδύεις με ένα στόχο και το "επιχειρείν" να το βάζεις και στην ομάδα.»
 
Για τα χρήματα που έδωσε η UEFA στη SL1 και την πρόταση να μοιραστούν σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες:
 
«Αντίστοιχα χρήματα έχουν μοιραστεί σε όλες τις λίγκες. Είναι χρήματα από την UEFA για βοήθεια των ομάδων, από τη χασούρα που δημιουργήθηκε από την πανδημία. Τα έστειλε η UEFA για όλες τις κατηγορίες, αλλά μοιράστηκαν από την Λίγκα μόνο στην πρώτη κατηγορία. Η UEFA δανιοδωτεί μέχρι και το 30% των χρημάτων κάθε ομάδας άτοκα, και αυτό δεν αναφέρθηκε πουθενά. Σε λίγκες του εξωτερικού αναφέρθηκε αλλά στην Ελλάδα όχι.»
 
 
Πηγή: sportstonoto.gr
 
 
 
 
Last modified onΚυριακή, 13 Δεκέμβριος 2020 13:27

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep