Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Παίρνει μαζί και την... Κρήτη

Ο τότε Υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Ορφανός δίνει το 2004 την κούπα του πρωταθλητή στον αρχηγό της Κέρκυρας, Γιώργο Προβατά Ο τότε Υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Ορφανός δίνει το 2004 την κούπα του πρωταθλητή στον αρχηγό της Κέρκυρας, Γιώργο Προβατά

Στις τρεις ανόδους της Κέρκυρας υπήρχε και ομάδα της Κρήτης στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Μόνο ο ΟΦΗ δεν κατάφερε το 2010 να τους συνοδεύσει στη Super League.

Η ομάδα του Ιονίου έχει πανηγυρίσει τρεις φορές την άνοδό της στην Α' Εθνική και όλες συνοδεύτηκαν από επιτυχία και των κρητικών ομάδων, τουλάχιστον στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Το 2003-04 η Κέρκυρα ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α' Εθνική και μάλιστα ως πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας. Η τριάδα της κορυφής είχε ξεκαθαρίσει μια αγωνιστική πριν το τέλος της σεζόν και είχαν, μάλιστα, καθοριστεί και οι θέσεις, με την Κέρκυρα και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς να ανεβαίνουν απευθείας και τον Εργοτέλη να παίρνει το εισιτήριο για το μπαράζ με τον Ακράτητο που είχε τερματήσει στην 14η θέση της βαθμολογίας στην πρώτη κατηγορία. Η τρίτη θέση είχε κριθεί, όπως και αυτή τη σεζόν, σε αγώνα μπαράζ ανάμεσα σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας και της δεύτερης.

Το 2005-06 ήταν πάλι το δίδυμο Εργοτέλης – Κέρκυρα που πήραν τα εισιτήρια για την Α' Εθνική απευθείας και μάλιστα με ισοβαθμία στην πρώτη θέση, ενώ ως τρίτος ανέβηκε ο Άρης.

Το 2009-10 ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου που πανηγύρισε το πρωτάθλημα και την άνοδο του στην πρώτη κατηγορία, η Κέρκυρα ανέβηκε ως δεύτερη παρότι δεν έκανε νίκη στα τελευταία τρία ματς (2 ισοπαλίες – 1 ήττα) και ο ΟΦΗ μπήκε ως τρίτος στα play off ανόδου, όπου τελικά έχασε το εισιτήριο από τον Πανσερραϊκό.

Last modified onΣάββατο, 31 Μάιος 2014 16:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep