«Πτωχευμένη κατηγορία»

Οι προτάσεις Μονεμβασιώτη στο ΔΣ της Football League από το οποίο δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης.

Η Football League με επιστολή της στις ΠΑΕ είχε ζητήσει να δώσουν το «παρών» στο συμβούλιο της Δευτέρας (05/12) οι ιδιοκτήτες λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων που επρόκειτο να συζητηθούν. Ωστόσο, όπως σας ενημέρωσε το FL News, απαρτία δεν υπήρξε. Και αυτό, γιατί μόνο εννέα εκπρόσωποι είχαν δικαίωμα ψήφου.

Αντίθετα, το «παρών» έδωσε ο χορηγός του Απόλλωνα, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Έκτορα Μονεμβασιώτη και δύο ακόμα τεχνοκράτες, προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις βιωσιμότητας. Έλειπαν, όμως οι ΠΑΕ Πανθρακικός, Άρης, Σπάρτη, ΑΟ Χανιά, Καλλονή, Αιγινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ οι Μανώλης Φωτάκης (ΟΦΗ), Χρήστος Δημόπουλος (Πανελευσινιακός) δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.

Ο αντιπρόεδρος της Καλλιθέας, Γιάννης Αβραντίνης για μία ακόμα φορά τάχθηκε υπέρ της διακοπής του πρωταθλήματος, όμως ο Μονεμβασιώτης εξέφρασε την αντίθεσή του, σημειώνοντας ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα καταθέσουν όλοι προσφυγές και θα πτωχεύσουν οι ΠΑΕ. Όπως ανέφερε, οι δύο λύσεις είναι, είτε να κηρύξει η Ένωση πτώχευση, είτε να μπει σε καθεστώς εξυγίανσης. Για τον λόγο αυτό ανακοινώθηκε η είσοδος ορκωτών λογιστών πολυεθνικής εταιρείας, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε πλήρη διαχειριστικό έλεγχο. Τα έξοδα προφανώς θα καλυφθούν από τον ίδιο.

«Η κατηγορία είναι ήδη πτωχευμένη», ανέφερε σε πηγαδάκι πριν την έναρξη του συμβουλίου, αφού οι οφειλές φέρονται να ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Αυτές μονοπώλησαν και την κουβέντα στο συμβούλιο, αλλά και πώς θα βρεθούν χρήματα για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η Football League μεταξύ των προτάσεων που είχε καταθέσει στην ΕΠΟ ήταν και η απορρόφηση πέντε υπαλλήλων της λίγκας από την Ομοσπονδία, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνη την τελευταία.

Οι στιγμές έντασης, πάντως, δεν έλειψαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News. Συγκεκριμένα, έντονο διάλογο είχε ο αντιπρόεδρος της λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος με τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη. Ο πρώτος τόνιζε ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί λύση, αλλά όπως έλεγε, όταν ζήτησε να μπει άλλο πρόσωπο στη θέση του αντιπροέδρου, κανείς δεν δέχτηκε. Ακούστηκαν εκφράσεις όπως «μαϊντανός», με τον Μονεμβασιώτη να απειλεί με αποχώρηση και τον Λεουτσάκο με παραίτηση, αλλά με την παρέμβαση των υπόλοιπων μελών αποκαταστάθηκε η ηρεμία και η παρεξήγηση, όπως τονίστηκε, έλαβε τέλος. Εξάλλου, ο Λεουτσάκος είχε αντικαταστήσει τον Αντώνη Ρέλλα και είναι ο μόνος που έχει απομείνει να «τρέχει» για τα τρέχοντα θέματα έπειτα από την παραίτηση και του Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Σημειώνεται ότι τη στιγμή της έντασης ο εκπρόσωπος του Κισσαμικού, Άρης Λυχναράς ανέφερε: «Όταν ήμουν αντιπρόεδρος τα είχατε με τον Στέλιο Σφακιανάκη και το προεδρείο. Τώρα τα βάζετε με τον Λεουτσάκο που προσπαθεί να βρει μια λύση». Ακολούθησε συζήτηση σε ήρεμους τόνους για τη βιωσιμότητα της κατηγορίας, αλλά και για το θέμα των υπαλλήλων, καθώς θα πρέπει σε περίπου δύο εβδομάδες να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων, πάντως, σε αντίθεση με το προηγούμενο ΔΣ, δεν ήταν παρούσα στη συζήτηση. Έπειτα από περίπου 2,5 ώρες το άτυπο συμβούλιο ολοκληρώθηκε και όλα τα μέλη συμφώνησαν να μην κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ και να παραπέμπουν στον αντιπρόεδρο της λίγκας.

Πόροι δεν έχουν εξευρεθεί, αν και εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία στα τηλεοπτικά. Εννοείται ότι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση κάνει ο ειδικός σύμβουλος, Σπύρος Καλογιάννης, ο οποίος, άλλωστε για τον λόγο αυτό επέστρεψε. Όσον αφορά στο επόμενο συμβούλιο, αυτό θα γίνει, είτε την προσεχή εβδομάδα, είτε τη μεθεπόμενη.

Last modified onΤρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 15:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep