Ισοπαλία στα... πέναλτι

Πρώτη φετινή απώλεια για τον Απόλλωνα Λάρισας, 1-1 με τη Σπάρτη.

Την πρώτη του απώλεια βαθμών είχε ο Απόλλων Λάρισας. Οι Θεσσαλοί κρατούσαν ως το 85' τη νίκη κόντρα στη Σπάρτη, αλλά η άσπρη βούλα ήταν αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα. Με πέναλτι άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι και με τον ίδιο τρόπο διαμορφώθηκε το 1-1 στο γήπεδο της Φιλιππούπολης. Μάλιστα, ο Απόλλων είχε ένα ακόμα χαμένο στο 12'.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν πολλές ευκαιρίες παρότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ βαρύς λόγω της διαρκούς βροχόπτωσης, όμως και η Σπάρτη ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Κορυφαία στιγμή στο πρώτο 45λεπτο το χαμένο πέναλτι του Κουρτεσιώτη. Ο Κολτσίδας ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Λουκάο, όμως ο αμυντικός των γηπεδούχων νικήθηκε από τον γκολκίπερ των Λακώνων στο 12'.

Στο 39' ο Καψάσκης σέντραρε για τον Μαντζίρη και ο δεύτερος με κεφαλιά αστόχησε, σε μία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους.

Η πίεση του Απόλλωνα συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51' οι γηπεδούχοι κέρδισαν δεύτερο πέναλτι. Αυτή τη φορά ήταν για χέρι του Κωνσταντινόπουλου σε σουτ του Σκούπρα. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες της Σπάρτης και τέσσερα λεπτά μετά ο Μαρκολίνο άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα.

Οι Θεσσαλοί έδειχναν να κρατούν στα χέρια τους το 4ο τρίποντο, όμως στο 86' ο Στογιάνοβιτς με πέναλτι (είχε προηγηθεί χέρι του Κοντοέ) έφερε το ματς στα ίσα και διαμόρφωσε το 1-1. Η Σπάρτη έγινε η πρώτη ομάδα που παραβίασε την εστία του Απόλλωνα μετά από 356 αγωνιστικά λεπτά, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Βλάχου.

Στο -2 από τον πρωτοπόρο Εργοτέλη ο Απόλλων Λάρισας, δεύτερος βαθμός για τη Σπάρτη, που παραμένει στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 55' πέν. Μαρκολίνο - 86' πέν. Στογιάνοβιτς
Χαμένο πέναλτι: 12' Κουρτεσιώτης
Κόκκινη: 90'+3' Βλάχος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Κοντοές, Σουλιώτης, Χατζής, Τασιούλης (74' Λίταινας), Λούκας Ράμος (70' Αγιώτης), Μαρκολίνο (79' Καμπέρης), Πολέτο, Λουκάο.

ΣΠΑΡΤΗ (Αντρέι Τσερνίσοφ): Σταματόπουλος, Κοζάκης, Κολτσίδας, Βλάχος, Φραγκούλης, Τιεντσέ, Στογιάνοβιτς, Καψάσκης (90'+2' Αρώνης), Καινούργιος (75' Ρούμπος), Κωνσταντινόπουλος (64' Καλούσης), Μαντζίρης.

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Μαλανδρής (Χαλκιδικής), Σακκάς (Θεσσαλίας)

Last modified onΚυριακή, 18 Νοέμβριος 2018 17:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep