Τρελό ματς στην Αγυιά!

Η Παναχαϊκή έσωσε την παρτίδα (2-2) στο 94' απέναντι στον Αιγινιακό και φωνάζει δικαιολογημένα για τη διαιτησία.

Τον... αέρα της Παναχαϊκής έχει πάρει ο Αιγινιακός. Η ομάδα της βόρειας Πιερίας έως το 90+3' κρατούσε το τρίποντο - χρυσάφι στα χέρια της στην Αγυιά, όμως ο Μωραΐτης στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το 2-2 και γλίτωσε τα χειρότερα για τους Πατρινούς. Οι γηπεδούχοι, πάντως, έχουν δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία του Χ. Βεργέτη (Αρκαδίας) για ένα πέναλτι που δεν έδωσε στο πρώτο ημίχρονο και μία κόκκινη που, επίσης, δεν έδωσε στους φιλοξενούμενους στο 49'.

Το ματς ήταν τρελό σε εξέλιξη και όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο τελευταίο τέταρτο. Μάλιστα, ως το 89' ο Αιγινιακός ήταν μπροστά με 1-0, απάντησε στο γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις, αλλά στην εκπνοή ο Μωραΐτης έσωσε τον βαθμό για την ομάδα του.

Οι Αχαιοί μπήκαν καλύτερα στο ματς, είχαν τον έλεγχο, αλλά ο Αιγινιακός με καλή αμυντική λειτουργία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν σε τελικές προσπάθειες. Άξιες αναφοράς στιγμές; Το σωστά ακυρωθέν γκολ του Μωραΐτη στο 18', αλλά και η λανθασμένη απόφαση του Χ. Βεργέτη να μην δείξει την άσπρη βούλα στο 31'. Ο Μπαστακός έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο υψωμένο χέρι του Πιαστόπουλου, με τον ρέφερι να μη βλέπει παράβαση.

Η ομάδα της βόρειας Πιερίας προσπάθησε να χτυπήσει» στην κόντρα, όμως έκλεισε το ημίχρονο με μία μόλις τελική και αυτή εκτός εστίας. Τέσσερις είχε η ομάδα της Πάτρας και καλύτερη στιγμή της η άστοχη εκτέλεση φάουλ του Κολ στο 40'.

Οι δύο προπονητές δεν έκαναν αλλαγές στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και η Παναχαϊκή επεδίωξε να αυξήσει την πίεσή της. Στο 49', πάντως, ο Αιγινιακός θα έπρεπε να μείνει με 10 παίκτες, αλλά ο ρέφερι δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Πετρούση για το τράβηγμα φανέλας του Μωραΐτη.

Ο Αιγινιακός όσο περνούσε η ώρα έβλεπε τους γηπεδούχους να αγχώνονται και ο Απόστολος Χαραλαμπίδης αποφάσισε να περάσει στο ματς τους Κούστα, Έππα για να δώσει ταχύτητα και να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση. Έτσι, στο 77' ο Έππας με εξαιρετική ατομική ενέργεια, έφτασε εκτός περιοχής, «έσπασε» αριστερά για τον Κούστα και αυτός με πλασέ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ!

Το εκπληκτικό γκολ του Κολ στο 89' έβαλε... προσωρινά μέσα στο παιχνίδι της νίκης την Παναχαϊκή, όμως πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Αιγινιακός είχε την απάντηση. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ορφανίδης σέντραρε από δεξιά και ο Πιαστόπουλος με σουτ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα της βόρειας Πιερίας! Το... ροντέο, όμως συνεχίστηκε και στο 94' ο Μωραΐτης κέρδισε τις κόντρες και με το πρόσωπο διαμόρφωσε το 2-2.

Σκόρερ: 89' Κολ, 90'+4' Μωραΐτης - 77' Κούστα, 90'+1' Πιαστόπουλος

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολυχρόνης (81' Αργυρόπουλος), Τσελεπίδης, Σωτηράκος, Πολίμος (70' λ.τρ. Σταμόπουλος), Πλέγας, Κολ, Κυνηγόπουλος, Μαυριάς, Μπαστακός (59' Ελευθεριάδης), Μωραΐτης.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιαγκιόζης, Ορφανίδης, Πετρούσης, Ζήσης, Σ. Τοπαλίδης, Πιαστόπουλος, Λάσκαρης, Πολύζος, Δούμτσιος (74' Έππας), Παπαδόπουλος (61' Κούστα), Μαρκόφσκι (84' Κλιγγόπουλος).

Διαιτητής: Χ. Βεργέτης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Δ. Βεργέτης, Κύριος (Αρκαδίας)

Last modified onΚυριακή, 28 Οκτώβριος 2018 19:35

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep