ΠΑΣ... κορυφή!

Ο ΠΑΣ Λαμία έπρεπε να μείνει με 10 παίκτες για να κάμψει (1-0) την αντίσταση του ΑΟ Τρίκαλα στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής.

Τη... μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει από το απόγευμα της Κυριακής (11/12) η Λαμία. Η ομάδα της Φθιώτιδας εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα αποτελέσματα του Σαββάτου (10/12), καθώς αναδείχτηκε νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΑΟ Τρίκαλα παρά τα μεγάλα προβλήματα που είχε και τα οποία δεν έλειψαν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δικαιολογημένοι, λοιπόν, οι πανηγυρισμοί από περίπου 3.000 οπαδούς στο ΔΑΚ.

Οι «κυανόλευκοι» του Μπάμπη Τεννέ έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 83' λόγω αποβολής του Μπλάζιτς, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Ανέστης Αναστασιάδης λύτρωσε την ομάδα του και... εκτόξευσε τη Λαμία στην κορυφή του πίνακα με 13 πόντους. Αντίθετα, ο ΑΟ Τρίκαλα, που είχε και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο ματς, γνώρισε τη δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα και απέχει πλέον από την 1η θέση έξι βαθμούς. Σημειωτέον ότι ο ΠΑΣ Λαμία διατήρησε απαραβίαστη την εστία του για 5ο διαδοχικό παιχνίδι και συνολικά 450 αγωνιστικά λεπτά πρωταθλήματος!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη στη μεσαία γραμμή της Λαμίας. Μάλιστα, στο 19' ο Βέρτζος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Πίτκας απέκρουσε και με τη βοήθεια του δοκαριού κράτησε την εστία του απαραβίαστη. Η φάση αυτή φαίνεται ότι δεν «αφύπνισε» τους γηπεδούχους. Έτσι, στο 25' και το 26' Πίτκας και Αναστασιάδης αντίστοιχα σταμάτησαν τον Γιαννιτσάνη που βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ. Οι «κυανόλευκοι» ανέβασαν την απόδοσή τους από το μισάωρο και έπειτα, αλλά στο φάουλ που κέρδισε ο Βασιλόγιαννης στο 45' ο Βάντερσον είχε κακή εκτέλεση και δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Σιδεράκη.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Λαμία μπήκε καλύτερα, όμως ο ΑΟΤ δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει μακριά από την εστία του τους όποιους κινδύνους. Η πρώτη καλή στιγμή για τους «κυανόλευκους» σημειώθηκε στο 57' με «κεραυνό» του Σπυρόπουλου που δεν ανησύχησε τον Σιδεράκη. Η ομάδα της Φθιώτιδας, πάντως, έδειξε υπομονή στο παιχνίδι της και είχε τον έλεγχο του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 83'. Ο Μπλάζιτς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον Γιαννιτσάνη και άφησε τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο.

Πριν ακόμα τα Τρίκαλα προλάβουν να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση για να φτάσουν στο γκολ, ήρθε το γκολ για τον ΠΑΣ Λαμία! Ο Ντουρμισάι ζήτησε πέναλτι, η φάση συνεχίστηκε και ο Αυγενικού με σέντρα έδωσε... έτοιμο γκολ στον Αναστασιάδη, ο οποίος στο 86' με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-0!

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΛΑΜΙΑ - ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ 0-0

Σκόρερ: 85' Αναστασιάδης
Κόκκινη: 83' Μπλάζιτς

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος, Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Βαλιός, Όμο, Μπλάζιτς, Τσούκαλος (55' Αυγενικού), Βασιλόγιαννης (89' Μπουλούλης), Ντουρμισάι, Βάντερσον (87' Κοτσώνης).

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Γκόλιας, Λαμπάκης, Βέρτζος, Ριζογιάννης, Λεάντρο, Μουμίν, Σερζίνιο (57' Μπαϊκαρά), Δουκάκης (80' Στογιάνοβιτς), Γιαννιτσάνης, Στεφάνοβιτς (65' Κουσκουνάς).

Διαιτητής: Γιαννουλάκης (Χανίων)
Βοηθοί: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Τακόπουλος (Καρδίτσας)

Last modified onΚυριακή, 11 Δεκέμβριος 2016 17:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep