Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Στη ζυγαριά της ιστορίας

Το σκορ ανάμεσα στην Super League και την Football League είναι 376-338 στο άθροισμα για τις συμμετοχές των ομάδων τους στην A' Εθνική κατηγορία. Το σκορ ανάμεσα στην Super League και την Football League είναι 376-338 στο άθροισμα για τις συμμετοχές των ομάδων τους στην A' Εθνική κατηγορία.

Το φετινό πρωτάθλημα της Football League έχει πολλές ομάδες με παρελθόν στην Α' Εθνική και αν αυτό μοιάζει ως γενική διαπίστωση, αρκεί μια απλή πρόσθεση στις συμμετοχές τους στην κορυφαία κατηγορία και μετά η ανάλογη καταμέτρηση για την Super League.

Ο Άρης, ο Ηρακλής, ο Απόλλων Σμύρνης, η Παναχαϊκή και η ΑΕΛ έχουν περισσότερες παρουσίες από την πλειοψηφία των μονομάχων της φετινής Super League και ακολουθεί η Skoda Ξάνθη με 25 χρονιές.

Τα τελευταία χρόνια το τοπίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει ριζικά. Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ στην Γ' Εθνική για χρέη έκανε ακόμη πιο αγνώριστο το τοπίο στην Super League και πλέον μόνο τρεις ομάδες έχουν μείνει στην λίστα με αυτές που έχουν συμμετάσχει σε όλα τα πρωταθλήματα της Α' Εθνικής. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ έχουν από 55 συμμετοχές και ακολουθεί ο Πανιώνιος με 53, αφού έχει δύο υποβιβασμούς στην δεύτερη κατηγορία με άμεσες, όμως, επιστροφές.

Μετά από αυτούς τους τέσσερις σειρά παίρνουν έξι από τους μονονάχους της Football League και μάλιστα με την ΑΕΚ να είναι ακόμη στην 4η θέση και πάνω από τον Πανιώνιο που βέβαια θα την ισοφαρίσει αυτή τη σεζόν με την 54η συμμετοχή του. Ο Άρης, ο Ηρακλής, ο Απόλλων Σμύρνης, η Παναχαϊκή και η ΑΕΛ έχουν περισσότερες παρουσίες από την πλειοψηφία των μονομάχων της φετινής Super League και ακολουθεί η Skoda Ξάνθη με 25 χρονιές.

Συνολικά οι συμμετοχές των ομάδων της Super League φτάνουν τις 376 στην Α' Εθνική και αυτές της Football League τις 338. Σχεδόν τις μισές έχουν η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής με 158 συμμετοχές.

Ουσιαστικά στο μπαράζ κρίθηκε και η μονομαχία ανάμεσα στις ομάδες, αφού αν είχαν αντιστραφεί οι όροι ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και την Ξάνθη θα ...κέρδιζαν ακόμη περισσότερο σε σύνολο οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας και η διαφορά θα ήταν οριακή. Φυσικά η απόσταση των 38 συμμετοχών είναι το λιγότερο μικρή όταν συγκρίνουμε τα δύο πρωτάθληματα και τις ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτά.

Συνολικά οι συμμετοχές των ομάδων της Super League φτάνουν τις 376 στην Α' Εθνική και αυτές της Football League τις 338. Σχεδόν τις μισές έχουν η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής με 158 συμμετοχές. Ακόμη και το ότι έχουν συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας οι 14 από τις 28 ομάδες της φετινής Football League δείχνει το επίπεδο και την ανταγωνιστικότητα που θα υπάρξει για τις δύο θέσεις που οδηγούν αυτή τη σεζόν στην Super League.    

OI ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ Α' ΕΘΝΙΚΗ

OMAΔΕΣ FOOTBALL LEAGUE  ΣΥΝΟΛΟ  338
     
ΑΕΚ   54
ΑΡΗΣ   53
ΗΡΑΚΛΗΣ   51
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ   38
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ   26
ΑΕΛ    26
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ   21
ΑΠΟΛΛΩΝ 1926   20
ΠΙΕΡΙΚΟΣ   16
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ   9
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ   7
ΦΩΣΤΗΡΑΣ   7
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ    6
ΚΑΛΛΙΘΕΑ                                         4

                          

OMAΔΕΣ SUPER LEAGUE ΣΥΝΟΛΟ  376
     
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                55
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   55
ΠΑΟΚ    55
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ    53
ΟΦΗ   39
SKODA ΞΑΝΘΗ   25
ΓΙΑΝΝΙΝΑ    19
ΒΕΡΟΙΑ   14
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ    13 
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ    12
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ   
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ   7
ΚΕΡΚΥΡΑ   5
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ   5
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ   4
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ                         4
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ    2
ΚΑΛΛΟΝΗ    1

                     ΣΥΝΟΛΟ 376

Last modified onΤετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015 13:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep