Στο ίδιο έργο θεατές...

Ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε 2-0 στο 52' του ΑΟΧ, αλλά... ξανά δεν επικράτησε.

Το σκηνικό του αγώνα με τον Πανελευσινιακό επαναλήφθηκε τη Δευτέρα (18/04) στις Σέρρες. Ο Πανσερραϊκός είχε λαχταρήσει στη Ζάκυνθο και λίγο έλειψε να χάσει τη νίκη για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική. Ωστόσο, τα «λιοντάρια» έδειξαν στο νησί του Ιονίου ότι το πάθημα του αγώνα με τους «σταχυοφόρους» τους έγινε μάθημα. Όπως αποδείχτηκε, ήταν απλά μία παρένθεση... Και αυτό γιατί οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 52' 2-0 του ΑΟ Χανιά, αλλά οι Κρητικοί... μιμήθηκαν την ομάδα της Ελευσίνας, βρήκαν απαντήσεις και κατέκτησαν τον πόντο - χρυσάφι (2-2)!

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι στις Σέρρες, σε καλοκαιρινές συνθήκες, καθώς το θερμόμετρο έδειχνε 30 βαθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο φορές υπήρξε τάιμ άουτ για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές. Στα πρώτα λεπτά τα Χανιά φάνηκαν πιο ορεξάτα, αλλά ο Πανσερραϊκός ισορρόπησε άμεσα και έγινε πιο απειλητικός. Στο 18’ μάλιστα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπαρέττα από τον Πρίφτη και ο Φουρτάδο ευστόχησε για το 1-0.

Οι Χανιώτες χρειάστηκαν λίγα λεπτά μέχρι να συνέλθουν, αλλά στο 32’ κέρδισαν κι αυτοί πέναλτι όταν σε κόρνερ του Μασάδο, η μπάλα βρήκε το χέρι του Παπατζίκου. Ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Καστανιώτης απέκρουσε σωτήρια. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν κάποιες ευκαιρίες, χωρίς όμως να απειλούν σημαντικά για το γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πιο δυνατά, καθώς στο 52’ ο Μπαρέττας μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Δωματά, πέτυχε το 2-0. Η απάντηση του ΑΟΧ ήταν άμεση αυτή τη φορά, καθώς στο 55’ ο Καρτσαμπάς με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Το γκολ αυτό έδωσε… αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Θωμά Γράφα που αύξησαν την πίεση στα καρέ του Καστανιώτη. Με σουτ και στημένες φάσεις οι φιλοξενούμενοι πολιόρκησαν τα καρέ του Καστανιώτη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά το τάιμ άουτ του δεύτερου μέρους, για να δροσιστούν οι παίκτες, ο Πανσερραϊκός επέστρεψε πιο δυνατά και απείλησε την εστία του Πρίφτη με τους Μπαρέττα και Φουρτάδο. Στο 83’ όμως ο Μασάδο με απίστευτο σου έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Το γκολ αυτό έδωσε μια άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, καθώς και οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ της νίκης. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πανσερραϊκός ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Καρτσαμπά στον Μπαρέττα, αλλά ο διαιτητής Ζούγρας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, προκαλώντας την αντίδραση των παικτών, αλλά και των φιλάθλων των «λιονταριών».

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 2-2, με τον Πανσερραϊκό να μην μπορεί να κρατήσει το προβάδισμα σε ένα ακόμα ματς, ενώ ο ΑΟΧ συνεχίζει να μην κερδίζει, αλλά τουλάχιστον δεν χάνει, γεγονός που τον κρατά «ζωντανό» στη μάχη της παραμονής. Σημειώνεται ότι για την κρητική ομάδα αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Με την επικείμενη αφαίρεση βαθμών, ουσιαστικά αυτή τη στιγμή έχει 26 πόντους.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 18' (πέν.) Φουρτάδο, 52' Μπαρέττας - 55' Καρτσαμπάς, 83' Μασάδο

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάουλο Κάμπος): Καστανιώτης, Τσιμίκας, Καψάλης, Βοσκόπουλος, Παπατζίκος, Αγγελίδης (83' Στεργιανός), Σιάκκας, Δωματάς (85' Ανδρέου), Γιάντσης (69' Ρούτσης), Μπαρέττας, Φουρτάδο.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Θωμάς Γράφας): Πρίφτης, Παγώνης, Διαμαντόπουλος, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μασάδο, Καμινιώτης (76' Νύκταρης), Παλιάτσιος, Νάκας, Τσούτσης (90'+3' Φυντικάκης), Δεινόπαπας (46' Χατζηλιάδης).

Διαιτητής: Ζούγρας (Κοζάνης)
Βοηθοί: Τσιαμπάζης (Κοζάνης), Χατζημωυσιάδης (Ξάνθης)

Last modified onΔευτέρα, 18 Απρίλιος 2016 18:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep