Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Κουτσούρης: «Ευλογία η συνεργασία»

Ο Χάρης Κουτσούρης χαρακτήρισε ευλογία τη συνένωση της Κέρκυρας με την Κασσιώπη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δήλωσε ότι η Κέρκυρα βρίσκεται με το ένα πόδι στη Super League, ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Γιώργο Λιμπάντζη τονίζοντας οι δυό τους έχουν «δέσει». Ακόμη, μίλησε για την επιλογή του Μιχάλη Γρηγορίου στο τιμόνι της ομάδας, τις μεταγραφικές κινήσεις, αλλά και το πρωτάθλημα της Football League. Αναλυτικά τα όσα είπε στο Corfu Channel:

Για τη νέα ομάδα:

«Πρόκειται για μια καινούργια συνεργασία. Ελπίζω να δούμε και να καμαρώσουμε την ομάδα για πολλά χρόνια στη Super League, εκεί που άνηκε και ανήκει. Η συνεργασία έγινε για το καλό του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου και θα πρέπει όλοι να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, χωρίς δόλο. Να στηρίξουν αυτή την ομάδα, που είναι φαινόμενο. Έπαιξε για χρόνια στη Super League και θέλει να ξαναβρεθεί εκεί όπου ανήκει. Θέλω να διευκρινίσω ότι για την Κασσιώπη μάτωσα πάρα πολύ τα πέντε προηγούμενα χρόνια και να ξέρετε ότι αν δεν γινόταν αυτή η συνένωση, δεν θα υπήρχε μέλλον για την ομάδα της Κασσιώπης. Η ομάδα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να συνεχίσει να κατεβαίνει να αγωνιστεί στα επαγγελματικά Πρωταθλήματα. Πιστεύω ότι αυτό που έγινε ήταν μια ευλογία για την ομάδα της Κασσιώπης και για την ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα. Πιστεύω ότι έγινε στο σωστό τάιμινγκ. Η συνεργασία πέρασε από χίλια κύματα, όπως κάθε νέα συνεργασία, αλλά τελικά ευοδώθηκε και πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, ώστε να απολαύσει ο Κερκυραίος την ομάδα του και καλό ποδόσφαιρο. Το νησί είναι μικρό για να χωρέσει δύο ομάδες στη Football League. Εάν ο ΑΟ Κέρκυρα ήταν στη Super League, τότε ίσως να υπήρχε χώρος για να υπάρξει και μία ομάδα στη Β' Εθνική. Όμως ο κόσμος δεν θα στήριζε δύο ομάδες στη Football League, δύο ομάδες που θα έκανε κακό η μία στην άλλη και θα αλληλοεξοντώνονταν. Είμαι ευτυχής που έγινε αυτή η συνεργασία. Πριν γίνει η συνένωση, δεν ήθελα κόντρα με τον ΑΟ Κέρκυρα. Οι φίλαθλοι του ΑΟ Κέρκυρα και οι παλαίμαχοι δεν πρέπει να είναι απογοητευμένοι. Δεν κάναμε κάτι ενάντιά τους. Αυτό που κάναμε ήταν να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα ώστε την ιστορική ομάδα τους να την απολαύσουν και πάλι στη Syper League».

Για τον λόγο που ο ΑΟ Κέρκυρα δεν δηλώθηκε σε χαμηλότερη κατηγορία:

«Δεν υπήρχαν οι άνθρωποι να ενδιαφερθούν και να "τρέξουν" την ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα σε κάποια άλλη κατηγορία. Εδώ, έχουμε σήμερα πρόβλημα στο να στελεχώσουμε τον Ερασιτέχνη της ΠΑΕ Κέρκυρα. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον, ο κόσμος έχει πλέον αποστασιοποιηθεί από το ποδόσφαιρο. Δεν βλέπω κάποιον που να θέλει να βοηθήσει την ομάδα Κ19 ή και να συμμετάσχει στο Συμβούλιο της μεγάλης ομάδας. Μάλλον ο κ. Λιμπάντσης κι εγώ θα τραβήξουμε το κάρο και θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη. Είναι λογικό να μην μπορεί κάποιος τη σημερινή εποχή να συνεισφέρει οικονομικά, αλλά υπάρχουν και άλλα πόστα που μπορεί κανείς να προσφέρει, χωρίς να βάλει λεφτά. Δεν ενδιαφέρεται κανείς. Το κάρο στον Ερασιτέχνη θα τραβήξουν οι ίδιο τέσσερεις-πέντε άνθρωποι. Τα τμήματα υποδομών χρειάζονται στήριξη, χρειάζονται κόσμο. Μας πέρασε η σκέψη να δηλώσουμε τον ΑΟ Κέρκυρα στη Γ' Εθνική, αλλά θα δημιουργούνταν μεγάλα νομικά προβλήματα, διότι θα είχαμε μια ομάδα με την ονομασία "ΠΑE Κέρκυρα" και μία με την ονομασία "ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα" , που αν την επόμενη χρονιά ανέβαινε κι αυτή στη Football League, τότε θα δημιουργούνταν μια οξύμωρη κατάσταση».

Για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Λιμπάντση:

«Τον κ. Λιμπάντση δεν τον γνώριζα καθόλου πριν από αυτή τη συνεργασία. Είναι ένας καινούργιος άνθρωπος που μπήκε στη ζωή και την παρέα μου. Πιστεύω ότι έχουμε "δέσει" ως άνθρωποι. Μπορεί να είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, όμως στο ποδόσφαιρο έχουμε "δέσει" και περνάω καλά μαζί του. Συζητάμε τα πάντα σχετικά με την ομάδα και δεν προσπαθούμε να βάλουμε τρικλοποδιές ο ένας στον άλλον. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή και αρμονική συνεργασία, και αυτό θα είναι το "ρεζουμέ" στο να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Έχουμε περίπου τα ίδια χρόνια που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, βέβαια ο κ. Λιμπάντσης είναι νεώτερος από εμένα. Έπεσε "στα βαθιά" κατευθείαν, με τον ΑΟ Κέρκυρα να είναι τότε στη Β' Εθνική, ενώ εγώ ξεκίνησα πιο χαλαρά, με την Κασσιώπη στο τοπικό Πρωτάθλημα. Η τύχη μάς έφερε να συνεργαστούμε και πιστεύω ότι θα πετύχουμε αν μας βοηθήσουν όλοι: οι φίλαθλοι, οι παλαίμαχοι, τα ΜΜΕ, το νησί. Αν βοηθηθούμε, θα πετύχουμε μεγάλους στόχους. Το ότι θα πάρουμε την άνοδο είναι δεδομένο, δεν το συζητάμε. Εμείς είμαστε ήδη με το ένα πόδι στη Super League».

Για την επιλογή προπονητή στο πρόσωπο του Μιχάλη Γρηγορίου:

«Είχαμε τρεις περιπτώσεις προπονητών στο μυαλό μας. Τον Μπάμπη Τεννέ, τον Μιχάλη Γρηγορίου και τον Ρομπέρτο Μπολάνο, που είναι ένας αξιόλογος προπονητής, προσέφερε σημαντικό έργο στην Κασσιώπη και πιστεύω ότι θα βρει κάποια ομάδα για να δουλέψει. Συζητήσαμε ταυτόχρονα με όλους, ώστε να δούμε ποιος μας κάνει. Επειδή η ομάδα θέλει με κάθε τρόπο να ανεβεί στη Super League, θέλαμε να στηριχθούμε σε έναν έμπειρο προπονητή. Με τον κ. Τεννέ η συνεργασία δεν μπορούσε να προχωρήσει, γιατί δεν ταίριαξαν αυτά που ήθελε εκείνος με αυτά που θέλαμε εμείς. Αυτό που ψάχναμε, το βρήκαμε στο πρόσωπο του κ. Γρηγορίου και κάναμε τη συμφωνία μαζί του. Εμένα μου αρέσει να δουλεύω με νέους προπονητές και αυτό το μοτίβο ακολουθήσαμε και τώρα με τον κ. Λιμπάντση. Πήραμε έναν προπονητή καταξιωμένο και φιλόδοξο, ο οποίος δουλεύει πάρα πολύ στον τομέα της τακτικής, όπως είδαμε και πέρσι δουλεύσει με νεαρούς παίκτες και στο παρελθόν είχε πετύχει άνοδο με τη Δόξα Δράμας».

Για την αποχώρηση πολλών ποδοσφαιριστών του περσινού ρόστερ της Κασσιώπης από την καινούργια ομάδα:

«Οι παίκτες έφυγαν οικειοθελώς και αναίτια. Δεν ξέρω τι είδαν και τι δεν τους άρεσε. Δεν υπήρχε λόγος να φύγουν. Τον Βασίλη τον Πετρόγιαννη προσπάθησα να τον μεταπείσω, όμως τώρα έχει δημιουργήσει οικογένεια, έχει κι ένα παιδάκι χαριτωμένο. Ήθελε να είναι κοντά στη δουλειά του, κοντά στην οικογένειά του. Δεν ήθελε να έχει αυτά τα ταξίδια, την απομόνωση και τέτοια πράγματα. Ο Νίκος ο Κονισπολιάτης αναίτια αποχώρησε από την ομάδα. Προσπάθησα να τον μεταπείσω , γιατί τον είχα στην Κασσιώπη όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύω ότι είχε "κερδίσει" τον κ. Γρηγορίου και πιστεύω ότι είχε μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει φανέλα βασικού. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί ένα παιδί 26 ετών, παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η ομάδα, πώς μπορεί να φεύγει από μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στη Football League για να ανεβεί στη Super League, και να επιλέγει να πάει σε μια ομάδα του τοπικού. Νομίζω ότι ο Νίκος έκανε μεγάλο ατόπημα και παρότι μίλησα μαζί του για να τον μεταπείσω, δεν δέχτηκε να μείνει».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν:

«Υπήρχε μια επιτροπή μεταγραφών, που απαρτίζονταν από τον Γιώργο Λιμπάντση, τον Γιώργο Λυμπερόπουλο που είναι ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα, τον Θανάση Λιμπάντση, εμένα, τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Προβατά και πολλές συμβουλές πήραμε από τον Βασίλη Προβατά, που είναι νομικός και γενικός διευθυντής της ομάδας. Κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Γρηγορίου στο ποιες θέσεις χρειάζεται παίκτες, είχαμε τη λίστα των ελευθέρων και υπό μεταγραφή παικτών και με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή, κάναμε τις μεταγραφές. Όλες τις μεταγραφές τις έχει εγκρίνει ο προπονητής, δεν του φέραμε κανέναν παίκτη για να του τον "καπελώσουμε". Όλες οι μεταγραφές είναι δική του επιλογή, έκανε και δοκιμαστικά για να δει ποιοι παίκτες του κάνουν από τις περσινές ομάδες του ΑΟ Κέρκυρα και της Κασσιώπης. Όσον αγορά τους ξένους παίκτες που ήρθαν, τον Γκόμεζ τον γνώριζε ο προπονητής από την προηγούμενη ομάδα που έπαιζε, τον Φωκικό. Ο Ναγιάρ μας προτάθηκε, τον "έψαξε" ο προπονητής και είδε ότι του κάνει για τη θέση που αγωνίζεται, το ίδιο και ο Μπαλντοβαλίεφ».

Για τη Football League:

«Οι 28 ομάδες που μετέχουμε στη Football League, έχουμε την ευτυχία να έχουμε πρόεδρο και αρχηγό μας τον Σπύρο τον Καλογιάννη, ο οποίος είναι Κερκυραίος. Είναι κοινή ομολογία πολλών Προέδρων των ομάδων ότι είναι ο άνθρωπος που οργανώνει τη Λίγκα κι έκανε πέρσι ένα άψογο Πρωτάθλημα. Είναι κοινής αποδοχής και βγαίνει παμψηφεί Πρόεδρος. Ακόμα και ο κ. Κούγιας που είχε κάποιες ενστάσεις, τελικά τον αποδέχεται».

Για το καινούργιο πρωτάθλημα:

«Το πρωτάθλημα είναι δίκαιο. Από τη στιγμή που δεν βγαίνει κανείς πρωταθλητής και συνεχίζεται το Πρωτάθλημα με 8 ομάδες, τέσσερις από κάθε Όμιλο, είναι ένα Πρωτάθλημα το οποίο μπορεί να το κατακτήσει ο οποιοσδήποτε, ακόμη και ο 4ος ενός Ομίλου. Στο θέμα του Ολυμπιακού Βόλου, είχαμε 28 ομάδες , από τις οποίες όλες οι δυνατές ήταν στον Βόρειο Όμιλο. Οπότε, θα είχαμε ένα ανισόρροπο Πρωτάθλημα, με τον Βόρειο Όμιλο πολύ δυνατό και τον Νότιο Όμιλο μόνο με την Παναχαϊκή. Οπότε, έπρεπε να ενισχυθεί ο Νότιος Όμιλος, ή να αποχωρήσει από τα τηλεοπτικά. Γιατί, οι ομάδες του Νοτίου Ομίλου που δεν θα τις έδειχνε η τηλεόραση, δεν μπορούσαν να μοιραστούν τα χρήματα με εκείνες του Βορείου Ομίλου. Γι' αυτό κι έπρεπε να δυναμωθεί ο Νότιος Όμιλος και για το λόγο αυτό τοποθετήθηκε σ' αυτόν ο Ολυμπιακός Βόλου».

Για την οικονομική ενίσχυση των ομάδων της Football League:

«Υπήρχαν εποχές που οι ομάδες της Β' Εθνικής, σύμφωνα με μαρτυρία του αείμνηστου Προέδρου της Καλλιθέας, Νίκου Σαλευρή, ενισχύονταν με 1,7 εκατομμύρια ευρώ από χορηγίες. Τώρα, έχουμε πέσει γύρω στις 250.000 ευρώ, που θα πάρει η κάθε ομάδα, από την κρατική επιχορήγηση, τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά. Μιλάμε για ποσό μηδαμινό, που δεν φτάνει να καλύψει το ΙΚΑ, την εφορία και τα πάγια έξοδα της ομάδας. Γι' αυτό και ο κόσμος της Κέρκυρας θα πρέπει να καταλάβει ότι θα πρέπει να στηρίξει την ομάδα. Δεν είναι δυνατό να μη μπορούμε να γεμίσουμε ένα γήπεδο που χωράει 2.800 άτομα. Παίξαμε φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν υπήρχε ούτε μία διαφημιστική πινακίδα στο γήπεδο. Θα πρέπει ο Κερκυραίος φίλαθλος να ξυπνήσει και να στηρίξει την ομάδα με διαρκείας, με πινακίδες, με χορηγίες. Η ομάδα δεν είναι του Λιμπάντση και του Κουτσούρη, είναι ομάδα του νησιού, είναι ομάδα όλων των Κερκυραίων και πρέπει όλοι να βοηθήσουν. Έστω με τα 100 ή τα 50 ευρώ. Είμαστε 150.000 κόσμος, πρέπει να μαζέψουμε κάποια χρήματα. Να βοηθηθούμε κι εμείς. Δεν είναι ανάγκη να πεθάνουμε για την ομάδα στο τέλος. Έχουμε το διαφημιστικό τμήμα, το οποίο κινείται. Κάνω έκκληση στον κόσμο να έρθει κοντά μας, να έρθει στο γήπεδο. Θα δει ωραίο ποδόσφαιρο, θα δει ωραίο θέαμα».

Για τις εντυπώσεις του από την ομάδα:

«Η ομάδα έχει μπροστά της ένα Γολγοθά, έχει έναν μαραθώνιο 40 παιχνιδιών να δώσει, αν όλα πάνε κατ' ευχήν. Θέλουμε να κερδίσουμε τον κόσμο, γι' αυτό και γινόμαστε κι εμείς ανυπόμονοι και πιέζουμε τον προπονητή, παρότι ξέρουμε ότι θ' αργήσει να φορμαριστεί η ομάδα. Η ομάδα θα δείξει ακόμη καλύτερα στοιχεία απ' ότι έδειξε στον φιλικό αγώνα με τα Γιάννενα. Ο κόσμος πρέπει να έφυγε ικανοποιημένος από το γήπεδο. Το θέαμα ήταν φοβερό καο πιστεύω ότι υπήρξαν στιγμές που η ομάδα έκρυψε τη μπάλα».

Για την κλήρωση του Πρωταθλήματος:

«Πιστεύω ότι σταθήκαμε τυχεροί. Η κλήρωση ήταν πάρα πολύ καλή για εμάς, μια κλήρωση που μπορεί να μας φέρει το απόλυτο στις 6 πρώτες αγωνιστικές. Διότι έχουμε τέσσερα παιχνίδια στην έδρα μας και παίζουμε εκτός με Βατανιακό και Δόξα Δράμας, που πιστεύω ότι είναι ματς αντιμετωπίσιμα κι εύκολα για να τα πάρουμε. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες του Ομίλου μας, πιστεύω ότι ο Αιγινιακός μπορεί να κάμνει την έκπληξη, έχει θέσει σωστές βάσεις, έχει κάνει μεταγραφές. Οι δικές μας υποχρεώσεις ξεκινούν από το Κύπελλο και ακολουθεί το Πρωτάθλημα, στις 29 του μήνα. Πιστεύω ότι στις δύο-τρεις πρώτες αγωνιστικές θα έχουμε δει τι ρόλο θα παίζουν όλες οι ομάδες και ποιες θα είναι επικίνδυνες».

Πηγή: corfucorner.gr

Last modified onΠέμπτη, 12 Σεπτέμβριος 2013 14:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep