Πέντε απολύσεις, μία παραίτηση

Ο ένας στους τρεις προπονητές της Football League δεν πρόλαβε την... παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Στα... συνηθισμένα ποσοστά κυμάνθηκαν και φέτος οι αλλαγές προπονητών στη Football League. Τα τελευταία χρόνια ο ένας στους τρεις που είχε ξεκινήσει τη σεζόν, δεν προλάβαινε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, κάτι που επιβεβαιώθηκε και τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Το 2012-13 και σε πρωτάθλημα 21 ομάδων επτά προπονητές αποχώρησαν πριν την παρέλαση (33,3%), ενώ μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό την επόμενη (2013-14), οπότε από τις 28 ΠΑΕ οι 10 άλλαξαν πρόσωπο στον πάγκο (35,7%). Αν και την περσινή χρονιά υπήρξαν λιγότερες απολύσεις (7 σε πρωτάθλημα 26 ομάδων) με ποσοστό 26,9%, φέτος ο ένας στους τρεις αποχώρησε. Συνολικά έγιναν πέντε απολύσεις και μία παραίτηση.

Γιώργος Βαζάκας (ΑΟ Τρίκαλα)
Παραιτήθηκε: 17 Σεπτεμβρίου
Απολογισμός: 0-1-1

VAZA

Ο Γιώργος Βαζάκας προσελήφθη αρχικά στην Ελευσίνα, όμως μαζί με τον Χρήστο Γιαλιά μετακόμισαν στα Τρίκαλα. Η ρήξη προπονητή - μεγαλομετόχου επήλθε στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό. Οι δυο τους είχαν έντονο διάλογο στο ημίχρονο σχετικά με την ενδεκάδα και μετά το φινάλε ήρθε η παραίτηση.

Σούλης Παπαδόπουλος (Λαμία)
Απολύθηκε: 27 Σεπτεμβρίου
Απολογισμός: 0-0-1

SOUL

Από το καλοκαίρι ήταν κοινό μυστικό στη Λαμία ότι υπήρχε θέμα προπονητή. Η ομάδα της Φθιώτιδας, όμως ξεκίνησε τη σεζόν με τον Σούλη Παπαδόπουλο παρά τα ζητήματα που είχαν εμφανιστεί, κυρίως στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Στην πρεμιέρα οι «κυανόλευκοι» γνωρίζουν βαριά ήττα από την ΑΕΛ (3-0) και αμέσως ο 48χρονος τεχνικός βλέπει την πόρτα της εξόδου.

Απόστολος Χαραλαμπίδης (Ολυμπιακός Βόλου)
Απολύθηκε: 15 Οκτωβρίου
Απολογισμός: 1-0-2

XAAR

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν απογοητευτική για τον Ολυμπιακό Βόλου και συνοδεύτηκε από ήττα στη Ζάκυνθο. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης ένιωθε ήδη την καρέκλα του να τρίζει, αλλά η εμπιστοσύνη της διοίκησης στο πρόσωπό του ανανεώθηκε με το τρίποντο σε βάρος του ΑΟΧ. Στις Σέρρες οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν, όμως δεν πήραν ούτε τον πόντο και η απόλυση ήταν θέμα χρόνου.

Γιάσμινκο Βέλιτς (Εργοτέλης)
Απολύθηκε: 20 Οκτωβρίου
Απολογισμός: 1-1-2

VE

Πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα ο Γιάσμινκο Βέλιτς υποστήριξε ότι αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς ήταν οι συνθήκες στον Εργοτέλη. Έτσι, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή του. Έπειτα από την ήττα (2-1) από την ΑΕΛ συναντήθηκε με τον μεγαλομέτοχο, Δημήτρη Παπουτσάκη και εκεί ανακοινώθηκε στον Βόσνιο η απόλυσή του έπειτα από 4 επίσημα παιχνίδια.

Κώστας Βασιλακάκης (Πανσερραϊκός)
Απολύθηκε: 25 Οκτωβρίου
Απολογισμός: 1-1-2

VASI

O Πανσερραϊκός μπήκε στο πρωτάθλημα με όνειρα πρωταθλητισμού, αλλά το ξεκίνημά του ήταν «χλωμό». Με εξαίρεση τη νίκη (2-1) με ανατροπή απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου οι «ερυθρόλευκοι» προβλημάτισαν με το αγωνιστικό τους πρόσωπο και έτσι έπειτα από την εντός έδρας ήττα (2-1) από την Παναχαϊκή ανακοινώθηκε στον Κώστα Βασιλακάκη η απόλυσή του.

Παναγιώτης Τζαναβάρας (Παναιγιάλειος)
Απολύθηκε: 25 Οκτωβρίου
Απολογισμός: 1-1-3

TZA

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας κλήθηκε να «χτίσει» τον Παναιγιάλειο μετά τις 16 Αυγούστου. Οι «μελανόλευκοι», όπως αναμενόταν, εμφανίστηκαν ανέτοιμοι στην αφετηρία και σε πέντε ματς συγκέντρωσαν 4 πόντους. Παρότι εμφάνιζαν βελτίωση και στερούνταν διαρκώς βασικούς ποδοσφαιριστές λόγω σοβαρών τραυματισμών, ξαφνικά η ΠΑΕ του ζήτησε να παραιτηθεί μήπως αλλάξει κάτι...

Last modified onΤετάρτη, 28 Οκτώβριος 2015 04:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep