Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Πάτσης: «Θα δεχτούμε τον Μπέο…»

Το αφεντικό της Νίκης Βόλου, Ανδρέας Πάτσης, είναι ανοικτός σε συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Ο ισχυρός άνδρας της Νίκης Βόλου δήλωσε ότι θα δεθεί τον Αχιλλέα Μπέο στα γραφεία της ομάδας, εφόσον ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κάνει αίτημα. Παράλληλα, εμφανίσθηκε σίγουρος για την άνοδο των «κυανόλευκων» και αποκάλυψε ότι ο Αντόνιο Ανιέτε θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στην ομάδα. Αναφέρθηκε ακόμη στη φυσική έδρα, το «Παντελής Μαγουλάς» τονίζοντας ότι είναι μηδενική η αξία του γηπέδου και την πρόθεσή του να φτιάξει προπονητικό κέντρο στο Σέσκλο. Τέλος, σχολίασε τα play off και υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να πάρει το καπελάκι του και να φύγει, αφού έχει... ριζώσει στη Νίκη Βόλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανδρέα Πάτση στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5:

Για τη Νίκη και τα πλέι οφ: «Πιστεύω ότι όποια ομάδα θεωρήσει ότι θα είναι φαβορί θα το πληρώσει και θα της γυρίσει μπούμπερανγκ. Πιστεύω ότι η Νίκη θα βγει κατηγορία».

Για το αν θα δώσει εισιτήρια στους φιλοξενούμενους στα πλέι οφ: «Πρόθεση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου είναι να δώσει εισιτήρια στις φιλοξενούμενες ομάδες. Πέρυσι ο Ολυμπιακός δεν έδωσε σε εμάς εισιτήρια. Θεωρώ όμως ότι εμείς οι πρόεδροι των ομάδων δυναμιτίζουμε το κλίμα. Θεωρώ ότι τα παιχνίδια πρέπει να γίνονται με φιλάθλους και των δυο ομάδων».

Για το Παντελής Μαγουλάς, που αποτελεί "περιουσία" μέσω της ανάμειξης του στην Ερασιτεχνική: «Όταν λέτε περιουσία πώς την αποτιμάτε. Που το είδατε το φιλέτο; Αυτές οι κουταμάρες, όχι οι δικές σου, ακούγονται ότι θέλω να βάλω χέρι στο γήπεδο για αυτό μπήκα στην Ερασιτεχνική. Αυτό το γήπεδο ως γήπεδο η αξία του η πραγματική είναι μηδενική. Η μόνη αξία που έχει είναι ιστορική. Η έκταση αυτή που έχει το Μαγουλάς δεν έχει καμία χρησιμότητα σε κανέναν. Αν αυτό συμπληρωθεί και κουμπώσει με άλλες εκτάσεις τότε ενδεχομένως να γίνει κάτι. Αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε έκταση. Ετσι έχει μηδενική αξία στο σχεδιασμό μιας ΠΑΕ. Δεν υπάρχει καμία σκέψη για το γήπεδο. Ακόμα κι αν συμπληρωθεί με χώρους, δεν μπορεί να γίνει αυτό που θέλω να φτιάξω».

Για την ανάμειξη του στην Ερασιτεχνική: «Η ιδέα και ο σύλλογος είναι ένα. Δεν μπορεί κανένας να κάνει του κεφαλιού του και το «μαγαζάκι» του. Θα πρέπει να υπάρχει μια ενιαία διοίκηση και μία στρατηγική, για το καλό του συλλόγου. Ποιον αθλητή έχει στην Εθνική Ελλάδας η Ερασιτεχνική Νίκη; Πρέπει να υπάρχει ένα όραμα, μία διοίκηση για να μπορέσει να γίνει κάτι καλό για το μέλλον. Αυτό ήταν το σκεπτικό μου. Το μοντέλο ανέδειξα, όχι τα πρόσωπα. Και αυτό έγινε δεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία του ερασιτεχνικού σωματείου».

Στη συνέχεια βέβαια με παρέμβαση δημοσιογράφου, πληροφορήθηκε ο κ. Πάτσης, ότι στην Εθνική είναι ο τερματοφύλακας της ομάδας Νέων, Νίκος Γρηγοριάδης, που έχει μπει στον "πάγο" και δεν τον εκμεταλλεύεται η ομάδα, ώστε να παραμείνει διεθνής, καθώς και ο Λημνιός που πήρε μεταγραφή για τον Ατρόμητο.

Για το αν τον ενδιαφέρει να έχουν επιτυχίες τα τμήματα της Ερασιτεχνικής: «Είμαι Νίκη Βόλου. Ανήκω στην οικογένεια της Νίκης Βόλου. Η Νίκη Βόλου είναι ένα ενιαίο και αδιαίρετο σύλλογο. Όταν είσαι έτσι ενδιαφέρεσαι για τα πάντα που έχουν έμβλημα τον άγγελο. Ανέλαβα το γυναικείο τμήμα της Νίκης Βόλου και αυτή τη στιγμή διεκδικεί την άνοδο σε μία κατηγορία. Δεν έχει να κάνει όμως μόνο με τον πρωταθλητισμό. Αλλά ότι θα έρθουν νεαρά κορίτσια να αθληθούν. Όταν έχεις πρότυπο τότε αυτό δημιουργεί ένα όραμα στις υποδομές. Αυτοί που θέλουν να ηγούνται απλά μιας προσπάθειας, πρέπει να πάνε σπίτι τους, αν δεν μπορούν να προσφέρουν. Όταν δεν δίνεις την προοπτική στο παιδί και όραμα, εκμεταλλεύεσαι τα παιδάκια και ρίχνεις τα λεφτά από τους γονείς στον κουβά, γιατί δεν δημιουργείς κάτι».

Για το αν δεν πάνε καλά τα πράγματα αν θα φύγει: «Αυτό είναι δημιούργημα μου. Δεν παίρνεις ποτέ το καπέλο σου να φύγεις. Το παίρνεις μόνο όταν κάνεις μπίζνες και λες θα πάρω τα λεφτά και θα φύγω. Όταν κάνεις κάτι γιατί το αγαπάς, τότε δεν φεύγεις. Απλά αλλάζεις στρατηγικές. Το να ανέβει η Νίκη στη Σούπερ Λίγκα θα αλλάξει όλο τον χάρτη. Το να μην ανέβει θα δημιουργήσει μία άλλη πραγματικότητα. Νιώθω κομμάτι αυτής της κοινωνίας και του Βόλου. Δεν παίρνω το καπελάκι μου να φύγω από πουθενά. Ήρθα εδώ και ρίζωσα».

Για το άνοιγμα και στον Ερασιτέχνη: «Για να φτάσεις στην απόλυτη εξυγίανση, χρειάζεσαι ένα πλάνο που δεν μπορεί να είναι μικρότερο των τριών ετών. Θα σε βοηθήσουν και οι συνθήκες. Γιατί αλλιώς θα το αντιμετωπίσουμε αν η ομάδα ανέβει στη Σούπερ Λίγκα. Θα πρέπει όμως να δεις κι άλλα πράγματα. Γιατί δημιουργείται ένα άνοιγμα, για ποιο λόγο να ανοίγεσαι; Θέλει αντίληψη και κρίση και να προσπαθείς εντός συνθηκών να ελίσσεσαι. Ηδη έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη διοίκηση με 21 μέλη διοίκησης, που μπορούν να συνεισφέρουν. Νομίζω ότι αυτό το διοικητικό συμβούλιο είναι ένα από τα καλύτερα. Περιλαμβάνει μία γκάμα από όλη την κοινωνική κλίμακα και ο καθένας είναι εξαιρετικός στον τομέα του».

Για προπονητικό κέντρο: «Έχουμε κάνει μία εισήγηση για μία έκταση 30 στρεμμάτων. Θέλουμε να κάνουμε ένα προπονητικό κέντρο, με ξενώνες, εστιατόρια. Δυστυχώς τα άλλα προβλήματα μας πήραν από κάτω. Δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση του, αλλά δεν έχει φύγει και η σκέψη. Έχουμε υποβάλλει πρόταση στον δήμο για μία έκταση στο Σέσκλο αλλά δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Με δύο χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεσαι μετά ο μεγαλύτερος γάτος. Δεν υπάρχει αξιοπιστία, σοβαρότητα, συνείδηση, μπέσα, αντριλίκι. Υπάρχει η απόλυτη ισοπέδωση και υπάρχει ένα ψέμα. Υπάρχει ένα δυστύχημα σε αυτή την ιστορία. Μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά να μην αποδείξουμε τίποτα. Υπάρχουν πολλά περίεργα και πολλά αξιοπερίεργα. Έλεγε ο κ. Βελλής ότι η Καλλονή θα χάσει από τον Πλατανιά. Ηταν προφήτης; Βγαίνει ένας πρόεδρος μίας ομάδας και λέει ο αγώνας της επόμενης Κυριακής είναι έτσι. Οι ομάδες δεν κάνουν καμία δήλωση, η Ανώτατη Αθλητική Αρχή απαξιεί, η εταιρεία που ανήκει αυτή η ομάδα αγρόν αγοράζει, δεν σας λέει κάτι αυτό; Δεν είναι περίεργο;».

Για το αν θα επιδιώξει συμμαχίες στα πλέι οφ: «Μπορεί να έχουν κάνει οι άλλοι συμμαχίες πριν από εμάς. Ο πρώτος γύρος θα είναι ο γύρος του θανάτου. Δεν θα δεχτεί καμία ομάδα τίποτα. Από κει και πέρα σενάρια συμμαχιών θα υπάρξουν. Ακούστηκε ότι θα βοηθήσουμε την Καρδίτσα να μπει στα πλέι οφ… Η Νίκη αν ήθελε να μπει σε αυτή τη λογική θα είχε βγει πρωταθλήτρια από πέρυσι. Μην ξεχνάς ότι φέραμε ισοπαλία στα Γιαννιτσά και χάσαμε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Δεν θα γίνω όμηρος του οποιουδήποτε. Αν ήθελα πέρυσι θα είχα ανέβει μέσω συμμαχιών, απευθείας. Συμμαχίες υπάρχουν, όποιος λέει ότι συμβαίνει κάτι άλλο τότε κοροϊδεύει τον εαυτό του».

Για το αν θα συνεχίσει να φοράει το σήμα της Νίκης οι Νέοι Αθλητές: «Το σήμα της Νίκης θα το φοράει η επαγγελματική ομάδα και τα τμήματα της Ερασιτεχνικής. Οι Νέοι Αθλητές Νίκης έχουν άλλο ΑΦΜ, είναι λίγο μπερδεμένο».

Για συνεργασία με άλλα σωματεία: «Είμαστε ήδη σε συζητήσεις και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ομπρέλα. Εχουμε καλή συνεργασία με τον Πύρασο, με το Διμήνι, με τον Ρήγα Φεραίο, με τον Ηρακλή είχαμε μία συνάντηση. Θα παρακολουθούμε τα ερασιτεχνικά σωματεία και θα είμαστε σε επαφή με τις διοικήσεις και αυτή τη συνεργασία θα τη διευρύνουμε. Μας έχουν ζητήσει συνεργασία και μεγάλες ΠΑΕ. Υπάρχει μία πίεση χρόνου γιατί υπάρχουν και προτεραιότητες. Κακά τα ψέματα».

Για το Πανθεσσαλικό: «Δεν είναι γήπεδο το Πανθεσσαλικό. Είναι στάδιο. Του Ατρόμητου το γήπεδο είναι καταπληκτικό. Του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη. Εάν θες να πιστεύεις ότι θες να έχεις παρουσία πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν. 

Για το αν θα γίνει το ΔΣ της Νίκης βάσει των ψήφων: «Δεν υπάρχει θέμα αξιοκρατίας. Υπάρχει σκοπιμότητα. Θα ηγηθούν κάποιοι που πρέπει να ηγηθούν».

Για το αν ανέβουν οι δυο ομάδες του Βόλου για το αν θα γίνει συγχώνευση: «Τι καημό έχουν ορισμένοι; Το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό εδώ και δύο χρόνια. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Για το αν είναι πληρωμένοι οι παίκτες: «Οι παίκτες είναι πληρωμένοι και τον Φλεβάρη. Αυτές τις μέρες τους εξοφλείται ο Φλεβάρης. Ένα μικρό υπόλοιπο που θα εξοφληθεί αρχές Απριλίου για δόσεις συμβολαίου. Εγώ με τους παίκτες μιλάω με ειλικρίνεια. Ότι έχω πει μέχρι τώρα το έχω κάνει». 

Για το αν υπάρχει πίκρα για κάποιους ποδοσφαιριστές: «Όταν ο Σκούφαλης γύρισε και μου είπε πρέπει να είσαι ευχαριστημένος με την έβδομη θέση, όταν η συμφωνία στην αρχή ήταν διαφορετική, προφανώς και ήταν μια ειρωνεία προς το πρόσωπο μου. ήταν σαν να βρήκαν έναν άνθρωπο που δεν ήξερε από ποδόσφαιρο και τον εκμεταλλεύτηκαν».

Για το μεγαλύτερο του λάθος στο ποδόσφαιρο: «Το μεγαλύτερο λάθος σε πάρα πολλά ζητήματα άκουσα άλλους. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι στο ποδόσφαιρο πρέπει να πορεύεσαι μόνος σου. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η συνέπεια των λόγων μου».

Για τον κόσμο της Νίκης: «Είναι ένα όνειρο, που καλώς ή κακώς πρέπει να το αγκαλιάσουμε όλοι. Δεν μπορεί μόνο ένας άνθρωπος να κάνει ένα όνειρο πραγματικότητα. Ο κόσμος ο ίδιος, που το απέδειξε βέβαια γιατί και 1000 μέτοχοι δεν είναι αστείο, αυτό και μόνο δείχνει την πραγματική δυναμική της. Συμμέτοχοι όλοι μαζί τώρα, που το όνειρο είναι κοντά».

Για τα πολιτικά δρώμενα και την παρέμβαση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου σε αυτά βάσει της δήλωσης που έκανε στη Γενική Συνέλευση: «Πριν τις εκλογές και κατά τη διάρκεια και μετά, η Νίκη Βόλου σαν σωματείο με ιστορία και έχοντας άμεσα συμφέροντα με οτιδήποτε συμβαίνει, πρέπει να έχει άποψη και λόγο σε όλα τα επίπεδα. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Κατά την άποψη μου θα έπρεπε ο αθλητισμός να είναι εκτός ποδοσφαίρου. Διαπιστώνω όμως ότι οι παράγοντες εμπλέκονται και επειδή έχουμε τα δικά μας συμφέροντα είμαστε υποχρεωμένοι και εμείς να εμπλακούμε. Έχουμε κάνει επαφή και συζήτηση με τον κ. Πατσιαντά και είχαμε μία μεγάλη συζήτηση για τα θέματα που αφορούν στο ιστορικό σωματείο της πόλης σε όλα τα επίπεδα. Όποιος υποψήφιος Δήμαρχος επιθυμεί θα συναντηθούμε».

Για το αν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη στήριξη: «Το ενδιαφέρον μας είναι ευρύτερο. Τα συμφέροντα της ΠΑΕ περνούν από τα γενικότερα συμφέροντα της πόλης. Όπως να μην έχει γήπεδα η πόλη. Όλα αυτά τα θέματα τα συζητάμε με τους υποψηφίους».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Αχιλλέα Μπέο ως υποψήφιο Δήμαρχο: «Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι υποβάλλουν το αίτημα να δουν τις ομάδες και όχι οι ομάδες τους υποψήφιους Δημάρχους. Αν ο κ. Μπέος κάνει το αίτημα, τότε θα το δεχτούμε και θα ανταλλάξουμε απόψεις. Ένας Δήμαρχος θα πρέπει να είναι ομπρέλα για όλη τη Μαγνησία. Θέλω να πιστεύω ότι στη φιλοσοφία του είναι αυτό το πράγμα. Θέλω να πιστεύω ότι θέλει να αγκαλιάσει για όλο το Νομό. Αν κάνει αίτημα, προφανώς τα γραφεία της Νίκης είναι ανοιχτά, για να συζητήσει μαζί μας»!

Για το αν τα παιδιά των Ακαδημιών  θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με τους παίκτες και για τον Ανιέτε: «Και βέβαια θα ήταν πάρα πολύ καλό. Εντάξει δεν υπάρχει χρόνος να γίνουν όλα αυτά. Αλλά ο Ανιέτε θα είναι και του χρόνου μαζί μας. Οπότε δεν υπάρχει θέμα. Το έχουμε κλείσει».

Για την παραμονή του Αλέκου Βοσνιάδη: «Είναι εγκληματικό να αλλάζεις προπονητή. Απλά πρέπει να βρεις έναν προπονητή που να κουμπώσεις και να εμπιστευτείς. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα προπονητικό επιτελείο μακράς πνοής. Αυτό θέλουμε. Γιατί επενδύεις και χρήματα εκεί. Δεν μπορεί ο άλλος να κάνει καριέρα στην πλάτη σου».

Πηγή: magnesiasports

Last modified onΤετάρτη, 19 Μάρτιος 2014 21:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep