Γιορτές στην κορυφή

Πρώτη στη βαθμολογία της Football League παρέμεινε η Λαμία, που επικράτησε επεισοδιακά 1-0 της Καλλιθέας

Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στη Λαμία, με την τοπική ομάδα να παίρνει τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Καλλιθέα. Ο Όμο στο 47’ πέτυχε το γκολ της νίκης, αλλά στον αγώνα σημειώθηκαν πολλά... αξιοπερίεργα. Στο 23’ ακυρώθηκε λανθασμένα το γκολ του Όμο ως οφσάιντ και στο 58’ ο Βάντερσον σπατάλησε το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, κάνοντας αντικανονικά προσποίηση, ενώ είχε και δοκάρι στο 63’. Στο 61’ αποβλήθηκε ο Γκίνη της Καλλιθέας και στο 64’ τον ακολούθησε ο Ντουρμισάι, με τις δύο ομάδες να μένουν με δέκα παίκτες.

Πάντως, η Λαμία διατηρήθηκε με αυτή τη νίκη πρώτη και με μηδέν παθητικό μετά από επτά αγωνιστικές, ενώ η Καλλιθέα έχει «κολλήσει» στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με μόλις τρεις βαθμούς.

Καλό ρυθμό και δυνατά μαρκαρίσματα είχε το πρώτο ημίχρονο στο ΔΑΚ, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Καλλιθέα. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να απειλήσουν, αλλά η αθηναϊκή ομάδα με διπλή γραμμή άμυνας δεν άφηνε ελεύθερους διαδρόμους.

Στο 23’ ακυρώθηκε γκολ του Όμο ως οφσάιντ, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τους Λαμιώτες, με τον διαιτητή αρχικά να καταλογίζει το τέρμα, αλλά με την υπόδειξη του βοηθού να το ακυρώνει. Πάντως, το ριπλέι δεν δικαιώνει τον βοηθό, με τη φάση να είναι οριακή. Στη συνέχεια η Λαμία δυσκολευόταν να πατήσει περιοχή, ενώ η Καλλιθέα επισκέφτηκε λιγοστές φορές την εστία του Τσενάμο.

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τους γηπεδούχους, με τον Όμο να κάνει το 1-0 με κεφαλιά. Το παιχνίδι πήρε φωτιά μετά το πρώτο δεκάλεπτο και έγινε ροντέο. Στο 58’ ο Βάντερσον κέρδισε πέναλτι και ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έκανε προσποίηση πριν το εκτελέσει και ο διαιτητής του έδωσε σωστά κίτρινη κάρτα και έδωσε φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων. Στο 61’ ο Γκίνη αποβλήθηκε με δεύτερη κάρτα, αλλά στο 64’ δεύτερη κίτρινη είδε και ο Ντουρμισάι. Στο 63’ ο Βάντερσον είχε σουτ στο δοκάρι.

Η γηπεδούχος συνέχισε να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ, με τα πνεύματα να ηρεμούν κάπως μετά από ένα τρελό δεκάλεπτο. Η αθηναϊκή ομάδα προσπαθούσε να αμυνθεί και να γίνει απειλητική στις αντεπιθέσεις. Ο Βάντερσον με τις ενέργειές του δημιουργούσε προβλήματα στα καρέ των φιλοξενούμενων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ κάποια σουτ των Σμυρλή, Λεβέντη και Κρεββατά ανησύχησαν κάπως τον Τσέναμο. Όμως το τέλος του αγώνα βρήκε τη Λαμία να πανηγυρίζει ακόμα μια νίκη και να κάνει γιορτές στο ρετιρέ.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΛΑΜΙΑ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-0

ΓΚΟΛ: 47’ Όμο

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 64’ Ντουρμισάι – 61’ Γκίνη

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Tσέναμο, Σπυρόπουλος, Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Κοτσώνης, Όμο, Μπλάζιτς, Καραγιάννης (66’ Τσούκαλος), Βασιλόγιαννης (81’ Μπουλούλης), Βάντερσον (87’ Αυγενικού), Ντουρμισάι.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τάκης Παντέλης): Σταυριανός, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Πάτας, Συριόπουλος, Γκίνη, Σταματάκος (65’ Κρεββατάς), Κατσικογιάννης, Τσίπρας, Τοπάλι (54’ Μάκο), Σμυρλής (78’ Ηλιάδης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσιάκος (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Λ. Τίκας (Θεσπρωτίας), Χ. Τίκας (Καρδίτσας)

Last modified onΠέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2016 17:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep