«Θα κλαφτούμε για κάτι περισσότερο»

Στη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού ελπίζουν οι ομάδες της Football League για καλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Λίγα είναι τα χρήματα που προσφέρει η ΕΡΤ στη Football League, παρά τις προσδοκίες για περισσότερα έσοδα, με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο να δηλώσει στο Metropolis 95,5 ότι ελπίζουν σε καλύτερη προσφορά μέσω του υφυπουργού Αθλητισμού. Ο αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση των ομάδων, ενώ τόνισε πως αν οριστικοποιηθεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο, τότε θα είναι πιο εύκολη η προσέλκυση χορηγού.

Οι δηλώσεις του Γιαννόπουλου:

«Έχουμε βρει τηλεοπτικό χορηγό την ΕΡΤ, αλλά τα χρήματα είναι λίγα και οι περισσότερες ομάδες δεν συμφωνούν με αυτό το ποσό. Χθες μας είπε το ποσό η ΕΡΤ, ανακοίνωσε τη συμφωνία χωρίς να έχουμε συμφωνήσει εμείς. Ήρθαμε προ τετελεσμένων. Η συμφωνία ήταν για 3,5 εκατομμύρια ευρώ και τα χρήματα είναι λιγότερα από 2 εκατομμύρια. Το ίδιο είναι να αποφασίσεις να πάρεις 2,5 εκατομμύρια και να σου προτείνουν 1,8 εκατομμύρια; Η απόφαση των ομάδων για την κλήρωση ήταν 9-6, δεν ήταν ομόφωνη απόφαση. Προσπαθούμε συνεχώς, μπήκαμε μπροστά και δεν κατορθώσαμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Έχουμε κανονίσει ραντεβού με τον υπουργό, θα πάμε να κλαφτούμε για να πάρουμε κάτι περισσότερο. Αν δεν κλάψεις δεν πρόκειται να πάρεις καραμέλα, να σας το πως και σερραϊκά.

Κανείς χορηγός δεν ερχόταν μέχρι τώρα γιατί δεν είχαμε τηλεοπτικό συμβόλαιο. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει βγάλει καμία άδεια για καμιά ομάδα, ακόμη και να ήμασταν έτοιμοι δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε. Όλες οι ομάδες έχουν ματώσει, πληρώνουν μισθούς, ΙΚΑ, τα πάντα και το πρωτάθλημα δεν λέει να αρχίσει. Η Football League θα κρατήσει ένα μεγάλο ποσοστό για να πληρώσει υποχρεώσεις, κάθε ομάδα θα πάρει 100.00 ευρώ, αν πάρει η κάθε ομάδα 150.000 ευρώ τότε θα πρέπει να κάνουμε πάρτι. Πιστεύω πως το πλάνο της αναδιάρθρωσης θα εγκριθεί».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep