«Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»

Ο Πέτρος Μαρτσούκος δήλωσε ότι Πολιτεία και ΕΡΤ αντιμετωπίζουν τιμωρητικά τη Super League 2.

Για τα προβλήματα βιωσιμότητας της Super League 2 και τους χειραγωγημένους αγώνες μίλησε στη «Δίκη στο Open» ο Πέτρος Μαρτσούκος. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας δήλωσε ότι η Πολιτεία και η ΕΡΤ αντιμετωπίζουν τιμωρητικά την κατηγορία και επεσήμανε ότι η Δημόσια Τηλεόραση δεν μπορεί να αρνείται το τηλεοπτικό συμβόλαιο μόνο λόγω δημοσιευμάτων. Αναλυτικά είπε:

Για τους χειραγωγημένους αγώνες και την αποκάλυψη της εκπομπής για το παιχνίδι Παναχαϊκής - ΟΦΙ:

«Δεν ξέρω την τύχη του φακέλου με το ακριβές σκορ. Δεν ξέρουμε αν θα δικαστούν οι ομάδες, γιατί το ποσό είναι 7.000 ευρώ. Αν υπάρξουν αποδείξεις ότι αυτές οι ομάδες είναι ενοχές, τότε ο κάθε κατεργάρης θα πρέπει να πάει στον πάγκο του. Και κάποτε το ελληνικό ποδόσφαιρο, και ειδικά η SL2 έχει πολλούς φακέλους, να μπορέσει να βγει καθαρή και αλώβητη για να συνεχίσει την πορεία της. Να φύγουν από την κατηγορία και ας είναι κολοβή, θα έρθουν άλλοι πιο υγιείς. Είναι και προσωπική μου άποψη αλλά και όλου του συμβουλίου της Λίγκας. Κάποτε πρέπει να καθαρίσει το πρωτάθλημα και να αποδείξουμε ότι είμαστε καθαροί. Όποιοί έχουν παρανομήσει να φύγουν από την κατηγορία».

Αν κάνει καλό ή κακό στην SL2 η εν εξελίξει έρευνα για τα χειραγωγημένα παιχνίδια:

«Μας κάνει κακό. Διότι δεν μπορεί όλα που λέγονται να είναι αλήθεια. Υπάρχουν και αλήθειες, αλλά είναι ακόμα ενδείξεις. Δεν μπορούμε να έχουμε ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο από την ΕΡΤ και με πρόσχημα μερικά δημοσιεύματα, ο κ. Ζούλας να λέει ότι δεν μπορεί να μας δώσει τα χρήματα της περσινής σεζόν που χρωστάει στις ομάδες. Άκουσα ότι έχουν βγει φάκελοι και για το μπάσκετ και για το βόλεϊ, αλλά ο κ. Ζούλας έκανε τηλεοπτικά συμβόλαια σε αυτές τις λίγκες. Η ΕΡΤ μας λέει ότι λόγω των δημοσιευμάτων "δεν μπορούμε να σας δώσουμε το υπόλοιπο που σας οφείλουμε". Στο εξώδικο που στείλαμε, η απάντηση ήταν τα δημοσιεύματα. Στο πρώτο εξώδικο λέμε ότι πρέπει να μας δώσουν τις 600.000 ευρώ ως μπόνους που μας χρωστούν από πέρυσι και στο δεύτερο να συνεχιστεί το περσινό συμβόλαιο».

Αν υπάρχει κάποιος κανονισμός ή αυθαίρετα η ΕΡΤ προβαίνει σε αυτές τις κινήσεις:

«Μα και το συμβόλαιο που έχουμε με την ΕΡΤ λέει ότι πρέπει να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση. Ο κ. Παπαβασιλείου μας λέει ότι το ζήτημα το χειρίζεται ο κ. Ζούλας. Βρήκαμε δημοσιεύματα εις βάρος του κ. Ζούλα και της ΕΡΤ. Πρέπει κι εμείς να τα υιοθετήσουμε;».

Γιατί δεν πιέζει μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

«Εμείς πιέζουμε από όλες τις μεριές γιατί πρέπει να καθαρίσουμε το όνομά μας σαν SL2. Και οι πρόεδροι και οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές. Όταν ξεκίνησε φέτος το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στην ώρα του, χωρίς κανένα έσοδο έχουμε όλους τους αγώνες με τηλεοπτική κάλυψη από κάμερες που τις έχουν χρεωθεί η Λίγκα και οι πρόεδροι ούτως ώστε κάποιος αρμόδιος, ή η ΕΠ.ΑΘΛ.Α. ή η ΕΠΟ, αν χρειαστεί κάποιο αποδεικτικό στοιχείο να δει πώς ενεργήσαν στην τάδε φάση που μπήκε το γκολ ένας ποδοσφαιριστής, τερματοφύλακας ή οτιδήποτε άλλο για να μπορεί να κρίνει αν αυτή η φάση ήταν ύποπτη ή όχι. Το φετινό πρωτάθλημα είναι πλήρως καλυπτόμενο, τα προηγούμενα τα έχει μόνο η ΕΡΤ. Φέτος πήραμε αυτήν την απόφαση ως ΔΣ της Λίγκας».

Πώς θα έχει η SL2 ένα ελκυστικό πρωτάθλημα:

«Για τα τηλεοπτικά, όταν ο κ. Αυγενάκης έκανε την αναδιάρθρωση των κατηγοριών έβγαλε και έναν νόμο για να έχουν οι ομάδες έσοδα τριετίας από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο από τη Λίγκα για έναν χρόνο, είναι τριετές. Οφείλει η ΕΡΤ να καλύψει και τα άλλα δυο χρόνια. Συμφωνώ και το έχω πει και στα ΔΣ της Λίγκας ότι πρέπει να κάνουμε αυτοκάθαρση και να κάνουμε ένα ελκυστικό προϊόν ώστε οι διάφοροι χορηγοί και τα κανάλια να μας προσεγγίσουν και να μας δουν θετικά.

Από κάπου πρέπει να γίνει μία αρχή και να μη βλέπουν τιμωρητικά η πολιτεία και η ΕΡΤ τη SL2. Δεν έχουμε πάρει τίποτα από το νόμιμο στοίχημα. Να μην πηγαίνουμε και να τιμωρήσουμε και να διαλύσουμε αυτή την κατηγορία που έχει τα μύρια προβλήματα επί χρόνια. Από κάπου πρέπει να γίνει μια επανεκκίνηση. Φέτος πήραμε την απόφαση και πέφτουν 10 ομάδες για να μπορέσουν γρήγορα να μειωθούν και να γίνουν 18 σε έναν όμιλο. Δεν υπάρχει καμία αντίδραση, ήταν απόφαση της Λίγκας να πέσουν 5 και 5 ομάδες από κάθε όμιλο».

Για το ότι στην Αγγλία υπάρχει το μοντέλο στο οποίο το 7% του τηλεοπτικού συμβολαίου της Premier League πηγαίνει αυτοδικαίως στην Championship και το ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία και στην Ελλάδα:

«Όταν διαχωρίστηκε η παλιά ΕΠΑΕ, τότε είχαν συμφωνήσει ότι η SL1 πρέπει να βοηθά τη SL2. Εμείς με τη διάλυση πληρώνουμε τα χρέη που είχε η παλιά ΕΠΑΕ, η SL1. Ακόμα πληρώνουμε εμείς και η SL1 δε μας έχει βοηθήσει ποτέ. Ή μάλλον βοήθησε τα 2-3 πρώτα χρόνια μετά τον διαχωρισμό από ό,τι μου είπε το λογιστήριο. Και είναι υποχρεωμένη να βοηθά τη SL2 τουλάχιστον για τα λειτουργικά της».

Last modified onΤρίτη, 07 Νοέμβριος 2023 11:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep