Ο «γηραιός» είναι αλλιώς

O Ηρακλής είναι η πρώτη ομάδα που κατάφερε να κερδίσει τον Βόλο μέσα στην έδρα του σε αγώνα πρωταθλήματος από την... ίδρυση του! O Ηρακλής είναι η πρώτη ομάδα που κατάφερε να κερδίσει τον Βόλο μέσα στην έδρα του σε αγώνα πρωταθλήματος από την... ίδρυση του!

Ο Ηρακλής έσπασε το αήττητο του Βόλου στην έδρα του μετά από δύο χρόνια σε αγώνα πρωταθλήματος, μείωσε την διαφορά με την κορυφή και πήρε τρίποντο ψυχολογίας. 

Στην πρώτη εντός έδρας ήττα της «ιστορίας» του υποχρέωσε ο Ηρακλής τον Βόλο, αφού έκανε μια από τις πιο ποιοτικές εμφανίσεις του και κατάφερε εκτός από το να κλείσει τα ατού των γηπεδούχων να βρει και δύο γκολ από λάθος αντιδράσεις της άμυνάς του. Η αναμέτρηση δεν είχε ούτε ρυθμό, ούτε ιδιαίτερες συγκινήσεις και κύριο χαρακτηριστικό της ήταν τα λάθη από τις δύο πλευρές στην ανάπτυξη, αλλά και την σωστή αμυντική τακτική του Ηρακλή.

Ο «γηραιός» στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός, αφού βρήκε γκολ λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο, όταν ο Καζναφέρης άνοιξε ωραία στην αντεπίθεση στον Ντούνη από δεξιά και εκείνος έκανε ιδανική σέντρα για τον Νιαμπουγιού. Ο Γάλλος με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βόλου. Σε αυτή τη φάση ήταν πολύ κακή η επιστροφή των ποδοσφαιριστών του Βόλου, με αποτέλεσμα να βρουν χώρους οι παίκτες του Ηρακλή και να ανοίξουν το σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους υπήρξε ίσως το μόνο καλό διάστημα που είχαν οι γηπεδούχοι, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να κάνουν σπουδαίες φάσεις. Στο 69ο λεπτό, ο Περόνε έκλεψε την μπάλα από λάθος του Γκαλίτσιου και με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για δεύτερη φορά.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ντεντάκης έκανε προσπάθεια στην περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Μουνιόθ και υπήρξαν έντονες φωνές από τους γηπεδούχους για πέναλτι. Οι τηλεοπτικές επαναλήψεις δεν έδειξαν καθαρά τι συνέβη, ενώ και γενικά η μετάδοση ήταν πάλι χαμηλού επιπέδου με λάθη τόσο στις κάρτες, όσο και σε άλλα σημεία.

Μετά το 2-0 υπέρ του Ηρακλή δεν υπήρξε ιδιαίτερη αντίδραση από τον Βόλο, ο οποίος έχασε νωρίς στο ματς τον Κότο που κάνει σημαντική δουλειά στη μεσαία γραμμή και έδειξε να μην μπορεί να βρει τα πατήματά του σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Σε αυτό το παιχνίδι χάθηκε ένα απίστευτο σερί από τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι είχαν τελειώσει αήττητοι εντός το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, ενώ και αυτή τη σεζόν στη Football League είχαν μόλις μια ισοπαλία στην έδρα τους με τον Εργοτέλη. Πάντως είχαν ηττηθεί σε επίσημο αγώνα, αλλά για το Κύπελλο Ελλάδος από την ΑΕΚ. 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ  

ΒΟΛΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 0-2       
ΓΚΟΛ: 45' Γκι, 69' Περόνε       
ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης (74' Κορέλας), Γκαλίτσιος, Δημόπουλος, Ουνγιαλίδης, Καμπαγέρο, Πίτου Γκαρσία, Λούκας, Πέντα (60' Πίσπας), Κότο (12' Φράγκος), Μάντζης.                                                                                  
ΗΡΑΚΛΗΣ (Μανουέλ Ρόκα): Βοσνιάδης, Κουτρομάνος, Βιτλής, Μουνιόθ, Γιαννίτσης, Ζιαμπάρης, Κωστούλας, Καζναφέρης, Ντούνης (46' Ορφανίδης), Νιαμπουγιού (55' Κλέιτον), Περόνε (79' Στάμου).      
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πολυχρόνης (Πιερίας)       
ΒΟΗΘΟΙ: Γιάντσης (Ημαθίας), Καλύβας (Φθιώτιδας)      
Last modified onΣάββατο, 26 Ιανουάριος 2019 17:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep