Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 69

«Φιλοσοφία δημιουργίας»

Ο Νίκος Γκουλής καταθέτει την άποψή του για το πώς πρέπει να δουλεύουν οι ομάδες της Football League.

Τα πλέι οφ της Football League ξεκίνησαν και ο πολύπειρος προπονητής Νίκος Γκουλής μιλάει στο www.flnews.gr για τις ομάδες που συμμετέχουν στα μπαράζ. Αναλύει τις απόψεις του για κάθε συγκρότημα ξεχωριστά και κάνει τα προγνωστικά του σχετικά με τις πιθανότητες που έχει το καθένα για την άνοδο στη Superleague. Παράλληλα, δίνει το στίγμα του για το πώς πρέπει να κινηθούν οι ομάδες της Β' Εθνικής τηρουμένων των οικονομικών καταστάσεων που βιώνει η χώρα, ενώ τονίζει ότι η δεύτερη τη τάξει κατηγορία πρέπει να συγκροτηθεί από έναν ανταγωνιστικό όμιλο.

«Η απραξία αναγκάζει τον κόσμο να χάσει το ενδιαφέρον του»

«Όταν ένα πρωτάθλημα ολοκληρώνεται τέλη Μαρτίου, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρατήσεις έναν παίκτη στην... τσίτα. Μένει αδρανής για τόσο μεγάλο διάστημα. Πρέπει να υπάρξουν οι προδιαγραφές να δημιουργηθεί ένας όμιλος των 20 ομάδων, που θα αποτελείται από ομάδες με κόσμο. Να μην υπάρχει χαώδης διαφορά ανάμεσα στο κάθε σύνολο, ο ανταγωνισμός να είναι έντονος. Η απραξία αναγκάζει τον κόσμο να χάσει το ενδιαφέρον του. Η Γ' Εθνική ας μείνει ως έχει».

«Κορμός 5-6 έμπειρων, οι υπόλοιποι νεαροί»

«Η οικονομική κατάσταση στη χώρα μπορεί να έχει φτάσει σε οριακό σημείο, στο ποδόσφαιρο ωστόσο μπορεί να βγει κάτι καλό. Αρκεί οι ομάδες να το αντιληφθούν. Ασφαλώς και τη φιλοσοφία της εκάστοτε ομάδας την ορίζει η διοίκηση. Εκείνες που επιδιώκουν να κάνουν πρωταθλητισμό σίγουρα θα στοχεύσουν να αποκτήσουν ακριβούς παίκτες για να πετύχουν τον στόχο τους. Άλλες, όμως, μπορούν να στηριχθούν σε νεαρούς. Να υπάρχει ένας κορμός 5-6 έμπειρων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι να πλαισιωθούν από πιτσιρικάδες με ταλέντο, που αν δουλευτούν μπορούν στο μέλλον να αποφέρουν κέρδη στην ομάδα που τους εμπιστεύτηκε και που τους έβγαλε στον... αφρό. Και ο φτωχός βέβαια πρέπει να είναι νοικοκύρης. Αν στα παιδιά παρέχονται τα απαραίτητα, δεν θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Όπως επίσης θα πρέπει να υπάρχει ένας σοβαρός μεταγραφικός σχεδιασμός. Αυτή είναι και η δική μου η φιλοσοφία. Φιλοσοφία δημιουργίας. Ο στόχος πρέπει να είναι μακροπρόθεσμος».

Οι εκτιμήσεις του για τα πλέι οφ της Football League

Για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Είναι μια ομάδα με βάθος στο ρόστερ. Στο παιχνίδι με την Κέρκυρα έδειξε ότι είναι φαβορί για την άνοδο. Σκοράρει κατά μέσο όρο δύο γκολ σε κάθε ματς, έχει πολύ δυνατή έδρα, αλλά και παίκτες με ποιότητα και εμπειρία».
Για την Κέρκυρα: «Στην κανονική διάρκεια είχε τις περισσότερες νίκες. Πλεονέκτημά της ότι υπάρχει πλουραλισμός στο σκοράρισμα. Από τη στιγμή που έχασε από τον Ολυμπιακό Βόλου, ο επόμενος αγώνας, με τα Χανιά είναι πολύ σημαντικός και ψυχολογικά και βαθμολογικά».
Για τη Νίκη Βόλου: «Το ζητούμενο είναι πώς θα διαχειριστεί τη συνέχεια μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Αιγινιακό. Για να έχει ελπίδες ανόδου θα πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τον παράγοντα έδρα. Όπως και να το κάνουμε, η κάθε αγωνιστική είναι πιο κρίσιμη από αυτή που περνάει».
Για τον Αιγινιακό: «Η μονοναδική ομάδα που ενισχύθηκε τόσο πολύ στις μεταγραφές. Δεν έχει ηττηθεί φέτος στην έδρα της και ασφαλώς ποντάρει πολλά εκεί. Εκτιμώ, όμως, ότι μπορεί να κάνει ζημιές και μακριά από το Αιγίνιο».


Για τον Φωστήρα: «Έκανε εκπληκτικό δεύτερο γύρο. Και μόνο το γεγονός ότι μπήκε στα μπαράζ συνιστά επιτυχία. Είναι βέβαιο ότι θα παλέψει όλα τα ματς, δεν είναι εύκολος αντίπαλος, ενώ η άνοδος για αυτόν δεν είναι αυτοσκοπός».
Για τον Ηρακλή: «Η ομάδα με το πιο βαρύ όνομα. Σαφώς και η πίεση εκεί είναι μεγαλύτερη, όμως καμιά φορά αυτό σε κάνει ακόμα καλύτερο. Μακριά από την έδρα του δείχνει να χάνει τη δυναμική του, όμως είναι ομάδα που έχει τα φόντα να διεκδικήσει την άνοδο».
Για τον Ηρακλή Ψαχνών: «Ομάδα που δέχεται δύσκολα γκολ και που εξίσου δύσκολα σκοράρει. Στην έδρα του μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα. Συμπαγές σύνολο και δυσκολοκατάβλητο».
Για τον ΑΟΧ: «Και η ομάδα των Χανίων δύσκολα δέχεται γκολ. Και μόνο που έφτασε στα μπαράζ είναι επιτυχία. Έχει παίκτες που μπορούν να βάλουν πολλά προβλήματα στους αντιπάλους».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: (Εάν δεν ανοίγουν οι φωτογραφίες, προσθέστε στο λινκ: /??δδ)

Last modified onΠαρασκευή, 11 Απρίλιος 2014 00:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep