«Θύματα ωμής βίας»

Η παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ στην κλήρωση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν η βασική αιτία για την επίθεση

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης ήταν αρκετά ψύχραιμος την ώρα της επίθεσης, είδε τον πανικό που προκλήθηκε στην είσοδο και για να μην βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο, πήδηξε τα προστατευτικά κάγκελα στον κήπο του μαγαζιού και στα λίγα λεπτά που εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια, κατάφερε να γλιτώσει.

Μετά το τέλος των επεισοδίων, επέστρεψε στο τραπέζι μαζί με άλλους παράγοντες και τον πρόεδρο της Football League, Στέλιο Σφακιανάκη, και ήταν αρκετά ταραγμένος. Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ήταν ωμή βία. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που ευαγγελίζονται κάποιοι. Αυτή η επίθεση έγινε σε μια εκδήλωση, όπου υπήρχαν γυναίκες και παιδιά και παιδική χαρά δίπλα και πέταξαν καπνογόνα. Είναι σημαντικό να βλέπουμε όλες τις πλευρές γιατί τελικά θύμα είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο».

Δεν θέλησε να πει ποιοι μπορεί να έχουν υποκινήσει το επεισόδιο, παρότι βρέθηκε στον χώρο μετά την επίθεση, μπρελόκ με κλειδιά μηχανής, που ήταν συνδέσμου ομάδας.

Και μετά σε δηλώσεις που έκανε μπροστά στις κάμερες, ο Γκιρτζίκης είπε πως για τον ίδιο το βραβείο που πήρε σε αυτή την εκδήλωση, δε θα ήταν υπερβολή να πει, ότι είναι ισάξιο όλων των βραβείων που έχει παραλάβει όλα τα χρόνια που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, γιατί είναι μια τιμή που έρχεται σε καιρούς αμφισβήτησης.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep