Με οδηγό το 1989 η Σπάρτη

Η Σπάρτη πήρε ισοπαλία 2-2 στο Στάδιο Καραϊσκάκης την προηγούμενη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, το 1989-90. Η Σπάρτη πήρε ισοπαλία 2-2 στο Στάδιο Καραϊσκάκης την προηγούμενη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, το 1989-90.

Η ισοπαλία (2-2) με τον Ολυμπιακό πάλι στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος είχε φέρει την ομάδα της Λακωνίας στους «32» του θεσμού.

Η Σπάρτη κέρδισε τις εντυπώσεις και απέδειξε πως ο Γιάννης Γκαϊτατζής κάνει καλή δουλειά. Οι Σπαρτιάτες απέφυγαν τις περιττές ενέργειες, δεν κλείστηκαν στην άμυνα και το πιο σημαντικό, δεν αιφνιδιάστηκαν όταν βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ.

Την σεζόν 1989-90 η Σπάρτη ως ομάδα της Γ’ Εθνικής είχε συμμετάσχει στο Κύπελλο Ελλάδος και τότε είχε βρεθεί πάλι μαζί με τον Ολυμπιακό στον 2ο όμιλο, όπως και τώρα! Ως πρωτάρα στον θεσμό είχε ιδιαίτερα καλή παρουσία, αφού πήρε την δεύτερη θέση του ομίλου και μαζί την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης. Το ισόπαλο 2-2 μέσα στο Στάδιο Καραϊσκάκης ήταν το αποτέλεσμα που ουσιαστικά της έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 1989, η Σπάρτη για την 4η αγωνιστική των ομίλων αντιμετώπισε εκτός έδρας τους «ερυθρόλευκους». Η ομάδα του Πειραιά είχε το μυαλό της και στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα της για εκείνη τη σεζόν με αντίπαλο την Ραντ για το Κυπελλο UEFA που ακολουθούσε τρεις ημέρες μετά.

Μέχρι τότε καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε εξασφαλίσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση του θεσμού και ο Ολυμπιακός μάλιστα στην 5η και τελευταία αγωνιστική θα έκανε το ρεπό του στην διοργάνωση. Το τελικό 2-2 που πήρε η Σπάρτη στο Στάδιο Καραϊσκάκης ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη εκείνης της ημέρας και είναι χαρακτηριστικό το κείμενο την επόμενης ημέρας στην Αθλητική Ηχώ είναι χαρακτηριστικό!

Η Σπάρτη εκμεταλλεύθηκε άριστα τα κενά του Ολυμπιακού σε κέντρο και άμυνα, αντίθετα με τους γηπεδούχους που προσπαθούσαν με «καμινάδες» και άλλους ανορθόδοξους τρόπους να διασπάσουν την αμυντική γραμμή.

«Αδιόρθωτα χάλια είχε χθες ο Ολυμπιακός και δεν μπόρεσε να καταβάλει την αντίσταση της ηρωϊκής Σπάρτης που πήρε ισοπαλία 2-2! Είναι χαρακτηριστικό πως η άθλια εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» επηρέασε και τον τεχνικό της Σπάρτης Γιάννη Γκαϊτατζή, τον παλιό άσο του Ολυμπιακού, που δεν ήθελε να κριτικάρει το παραμικρό...

Ο χθεσινός Ολυμπιακός, τρεις μόλις ημέρες πριν το πρώτο του παιχνίδι για το κύπελλο UEFA με την Ραντ στο Βελιγράδι, δεν είχε ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος... Ήταν απλά μια ομάδα που οι φανέλες του έγραφαν Ολυμπιακός. Ευτυχώς που το παιχνίδι έγινε με κλεισμένες τις πόρτες και έτσι οι μόνοι θλιμμένοι που έφυγαν από το γήπεδο ήταν οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία και οι λιγοστοί παράγοντες της διοίκησης.

Ο Μίλτος Παπαποστόλου χαρακτήρισε με τη λήξη του αγώνα , την εμφάνιση των παικτών απαράδεκτη, αλλά σίγουρα, αυτό μόνο δεν φτάνει για να καλυτερεύσουν τα πράγματα. Ως σήμερα το πρόβλημα του Ολυμπιακού εντοπιζόταν στην αμυντική γραμμή. Χθες υπήρχε χάος και στο κέντρο και ανυπαρξία στην επίθεση.

Από τον Ολυμπιακό μόνο ο Ντέταρι επέπλευσε. Ο Μουστακίδης και ο Αλεξίου φάνηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι υπόλοιποι έβλεπαν τον αγώνα, ελλείψει θεατών... Η Σπάρτη είχε για κορυφαίους τους Γεωργίτσο, Τουργαϊδη, Δέδε, ενώ άρεσαν χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.

Στα 90 λεπτά αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στην Σπάρτη, έχουν να επιδείξουν δύο σουτ, δύο χαμένες ευκαιρίες και δύο γκολ. Μάλιστα το ένα προήλθε από λάθος του τερματοφύλακα Σιδέρη... Ο Λάγιος Ντέταρι έτρεχε, έτρεχε, έτρεχε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ήταν ο μόνος που έκανε αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο... Οι υπόλοιποι και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, απλά υπήρχαν για να συμπληρώνουν την ενδεκάδα.

...Σίγουρα η Σπάρτη κέρδισε τις εντυπώσεις και απέδειξε πως ο Γιάννης Γκαϊτατζής κάνει καλή δουλειά. Οι Σπαρτιάτες απέφυγαν τις περιττές ενέργειες, δεν κλείστηκαν στην άμυνα και το πιο σημαντικό, δεν αιφνιδιάστηκαν όταν βρέθηκαν να χάνουν δύο φορές στο σκορ. Ακόμη, όταν ο Παπαποστόλου ζήτησε πρέσινγκ στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκαν τρόπο να το ξεπεράσουν και να δημιουργήσουν καταστάσεις με τον ταχύτατο Γεωργίτσο.

Η Σπάρτη εκμεταλλεύθηκε άριστα τα κενά του Ολυμπιακού σε κέντρο και άμυνα, αντίθετα με τους γηπεδούχους που προσπαθούσαν με «καμινάδες» και άλλους ανορθόδοξους τρόπους να διασπάσουν την αμυντική γραμμή.

...Από τον Ολυμπιακό μόνο ο Ντέταρι επέπλευσε. Ο Μουστακίδης και ο Αλεξίου φάνηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι υπόλοιποι έβλεπαν τον αγώνα, ελλείψει θεατών... Η Σπάρτη είχε για κορυφαίους τους Γεωργίτσο, Τουργαϊδη, Δέδε, ενώ άρεσαν χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι».

 ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1989
 ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ 
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΠΑΡΤΗ 2-2
ΣΚΟΡΕΡ: 30’ Ντέταρι, 50’ Μουστακίδης - 41’ Κελεσίδης, 52’ Γεωργίτσος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίλτος Παπαποστόλου): Μολακίδης, Παχατουρίδης, Καραταϊδης, Μαυρομμάτης (46’ Καλταβερίδης), Αλεξίου, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης (75’ Σαββίδης), Κωφίδης, Μουστακίδης, Ντέταρι, Καλογερόπουλος
ΣΠΑΡΤΗ (Γιάννης Γκαϊτατζής): Σιδέρης, Ρασιάς, Καραγεώργος (20’ Ρέντζης), Αλεμής, Τσούμας, Τελλίδης, Γεωργούλης, Κελεσίδης, Γεωργίτσος (89’ Σταυρόπουλος), Τουργαϊδης, Δέδες.

 

 

 

 

Last modified onΠέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016 20:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep