Υποβιβάστηκε ο Απόλλων Πόντου

Ήττα (4-0) στο Σεραφείδειο από την ΑΕΚ Β και μαθηματικός υποβιβασμός για την ομάδα της Καλαμαριάς.

Η πρώτη από τις οκτώ ομάδες της Super League 2 που υποβιβάζεται στο φετινό πρωτάθλημα έγινε γνωστή την Πέμπτη (29/02). Πρόκειται για τον ουραγό του Α' ομίλου Απόλλωνα Πόντου που ηττήθηκε 4-0 στο Σεραφείδειο από την ΑΕΚ Β και αποχαιρετά τις επαγγελματικές κατηγορίες έπειτα από τρεις διαδοχικές σεζόν στη Β' Εθνική.

Οι Κοκκινόμαυροι, βέβαια, είχαν μόνο μαθηματικές ελπίδες να προλάβουν τα πλέι άουτ, αλλά δεν είχαν ούτε τις βασικές προϋποθέσεις για να κυνηγήσουν το «θαύμα». Ταξίδεψαν στην Αθήνα για το εξ αναβολής ματς της 21ης αγωνιστικής με 15μελή αποστολή και στο 20' έκαναν δύο αναγκαστικές αλλαγές...

Η ΑΕΚ Β που είχε την υπεροχή, αλλά και έκανε αρκετά λάθη κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός πήρε φανέλα βασικού για να βρει ρυθμό και στο 37' βρήκε δίχτυα με κεφαλιά από σέντρα του Μαχαίρα. Επτά λεπτά αργότερα σε φάση - καρμπόν ο Κανελλόπουλος σέντραρε από αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι ο Ραντόνια έκανε το 2-0.

Στο 83' ο Χριστόπουλος με ατομική προσπάθεια και σουτ στην κόντρα επίθεση ανέβασε τον δείκτη στο 3-0 και το αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Σκόνδρας στις καθυστερήσεις.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ΑΕΚ Β πάτησε στην 5η θέση και στο +1 από τον ΠΑΟΚ, οπότε κρατά την τύχη στα χέρια της σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή στα πλέι οφ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΕΚ Β - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ 4-0
Σκόρερ: 37' κεφ. Αραούχο, 44' κεφ. Ραντόνια, 83' σουτ Χριστόπουλος, 90'+3' σουτ Σκόνδρας

ΑΕΚ Β (Νίκος Κούστας): Γκίνης, Γιεμπόα, Χρυσόπουλος, Ραντόνια, Κανελλόπουλος (77' Αλ. Πήλιος), Σαμπανάτζοβιτς, Φοφανά (46' Ρουκουνάκης), Μαχαίρας (64' Σκόνδρας), Κάτσικας (46' Τζ. Γκαρσία), Αραούχο, Θεοδωρίδης (64' Χριστόπουλος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Σιρίλ Καλί): Κίναλης, Καλογέρης, Ντιαλόσι, Ζαπουνίδης (20' λ.τρ. Μαρτίνεζ), Αμαραντίδης, Φλένσμποργκ, Μουμίν, Λαμπίρης, Ακένα (75' Μπούμπας), Αγουάδο (20' λ.τρ. Ίννος), Σαχόλλι.

Διαιτητής: Περράκης (Αθήνας)
Βοηθοί: Μημίδης, Νικολάου (Αθήνας)

Last modified onΠέμπτη, 29 Φεβρουάριος 2024 16:52

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep