Άγχωσε τα Χανιά η Δόξα Δράμας

Τα Χανιά επικράτησαν 1-0 της Δόξας Δράμας στα Περιβόλια και πανηγύρισαν την πρώτη φετινή τους νίκη.

Το κακό ξεκίνημα των Χανίων στο πρωτάθλημα ήταν λογικό ότι θα βάραινε με άγχος τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Αυτό αποδείχτηκε στο εξ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Δόξα Δράμας που έγινε την Τετάρτη (03/02) στα Περιβόλια, εκεί όπου οι Κυανόλευκοι επικράτησαν με αρκετό άγχος (1-0) και πανηγύρισαν την πρώτη τους φετινή νίκη.

Η ομάδα της Κρήτης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Διαμαντόπουλο στο 38', αλλά δεν μπόρεσε να σημειώσει ένα δεύτερο για να «κλειδώσει» το ματς κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν είχε ρύθμο, άλλα έφυγε από τα Χανιά με μία αξιοπρεπή εμφάνιση. Η ουσία, βέβαια, είναι το αποτέλεσμα και οι τρεις βαθμοί που μπήκαν στο σακούλι του συγκροτήματος του Αλέκου Βοσνιάδη.

Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά απειλούσαν κυρίως από στατικές φάσεις. Έδειχναν διάθεση να σημειώσουν ένα γρήγορο γκολ για να διώξουν και το άγχος, κόντρα στη Δόξα Δράμας που έδειξε διάθεση και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις. Οι Μαυραετοί, όμως έκαναν και λάθη στα μετόπισθεν, όπως αυτό του Αγιώτη στο 22' που έβγαλε τον Διαμαντόπουλο τετ α τετ με τον Ηλιάδη. Ωστόσο, ο έμπειρος φορ των Χανίων έστειλε τη μπάλα άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαυριάς με εκτέλεση φάουλ υποχρέωσε τον Κουτζαβασίλη σε απόκρουση. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή, αλλά η τηλεοπτική επανάληψη δεν τους δικαίωσε. Τελικά το 1-0 ήρθε από στατική φάση για τους γηπεδούχους. Ο Μπραμπίγια εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Διαμαντόπουλος με κεφαλιά έδωσε ύψος στη μπάλα και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ηλιάδη.

Το γκολ αυτό, πάντως, αν και άνοιξε τον δρόμο, δεν απελευθέρωσε τα Χανιά που είχαν χάσει στο 29' τον Τριανταφυλλάκο με τραυματισμό. Έτσι, στο 53' ο Μασένα από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία της Δόξας Δράμας για δεύτερη φορά. Ο προπονητής της Δόξας, Θανάσης Κολιτσιδάκης στο 54' έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές και πέρασε στο ματς τους Σπυρόπουλο, Σαμπανίδη, Βάντερσον. Ο τελευταίος έκανε ντεμπούτο, όπως και ο Νασιμέντο και φόρεσε ξανά τη φανέλα των Μαυραετών μετά από εννέα χρόνια! Τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 12 Φεβρουαρίου 2012 και στο παιχνίδι Δόξα Δράμας - Παναιτωλικός. Εμφανώς ανέτοιμος, βέβαια, στην πρώτη του συμμετοχή ο Βραζιλιάνος, αρκέστηκε σε κάποια κερδισμένα φάουλ χάρη στην τεχνική του.

Μετά το 60' η φιλοξενούμενη ομάδα πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε για την ισοφάριση, όμως δεν ήταν απειλητική και έδειξε πόσο πολύ της λείπει ο ρυθμός. Μοιραία, λοιπόν, έμεινε στον πάτο της βαθμολογίας και είναι η μοναδική της Super League 2 που δεν έχει πόντο και γκολ έως τώρα στο πρωτάθλημα.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 38' Διαμαντόπουλος

ΧΑΝΙΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ρέντζας (46' Αναστασόπουλος), Ανδρέου, Ζιούλης, Καμαρά (46' Σωτηράκος), Πλέγας, Τριανταφυλλάκος (29' λ.τρ. Κάρλος), Σουντουρά, Μασένα (62' Βρεττός), Μπραμπίγια (88' Παναγιωτούδης), Διαμαντόπουλος.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Ηλιάδης, Αγιώτης, Μπολάκης (54' Σπυρόπουλος), Παπαργυρίου (86' Κουκόλης), Νασιμέντο, Μπελεβώνης, Μενσά (71' Φυτόπουλος), Αγγελόπουλος, Χάμοντ, Μαυριάς (54' Βάντερσον), Βουγιάκλιγια (54' Σαμπανίδης).

Διαιτητής: Ντάουλας (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Χρηστάκος (Πειραιά), Οικονόμου (Δυτ. Αττικής)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2

Last modified onΠέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2021 11:34

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep