«Στο πλευρό μου ο Κυριαζόπουλος»

Την συμμετοχή του Νίκου Κυριαζόπουλου στην Α.Μ.Κ του Παναιγιάλειου, αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αντώνης Ρέλλας

Στον «ΣΠΟΡ FM Πάτρας φιλοξενήθηκε ο Αντώνης Ρέλλας. Ο διοικητικός ηγέτης του Παναιγιάλειου αναφέρθηκε στην φετινή πορεία της ομάδας και την «μεταμόρφωση» στα χέρια του Δημήτρη Σπανού, στο όραμα του για το μέλλον, αποκάλυψε την είσοδο του Νίκου Κυριαζόπουλου στα διοικητικά, μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ, ενώ χαρακτήρισε καταστροφική κίνηση, τα όσα ακούγονται περί δύο ομίλων στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Υποστήριξε, ακόμα, ότι ο Δημήτρης Σπανός θα συνεχίσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί όταν ανέλαβε, μέσα στη σεζόν.

Αναλυτικά:

Ποιος είναι ο φετινός στόχος της ομάδας;

«Τηρουμένων των αναλογιών, θεωρώ ότι είχαμε μια ισορροπημένη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, με χαμηλό μπάτζετ. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, η 7η θέση και μπορούμε να τον πετύχουμε, αν κερδίσουμε την Κυριακή τον Πανελευσινιακό».

Θεωρείτε κίνηση – ματς την πρόσληψη Σπανού στην τεχνική ηγεσία; Και πως σχολιάζετε την πρόσληψη Βόκολου από την Σπάρτα Πράγας.

«Ο κύριος Βόκολος είναι ένας αξιόλογος προπονητής και άνθρωπος, βαθύς γνώστης του ποδοσφαίρου. Ίσως δεν κατάφερε πολλά πράγματα, θεωρώ λόγω της απειρίας του σε πάγκους επαγγελματικών ομάδων. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές μιλούσαν με κολακευτικά λόγια για την δουλειά του και θεωρώ καθόλου συμπτωματικό το ότι η τσέχικη ομάδα, με αυτή τη συμφωνία, θέλει να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις του από το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Όσον αφορά το κομμάτι που αφορά τον Δημήτρη Σπανό, σίγουρα έδωσε μία άλλη κατεύθυνση στην ομάδα, έχοντας και γνώση αλλά και σαφέστατα πολύ μεγάλη εμπειρία. Θα έλεγα πως ο Δημήτρης Σπανός είναι ένας από τους πλέον αξιόλογους προπονητές της Stoiximan.gr Football League. Εκεί πιστεύω υπερίσχυσε έναντι του Λεωνίδα Βόκολου, σε θέμα εμπειρίας και γνώσης. Η φετινή πορεία της ομάδας, έχει την σφραγίδα του Δημήτρη Σπανού».

Ο Δημήτρης Σπανός θα συνεχίσει και του χρόνου;

«Από το προηγούμενο Σάββατο έχουμε συζητήσει. Έχουμε στα χέρια μας τις προτάσεις του και για παίκτες που θα παραμείνουν και για πιθανές μεταγραφικές κινήσεις. Θα έλεγα πως ήδη έχουμε συμφωνήσει να πορευθούμε μαζί και την επόμενη χρονιά. Υπήρχε άλλωστε συμφωνία, τον Ιανουάριο, όταν και ανέλαβε την ομάδα, πως η θητεία του θα είναι 1 ½ έτους. Βέβαια δεν σταθήκαμε σε συμβόλαια, αλλά στην κοινή μας επιθυμία να παραμείνει στην ομάδα και να ξεκινήσει κάτι διαφορετικό, στοχεύοντας ακόμα ψηλότερα. Βασική μας αντίληψη και του ιδίου και δική μας, το ότι από την αρχή της σεζόν ένας προπονητής αλλιώς διαμορφώνει τις συνθήκες και σε θέμα επιλογής ποδοσφαιριστών και σε θέμα προεργασίας. Έτσι πιστεύουμε πως θα έχουμε σαφέστατα ανταγωνιστικότερη και ποιοτικότερη ομάδα».

Βάσει του ρεπορτάζ και της διαδρομής, είστε ένας πρόεδρος που περνά στην ιστορία, καθώς με προβλήματα, με οικονομική κρίση, κρατήσατε τον Παναιγιάλειο στην Stoiximan.gr Football League, παρότι βιάστηκαν κάποιοι να τον καταδικάσουν. Είναι μια πενταετία που σας σημαδεύει;

«Θεωρώ πως περισσότερο είναι ένα σημειολογικό ενδιαφέρον στην ιστορία της ομάδας. Στα προηγούμενα 40 χρόνια, όταν ο Παναιγιάλειος βρισκόταν στην Β’ Εθνική, την τέταρτη χρονιά, συνήθως κάτι γινόταν. Είτε οικονομικά προβλήματα, όπως το 2003, όταν και η ομάδα σώθηκε αγωνιστικά. Σίγουρα είναι μια επιτυχία, όμως δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Είναι τόσο μεγάλη η 90χρονη ιστορία της ομάδας, που δεν νομίζω πως τόσο ασήμαντα πράγματα μπορούν να γράψουν ιστορία. Περισσότερο πιστεύω πως είναι περισσότερο μια προσωπική επιτυχία και λιγότερο μια επιτυχία που θα πρέπει να γραφτεί στην ιστορία. Θα είμαστε για 5η σερί σεζόν στην Football League. Το θέμα είναι τι προσβλέπουμε.

Μπορούμε να είμαστε και 5οι και 6οι και 7οι. Θεωρώ πως κάθε διοίκηση, κάθε παίκτης, κάθε προπονητής θα πρέπει να δίνει το έναυσμα για το που θα πρέπει να κινηθούμε. Το βέβαιο είναι πως δεν μπορούμε να κινηθούμε στα ίδια επίπεδα. Κάποια στιγμή, αφού οργανωθούμε σε όλα τα επίπεδα, θα πρέπει να κοιτάξουμε και προς τα πάνω. Διαφορετικά νομίζω πως και για τους διοικούντες, χωρίς να υποτιμήσω την Football League, φέρνει και κόπωση για όλους τους εμπλεκόμενους. Έτσι, εκ των πραγμάτων  αυτό σε βάζει να θέσεις στόχους, άσχετα αν τους πετύχεις ή όχι. Τουλάχιστον να προγραμματίσουμε και να στοχεύσουμε κάποια στιγμή προς τα πάνω».

Μέσα στα πλάνα του Αντώνη Ρέλλα είναι να υπάρξει δυνατός συμπαίκτης, που θα βάλει τον πήχη προς τα πάνω από το επόμενο πρωτάθλημα;

«Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της Α.Μ.Κ . Ο κύριος Νίκος Κυριαζόπουλος βοήθησε τα μέγιστα στην φετινή οικονομική πορεία της ομάδας, στην φετινή διοικητική ισορροπία. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τον Παναιγιάλειο, ένας άνθρωπος που δεν ήθελε και δεν θέλει την προβολή. Έχει πολύ βαθιά αγάπη για την ομάδα. Πρέπει η επόμενη τριετία  να σημαδέψει την ομάδα, τόσο στο κομμάτι του προπονητηρίου, των υποδομών και την σταδιακή βελτίωση και την ανταγωνιστικότητα της ομάδας, ώστε κάποια στιγμή να φτάσουμε να αγγίξουμε το όνειρο. Να είμαστε όλοι καλά και να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε από όλα αυτά που θα στοχεύσουμε».

Είστε από τους πιο έμπειρους παράγοντες της Football League. Πολλά ακούγονται για πρωτάθλημα με δύο ομίλους. Από τις δικές σας πηγές, παίζει αυτό το σενάριο, ή είναι μια ελπίδα των δευτεραθλητών της 3ης κατηγορίας;

«Αυτό ξεκινάει από τις πιέσεις των δευτεραθλητών της 3ης κατηγορίας. Έχοντας την εμπειρία στα διοικητικά δρώμενα της Λίγκας, θα απαντούσα άμεσα πως οποιοδήποτε σενάριο Football League με δύο ομίλους είναι καταστροφικό. Δεν ενστερνίζομαι σε καμία περίπτωση τις απόψεις κάποιων συναδέλφων μου, όπως του κυρίου Καρυπίδη. Σε μια τέτοια περίπτωση, το προϊόν της Football League θα γίνει μη ανταγωνιστικό, θα απαξιωθεί. Αν σήμερα έχει τα προβλήματα του, αυτά θα διπλασιαστούν. Είναι μία λάθος κίνηση. Όσον αφορά το διαδικαστικό κομμάτι, έχω την αίσθηση πως καταλυτικό κομμάτι σε αυτή την υπόθεση, θα είναι η Γενική Καταστατική Συνέλευση της 30ης Ιουνίου στην ΕΠΟ. Θέλω να πιστεύω πως θα δουν το πρόβλημα στην ουσία του και θα επικρατήσουν ψύχραιμες λογικές και όχι κριτήρια που ίσως πρόσκαιρα ωφελούν κάποιους υποψήφιους για την ΕΠΟ.

Θεωρώ πως ή πρέπει να γίνει πρωτάθλημα 16 ομάδων και σταδιακά 14, όπως είναι και η επίσημη πρόταση μου, ή θα πρέπει το πρωτάθλημα να πάει στην ΕΠΟ, αλλά με την μορφή ερασιτεχνικού. Δεν γίνεται ένα πρωτάθλημα βιωσιμο σε δύο ομίλους με 24 ομάδες. Είδατε τα προβλήματα το τελευταίο διάστημα. Ομάδες έπαιζαν χωρίς εγγυητική τους τελευταίους μήνες. Ποινές αφαίρεσης βαθμών, η πρόσθετη παρέμβαση της Καλλιθέας κλπ. Όλα αυτά θα πρέπει να τελειώσουν. Με πλήρη γνώση λέω πως θα πρέπει να μείνουν όσοι μπορούν. Να πάψουν αυτού τα είδους τα φαινόμενα, τα οποία είναι πλέον καθημερινά. Οι υποχρεώσεις απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία, απλήρωτοι προπονητές και ποδοσφαιριστές. Όλα αυτά θα πρέπει να εκλείψουν. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, όμως, σε καμία περίπτωση, αυξάνοντας τις ομάδες. Αυτό το δήθεν τέχνασμα είναι ψευδεπίγραφο. Κάθε ομάδα με δύο ομίλους θα ωφεληθεί περίπου 35-40 χιλιάδες τον χρόνο. Είναι εκ του πονηρού αυτή η σκέψη».

Άρα θα τεθεί αυτό το θέμα, από κάποιες πιέσεις και λόγω εκλογών της ΕΠΟ

«Την ίδια ενημέρωση έχω και εγώ. Από εκεί και μετά πιστεύω πως θα το φέρουν κάποιες Ενώσεις που έχουν δευτεραθλήτριες ομάδες στην περιοχή τους. Για να μην αποκοπεί το προηγούμενο κομμάτι, μετά την απόφαση της Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης, θα πρέπει να υπογράψει και ο Υπουργός. Αν γίνει αυτό, θα πρέπει να εφαρμοστούν και οι νόμοι στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να γίνει αμέσως. Οι νόμοι είναι ξεκάθαροι. Για οποιοδήποτε τροποποίηση στο καταστατικό, πρέπει να εφαρμόζεται από την μεθεπόμενη περίοδο. Δεν μπορεί να κοιτάμε κοντόφθαλμα για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα μας, αγνοώντας το γενικό καλό του ποδοσφαίρου. Ένας μίνιμουμ προϋπολογισμός μίας ομάδας της Stoiximan.gr Football League, είναι 500.000 ευρώ.

Αν έχουμε τις 500.000, θα βρούμε και τις υπόλοιπες 30-40 για τις μετακινήσεις σε έναν όμιλο. Το θέμα είναι πως δεν υπάρχουν οι 500.000. Είναι λάθος. Όλοι προσπαθούν να δουν τι τους εξυπηρετεί. Πρέπει να δούμε τα πραγματικά προβλήματα του ποδοσφαίρου και όλοι μαζί να αγωνιστούμε σε μία άλλη βάση. Το επιτάσσουν οι καιροί. Το θέμα είναι ότι θα υπάρχει μία σωστή βάση και όταν μπορείς και έχεις τα εφόδια, να επιστρέψεις υγιής. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Πρέπει στην Γ.Σ της ΕΠΟ, η Football League πρέπει να πάει με επιχειρήματα και δυναμικά να διεκδικήσει αυτά που πρέπει».

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 03 Ιούνιος 2017 16:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep