Διπλό με... ρεκόρ!

Ο Λευτέρης Ματσούκας για πρώτη φορά στην καριέρα του σημείωσε 2 γκολ σε ένα ματς και οδήγησε τον Αχαρναϊκό σε νίκη (3-2) απέναντι στον ΑΟΧ.

Το χαμένο έδαφος της ήττας (1-0) από τον ΑΟ Τρίκαλα στο Μενίδι κάλυψε ο Αχαρναϊκός. Η ομάδα του Μενιδίου ήταν ανώτερη του ΑΟ Χανιά στο γήπεδο του Μάλεμε και τον υποχρέωσε σε ήττα (3-2) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Ματσούκα. Ο 26χρονος για πρώτη φορά στην καριέρα του σημείωσε δύο γκολ σε αγώνα και οδήγησε τους «πράσινους» στο πολύτιμο εκτός έδρας τρίποντο.

Οι Κρητικοί παρότι βρήκαν απάντηση στο πρώτο τέρμα του Ματσούκα, έδειξαν ότι πολύ δύσκολα θα άντεχαν στην πίεση που τους άσκησε το συγκρότημα του Μίλος Κόστιτς. Έτσι, ουσιαστικά πέταξαν στα «σκουπίδια» το τρίποντο που είχαν πανηγυρίσει στις Σέρρες και έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν την ψαλίδα από τις τελευταίες θέσεις.

Η ομάδα του Μενιδίου πατούσε καλύτερα στο πρώτο 45λεπτο και έχασε ευκαιρίες για να πάρει σαφές προβάδισμα. Σε θέση οδηγού μπήκε στο 34' όταν ο Μουστάκης σέντραρε και ο Ματσούκας με κεφαλιά νίκησε τον Αθανασίου. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν έξι λεπτά για να φτάσουν στην ισοφάριση από μία στατική φάση. Ο Μάνιας με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στην πλάτη της άμυνας και ο Θεολόγου με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι και στο δεύτερο ημίχρονο. Προειδοποίησαν στο 52' όταν ο Ντούνγκα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά πέντε λεπτά μετά ο Ματσούκας αποδείχτηκε εύστοχος. Αυτή τη φορά ήταν ο Ντούγκα, ο οποίος έδωσε την ασίστ στον Έλληνα επιθετικό και αυτός με κούρσα και σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Αθανασίου και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «πράσινους». Το τρίποντο για τον Αχαρναϊκό «κλείδωσε» ο Τζιώρας στο 90' όταν κέρδισε πέναλτι από τον Δαμιανάκη και ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Ο Σταματής στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Μάνιας διαμόρφωσε το 2-3.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 40' Θεολόγου, 90'+5' Σταματής - 34',57' Ματσούκας, 90' πέν. Τζιώρας
ΔΟΚΑΡΙ: 52' Ντούνγκα

AO ΧΑΝΙΑ (Θοδωρής Γκάτζιος): Αθανασίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Θεολόγου, Νικολόπουλος (61' Βαρούχας), Γκεμίσης, Φουρλάνος, Τσουκάνης, Μάνιας, Λύρας (55' Σταματής), Ντούμος (81' Αποστολόπουλος).

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Μίλος Κόστιτς): Αποστολίδης, Σωτηράκος, Χριστοφιλέας, Ψιάνος, Αναστασίου, Μουστάκης, Τσεμπερίδης, Ματσούκας (76' Τζιώρας), Τζέφερσον (61' Παπατόλιος), Πλαβούκος (46' Γουέρε), Ντούγκα.

Διαιτητής: Βισκαδούρος (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Μαυρουδής, Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου)

Last modified onΤετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2016 02:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep