Διαφορά ποιότητας ο Άρης

Ο Άρης με MVP τον Λούκα Μιλούνοβιτς νίκησε 3-0 τον Αιγινιακό στη Βέροια.

Με εξαιρετικό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο ο Άρης, ο οποίος για τον 5ο όμιλο επικράτησε 3-0 στη Βέροια του τυπικά γηπεδούχου Αιγινιακού. Η ομάδα της βόρειας Πιερίας είχε αρκετές ευκαιρίες, αλλά οι «κίτρινοι» με τον εξαιρετικό Μιλούνοβιτς (1 ασίστ, 2 γκολ) έφτασαν στην επικράτηση.

Μέτριο πρώτο μέρος στη Βέροια, με τον Άρη να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Μια έξοχη ενέργεια του Μιλούνοβιτς ήταν αρκετή για να προκαλέσει ρήγμα στα μετόπισθεν του Αιγινιακού. Ο Σέρβος από αριστερά μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή έσπασε στον Καπνίδη, ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 στο 19'. Χωρίς να χρειαστεί μπόλικη δουλειά η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα στο πρώτο μέρος. Μόνο μετά το 30' άρχισε να παίρνει μέτρα η ομάδα της βόρειας Πιερίας, αλλά συναντούσε δυσκολία στο να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι τυπικά γηπεδούχοι του Περικλή Αμανατίδη μπήκαν δυναμικά με σκοπό να ισοφαρίσουν. Απείλησαν με Γκατσολάρι (47') και Φασίδη (52'). Ειδικά το σουτ του δεύτερου ήταν εξαιρετικό, με τον Διούδη να αντιδρά σωστά και να μπλοκάρει. Ο Μιλούνοβιτς, που ήταν ο καλύτερος του πρώτου μισού, έπιασε ένα τρομερό ψαλιδάκι στο 58', αλλά ο πολύπειρος Τόλιος ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Ακολούθησε πολύ σημαντική ευκαιρία για τον Αιγινιακό, στο 60', όταν ο Ζγκούρι επιχείρησε να "κρεμάσει" τον Διούδη, ο οποίος ύυψωσε τα χέρια και αποσόβησε τον κίνδυνο. Και μία ακόμη στο 69', όταν το πολύ δυνατό σουτ του Ζούρκου εξουδετέρωσε ο Διούδης στην αριστερή του γωνία.

Ο Αιγινιακός πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες. Ο Μπαργκάν στο 71' με έξοχη ενέργεια από αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο αφύλαχος Μιλούνοβιτς με προβολή έκανε το 0-2. Αφού ακολούθησαν νέες χαμένες ευκαιρίες από τον Ζούρκο, στο 73' και στο 80', οι Θεσσαλονικείς έφτασαν και σε τρίτο γκολ με τον MVP Μιλούνοβιτς. Ο Τάτος εκτέλεσε κόρνερ και ο Σέρβος που ήταν ξεχασμένος στο 2ο δοκάρι σκόραρε με πλασέ στην κίνηση, στο 82'. Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης εμφάνισε αμυντικά προβλήματα, άσχετα αν δεν το πλήρωσε. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Νίκο Αναστόπουλο.

Το άλλο ματς του ομίλου, το Αστέρας Τρίπολης - Βέροια, θα γίνει την Πέμπτη (278/10, 17:15), στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

ΕΔΩ Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Π. Αμανατίδης): Τόλιος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Ζγκούρι (81' Ποσίνκοβιτς), Γκατσολάρι (61' Κυζιρίδης), Παπουτσογιαννόπουλος, Ζούρκος, Πασσαλίδης, Γκούρτσας, Φασίδης (65' Ρανγκέλοφ), Πατράλης.

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας, Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Ρόβας (73' Παυλίδης), Τάτος, Ανάκογλου, Ντούνης (63' Μπαργκάν), Μιλούνοβιτς (83' Αντρέου), Καπνίδης.

Last modified onΤρίτη, 25 Οκτώβριος 2016 18:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep