Η επόμενη μέρα στον Εργοτέλη

Παλιοί και νυν παράγοντες σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη, αναζητούν λύσεις για την επόμενη μέρα του Εργοτέλη.

Το προσεχές διάστημα θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι επιλογές για το μέλλον του συλλόγου. Αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως δύο είναι οι δρόμοι που έχει μπροστά του ο Εργοτέλης.

Σύμφωνα με τον νέο ΚΑΠ, ομάδα που αποχωρεί από εν εξελίξει πρωτάθλημα τιμωρείται αρχικά με άμεσο υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής που θα υποβιβάζονταν σε περίπτωση αγωνιστικού υποβιβασμού. Αυτό σημαίνει πως τη νέα σεζόν ο Εργοτέλης δεν θα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική, αλλά στην Α1 της ΕΠΣ Ηρακλείου. Παράλληλα, θα ξεκινήσει τη σεζόν με -6, αλλά θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 50.000 ευρώ για την απόσυρση. Παράλληλα, οι μέτοχοι και τα μέλη της ΠΑΕ δεν θα μπορούν για την επόμενη πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους έως δευτέρου βαθμού στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση ΠΑΕ ή Σωματείου. Επίσης, όταν ο Εργοτέλης καταφέρει να προβιβαστεί εκ νέου σε επαγγελματική κατηγορία, η νέα ΠΑΕ θα κληθεί να πληρώσει το 50% των ποδοσφαιρικών οφειλών της ΠΑΕ που υποβιβάστηκε. Αυτό σημαίνει πως σε λίγα χρόνια η νέα διοίκηση θα έχει… προίκα ένα ποσό έως 1.000.000 ευρώ κατά προσέγγιση να πληρώσει από τις παλιές αμαρτίες…

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ένας… αστερίσκος. Και πρόκειται για τη σημείωση του ανανεωμένου ΚΑΠ, ότι τα παραπάνω θα ισχύσουν από τη σεζόν 2016-17. Ετσι, υπάρχει η ασάφεια του αν ο Εργοτέλης θα υποστεί τα παραπάνω, ή θα ακολουθήσει τον δρόμο του ΟΦΗ, δηλαδή συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, χωρίς οικονομική και βαθμολογική τιμωρία.

Η δεύτερη επιλογή του Εργοτέλη είναι να ξεκινήσει τη νέα του προσπάθεια τη νέα σεζόν, μέσω των Νέων Εργοτέλη. Οι Νέοι Εργοτέλη, όπως και τα Κανάρια είναι τυπικά ξεχωριστά σωματεία από την ΓΣ Εργοτέλη και έχουν ξεχωριστό ΑΦΜ. Ετσι, μπορεί να στηριχθεί η ομάδα των Νέων, που φέτος αγωνίζεται στη Β’ ΕΠΣΗ και γίνεται προσπάθεια να ανέβει στην Α2 ΕΠΣΗ. Ετσι, ο Εργοτέλης θα μπορέσει μέσω των Νέων να προσπαθήσει να επιστρέψει στα εθνικά και επαγγελματικά πρωταθλήματα, χωρίς καμία αγωνιστική ή οικονομική τιμωρία και χωρίς τις αμαρτίες του παρελθόντος. Και δεν θα πρόκειται για… νόθευση της ιστορίας του Εργοτέλη, καθώς οι Νέοι αποτελούν υποπροϊόν του συλλόγου.

Τις παραπάνω επιλογές σκέφτονται και αναλύουν οι παράγοντες και ο Ερασιτέχνης Εργοτέλης, μαζί με νομικούς που εξετάζουν κάθε περίπτωση ξεχωριστά.


Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep