Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

«Οικογένεια ξανά»

Ο Γιώργος Παρασκευαΐδης θέλει να... 300αρίσει τις συμμετοχές του στις επαγγελματικές κατηγορίες με την Κέρκυρα.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Live Sport» παραχώρησε ο εκ των αρχηγών της Κέρκυρας, Γιώργος Παρασκευαΐδης. Ο 32χρονος αμυντικός μέσος που πανηγύρισε τη δεύτερη άνοδο με τους Φαίακες στη Super League τόνισε ότι ο στόχος ουσιαστικά επετεύχθη με το τρίποντο απέναντι στη Νίκη Βόλου, έβγαλε το καπέλο στον Μιχάλη Γρηγορίου, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον συμπαίκτη του, Αλέξανδρο Κόντο και μίλησε για την επόμενη μέρα στην ομάδα του Ιονίου...

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Πού αφιερώνεις την άνοδο;

«Σε όλους όσοι μας ακολούθησαν και μας στήριξαν όλη τη σεζόν. Ήταν η πιο κουραστική της σταδιοδρομίας μου. Κάναμε πολλά ταξίδια, περάσαμε από δύσκολες έδρες, είδαμε εχθρικά και φιλικά κλίματα. Τα είδαμε όλα… Δεν πέσαμε ποτέ από την 1η θέση σε όλο το πρωτάθλημα. Μείναμε κάποια στιγμή 2οι στα πλέι οφ. Άλλοι θα κατέρρεαν ή θα κατρακυλούσαν, όμως εκείνη τη στιγμή, επειδή είμαστε οικογένεια, κρατήσαμε, πατήσαμε γκάζι και δείξαμε χαρακτήρα».

Πότε πίστεψες ότι η Κέρκυρα ανέβηκε;

«Με το τρίποντο απέναντι στη Νίκη Βόλου. Ήταν το ανέβασμα στο βάθρο του πρωταθλητή. Η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου ήταν ομάδας Super League. Τότε πίστεψα ότι αλλάξαμε κατηγορία…».

Ο Μιχάλης Γρηγορίου δήλωσε ότι η άνοδος είναι των παικτών. Εσύ τι λες;

«Αρχιτέκτων της επιτυχίας είναι ο προπονητής μας. Αξιοποίησε όλο το ρόστερ, χρησιμοποίησε όλους τους ποδοσφαιριστές και στο πρόσωπό του όλοι οι ποδοσφαιριστές ενώθηκαν. Αναμφισβήτητα η άνοδος είναι έργο δικό του».

Η πιο ευχάριστη στιγμή της φετινής σεζόν;

«Η επικράτηση απέναντι στη Νίκη Βόλου, στο ΕΑΚ».

Και αυτή που θα ήθελες να ξεχάσεις;

«Τα επεισόδια στο εκτός έδρας ματς με τη Ζάκυνθο. Σε εκείνο το παιχνίδι κινδύνευσε η σωματική μας ακεραιότητα. Δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ άλλοτε τέτοιο κλίμα».

«Οικογένεια ξανά»

Ο Γιώργος Παρασκευαΐδης έπειτα από 1,5 χρόνο στον Πανσερραϊκό επέστρεψε το καλοκαίρι στο νησί των Φαιάκων για να βοηθήσει και εκείνος στην επάνοδο. Πριν από τέσσερα χρόνια είχε ζήσει ανάλογες στιγμές και μπορεί να διακρίνει τις διαφορές της ομάδας που άφησε σε σχέση με τη φετινή. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουν οι Κυανέρυθροι για να εδραιωθούν στην κατηγορία των μεγάλων;

«Όλα όσα πετύχαμε στη διαδρομή αυτή θα πρέπει να αποτελέσουν παρακαταθήκη για την επόμενη σεζόν. Ξαναγίναμε μετά από χρόνια οικογένεια. Αυτό πρέπει να διαφυλαχτεί και πάνω σε αυτό το κλίμα της ομάδας που χτίστηκε φέτος, να φτιαχτεί μία ομάδα που θα διεκδικήσει το καλύτερο την επόμενη σεζόν στη Super League».

Το συμβόλαιο του έμπειρου αμυντικού μέσου ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα. Στην ερώτηση ποια θα είναι η επόμενη μέρα ο Παρασκευαΐδης δηλώνει με νόημα: «Ένα πράγμα θα πω. Αυτές οι στιγμές που ζήσαμε την Τετάρτη το απόγευμα μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή μου έφεραν στο μυαλό ακριβώς τη στιγμή που υπέγραφα το συμβόλαιό μου αυτό το καλοκαίρι».

«Το χρωστούσε ο Θεός στο παλικάρι»

Αχώριστη τριάδα με τους Παναγιώτη Ζορμπά, Δημήτρη Ραπτάκη είναι στην Κέρκυρα ο Παρασκευαΐδης. Ίδιο δωμάτιο με τον πρώτο (βλέπετε τους ενώνει και το παρελθόν, καθώς αμφότεροι έχουν περάσει από την ΑΕΚ), είναι διαρκώς μαζί και πανηγύρισαν παρέα την επίτευξη του μεγάλου στόχου. Ωστόσο, ο αρχηγός των Φαιάκων δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη μνεία στον Αλέξανδρο Κόντο. Ο μέσος της Κέρκυρας είχε υποστεί τον Δεκέμβριο μερική ρήξη χιαστού, όμως γύρισε δυνατός τρεις μήνες μετά. Όχι μόνο βρήκε δύο φορές δίχτυα στην επιστροφή του, αλλά υπέγραψε στις καθυστερήσεις το τρίποντο σε βάρος του Ηρακλή Ψαχνών στα μπαράζ ανόδου…

«Ένας τόσο καλός ποδοσφαιριστής έπαθε κάτι τόσο σοβαρό όπως η ζημιά στον χιαστό σε μία ανύποπτη φάση στην προπόνηση, όμως κατάφερε και γύρισε δυνατός. Ο Θεός το χρωστούσε σε αυτό το παλικάρι να βάλει το γκολ που θα μας στείλει στη Super League».

Last modified onΠαρασκευή, 30 Μάιος 2014 22:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep