Δέκα ανόδους σε... 500 ματς

Ο Μπάμπης Τεννές συμπλήρωσε 500 ματς πρωταθλήματος στους πάγκους και θέλει να πετύχει με την Λαμία την ενδέκατη άνοδο του. Ο Μπάμπης Τεννές συμπλήρωσε 500 ματς πρωταθλήματος στους πάγκους και θέλει να πετύχει με την Λαμία την ενδέκατη άνοδο του.

Ο Μπάμπης Τεννές στην αναμέτρηση με της Λαμίας με τον Τύρναβο συμπλήρωσε 500 αγώνες πρωταθλήματος που τους έχει συνδιάσει με οκτώ ανόδους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

Ξεκίνησε την προπονητική από τον Ο.Φ.Χολαργού ,τον Α.Ο. Μελισσίων και τον Γ.Σ.Πατησίων, ενώ η πρώτη του επαγγελματική εμπειρία ήταν με την Καλλιθέα, την οποία και οδήγησε από την Γ’ Εθνική στην Β’ Εθνική το 1993.

Πεντακόσιους αγώνες πρωταθλήματος για έναν από τους μακροβιότερους προπονητές, τον Μπάμπη Τεννέ μ’ έναν συνδυασμό που «σκοτώνει» (γεννημένος στις 17 Νοεμβρίου του 1953, και …Σκορπιός) έχει κάνει την δική του «επανάσταση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιτυγχάνοντας 10 (!) φορές την άνοδο ομάδας σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, με τις πέντε από αυτές να είναι από την Β' Εθνικής. Παρών για 25 και βάλε περιόδους, πάντοτε «γεμάτες» με εξαίρεση την περυσινή, όπου βρήκε σε άσχημο «φεγγάρι» τον Απόλλωνα Σμύρνης καθοδηγώντας τον σε 4 μόνο παιχνίδια. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Π.Α.Ο. Ρουφ, Καλλιθέα, Ολυμπιακό Λιοσίων και Χαλκίδα. Σε ερασιτεχνικό επίπεδο ξεκίνησε την προπονητική από τον Ο.Φ.Χολαργού ,τον Α.Ο. Μελισσίων και τον Γ.Σ.Πατησίων, ενώ η πρώτη του επαγγελματική εμπειρία ήταν με την Καλλιθέα, την οποία και οδήγησε από την Γ’ Εθνική στην Β’ Εθνική το 1993.

Εκτός των 500 αγώνων σε Α’ και Β’ Εθνική, ο Τεννές έχει στο ενεργητικό του και 72 αγώνες Κυπέλλου.

Ακολούθησε ο Ιάλυσος Ρόδου (1994/95) ενώ για τον επόμενο ενάμιση χρόνο κάθισε στον πάγκο του Αθηναϊκού. Στην Α’ Εθνική παρέμεινε ως το 2001 (Απόλλων Σμύρνης, Καλαμάτα, Πανελευσινιακός, Πανηλειακός και Άρης) για να καταλήξει στην Κέρκυρα την περίοδο 2002-03 στην Β’, στην πρώτη από τις τρεις φορές όπου προπόνησε την ομάδα του Ιονίου. Αφού έκανε και ένα μικρό «αγροτικό» στην Κύπρο για τους «μαυροπράσινους» του Ολυμπιακού Λευκωσίας, ακολούθησε ένα διάστημα δύο ετών στην Καλλιθέα στην Α’, αλλά και τον Ακράτητο.

Μετά ανέβασε τη Κέρκυρα στα «μεγάλα σαλόνια» μέχρι το πρώτο μισό της περιόδου 2007/08, συμπληρώνοντας 73 αγώνες! Τις επόμενες δύο χρονιές είχε σύντομα περάσματα από Λεβαδειακό, Παναχαϊκή και Εθνικό Αστέρα πριν ξανααναλάβει την Κέρκυρα μέχρι τα μέσα του 2010/11. Μετά ανέλαβε αποστολή «καμικάζι» στο Αγρίνιο προκειμένου να ανεβάσει τον Παναιτωλικό στην Α’ Εθνική, κάτι που τελικά πέτυχε. Νέα «επιστροφή» στην Β’ και νέα άνοδος με την ΑΕΛ Καλλονής το 2013 για να ακολουθήσει η περυσινή περίοδος, όπου έμοιαζε με διάλειμμα. Φέτος μπήκε φουριόζος με την Λαμία, της οποίας πιστώνεται και τα εξαιρετικά ως τώρα αποτελέσματα.

Συνολικά μετρά 314 στην μεγάλη κατηγορία και 186 στην Β’ με απολογισμό 191 νίκες, 132 ισοπαλίες και 177 ήττες. Περισσότερες συμμετοχές (132!) και τρεις προβιβασμοί φυσικά είναι με την Κέρκυρα.

Χαρακτηριστικά του 61χρονου Αθηναίου τεχνικού η σταθερότητα και αγαπημένο του τραγούδι πιθανόν το… «της Αμύνης τα παιδιά», αφού ως επί το πλείστον οι ομάδες του παρουσίαζαν ικανότατη αμυντική προσαρμογή. Εκτός των 500 αγώνων σε Α’ και Β’ Εθνική, ο Τεννές έχει στο ενεργητικό του και 72 αγώνες Κυπέλλου. Συνολικά μετρά 314 στην μεγάλη κατηγορία και 186 στην Β’ με απολογισμό 191 νίκες, 132 ισοπαλίες και 177 ήττες. Περισσότερες συμμετοχές (132!) και τρεις προβιβασμοί φυσικά είναι με την Κέρκυρα…

Last modified onΣάββατο, 20 Δεκέμβριος 2014 16:22

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep