«Αδικήσαμε τους εαυτούς μας»

Ο Γιάννης Κοιλιάρας, που εξέφρασε την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στον ΟΦΗ, έκανε λόγο για εύνοια των πρωτοπόρων.

Κοινή συνέντευξη με τον αδελφό του, Δημήτρη, που αγωνίζεται στον Ηρόδοτο, παραχώρησε στο «athleticradio.gr» ο Γιάννης Κοιλιάρας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη φετινή χρονιά του ΟΦΗ στη Stoiximan.gr Football League, αλλά και στο μέλλον του στους «ασπρόμαυρους», τονίζοντας ότι θα ήθελε να κλείσει κάποια στιγμή την καριέρα του στην ομάδα του Ηρακλείου.

Αρχικά ο 28χρονος αμυντικός αναφέρθηκε στον πατέρα του, Τάσο Κοιλιάρα, και στη σχέση που έχουν, σημειώνοντας πως «έχω κρατήσει περισσότερο πως οι πατεράδες είναι πιεστικοί και μιλάνε με τους προπονητές, πράγμα που ο δικός μας πατέρας δεν είχε ποτέ και αυτό μας βοήθησε. Ακόμα μας κριτικάρει και μας δίνει συμβουλές».

Τα δύο αδέλφια ανέλυσαν τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του άλλου, με τον Δημήτρη να χαρακτηρίζει τον Γιάννη «καλό παίκτη, αθλητή, καλό σε άμυνα και επίθεση», ενώ ο παίκτης του ΟΦΗ υποστήριξε ότι προσπαθεί όποτε μπορεί να παρακολουθεί τον αδελφό του, ακόμα και μέσω ραδιοφώνου ή Ίντερνετ.

Παράλληλα, σχολίασαν την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λέγοντας πως μπορείς να κάνεις μία τρομερή χρονιά, να τραυματιστείς στο τέλος της και να σου πουν πως δε σε χρειάζονται πλέον», ενώ συνεχίζοντας συμπλήρωσαν πως «μπορεί να κάνεις πέντε χρονιές τρομερές και να μην είσαι καλός ένα εξάμηνο και να σε διώξουν. Είσαι Έλληνας ποδοσφαιριστής και ειδικά Ηρακλειώτης, παίζεις στον ΟΦΗ, παίρνεις δέκα… δραχμές και είσαι με άριστα το δέκα ποδοσφαιριστής του οκτώ. Θα πάρουν έναν ξένο του οκτώ και θα του δώσουν τα τριπλάσια χρήματα από εκείνα που παίρνει ο Έλληνας. Έχουμε αυτήν την ξενομανία. Παίζουν σίγουρα ρόλο και οι μάνατζερ, απλά τα τελευταία χρόνια υποστηρίζουν λίγο το ταλέντο, γιατί είμαστε χάλια οικονομικά».

«Όπως το έχω ζήσει εγώ, πλέον δεν πρέπει να κοιτάς το ποδόσφαιρο. Αν δεν πας σε ομάδες που έχουν προοπτικές να γίνεις ποδοσφαιριστής με καριέρα είναι δύσκολο να πηγαίνεις σε κάποιες χωρίς να πληρώνεσαι. Η επιλογή σου είναι με το τι έχεις πίσω σου, τι κουβαλάς», », υπογράμμισε ο Γιάννης Κοιλιάρας, που τόνισε πως ο παράγοντας τύχη παίζει μεγάλο ρόλο στην ποδοσφαιρική καριέρα κάποιου.

Στη συνέχεια ο 28χρονος άσος αναφέρθηκε στη διαφορά ανάμεσα στους Νίκο Νιόπλια και Νίκο Παπαδόπουλο, χαρακτηρίζοντας πιο επιθετικό τον πρώτο και πιο αμυντικό τον δεύτερο. «Ο κύριος Νιόπλιας δεν ήξερε την κατηγορία μας το είχε πει και ο ίδιος. ‘Ηθελε γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο κατοχή. Ο κύριος Παπαδόπουλος, επειδή ξέρει την κατηγορία περισσότερο παίζει πιο αμυντικά και έξυπνα. Παίζουμε διαφορετικό ποδόσφαιρο με εκείνον σε σχέση με τον κύριο Νιόπλια. Εμείς οι ίδιοι αδικήσαμε τον κ.Νιόπλια με τα αποτελέσματα που φέρναμε στην αρχή της χρονιάς», είπε ο Κοιλιάρας που υπογράμμισε πως ο ΟΦΗ έχει δείξει καλύτερο πρόσωπο στον δεύτερο γύρο.

Επίσης σημείωσε πως ο ΟΦΗ έχει χτίσει τα θεμέλια για να επιστρέψει η ομάδα ως μεγάλη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο υποστήριξε πως όλα είναι στο χέρι της διοίκησης. Σε ερώτηση για το αν επηρεάστηκε φέτος ο ΟΦΗ από τη διαιτησία, ανέφερε πως «φάνηκε πολύ φέτος να έχουν εύνοια οι δύο πρώτες ομάδες. Εμείς κάναμε την προσπάθεια μας μέσα στο γήπεδο. Ίσως παίξει πιο σημαντικό ρόλο την επόμενη σεζόν, που η διοίκηση θα είναι πιο υποψιασμένοι για τα εξωαγωνιστικά, καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται στον ΟΦΗ δεν ήταν τόσο του ποδοσφαίρου και τους φάνηκαν παράξενα όσα συνέβησαν». Παράλληλα, όμως τόνισε πως οι «ασπρόμαυροι» αδίκησαν τον εαυτό τους και χαρακτηριστικά είπε πως οι φίλοι του ΟΦΗ και η διοίκηση του έχουν τόση περηφάνεια που δεν μπορούσαν να δεχτούν να σπρωχτούν, όπως υπογράμμισε, από διάφορους εξωαγωνιστικούς παράγοντες.

Αναφερόμενος και στο δικό του μέλλον στην ομάδα, είπε: «Εχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Αυτό έχει να κάνει με τον προπονητή και με τη διοίκηση αν θέλουν να με κρατήσουν. Περιμένουμε να δούμε αν θα παραμείνει ο κύριος Παπαδόπουλος. Εγώ θέλω να τηρήσω το συμβόλαιο μου και να μείνω χρόνια στον ΟΦΗ. Δεν έχω ακόμα συζητήσει ακόμα για αν θα είμαι στα πλάνα της ομάδας την επόμενη σεζόν. Είναι ακόμα νωρίς», ενώ σε ερώτηση για το που θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του, αν και δεν έκρυψε την αγάπη του για τον Ηρόδοτο είπε πως θα ήθελε να τελειώσει στον ΟΦΗ.

Επίσης, μίλησε για τον Εργοτέλη και την αποχώρησή του το 2014, εκφράζοντας τα παράπονά του: «Εγώ είχα παίξει στον Εργοτέλη του συγχωρεμένου του κυρίου Παπουτσάκη που ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Όταν ξαναπήγα στον Εργοτέλη υπήρχε άλλη διοίκηση. Δε λειτουργούσε η ομάδα όπως παλιά. Ο κύριος Απόστολος (σ.σ. Παπουτσάκης) λειτουργούσε με το ήθος. Ο,τι κι αν γινόταν θα έβαζε πρώτη την ψυχολογία και το καλό του ανθρώπου και μετά τα άλλα. Ενώ είχα τραυματιστεί και το καλοκαίρι ήταν όλα καλά και ακολούθησα ολόκληρη την προετοιμασία, μου είπαν να φύγω όταν είχε κλείσει η μεταγραφική περίοδος με αποτέλεσμα να μπορώ να παίξω μόνο σε ομάδα Γ’ Εθνικής για αυτό επέλεξα τότε τον Ηρόδοτο. Δε μου είπαν νωρίτερα πως θα πάρουν άλλον ποδοσφαιριστή ή ότι δεν είμαι στα πλάνα της ομάδας. Δε με σεβάστηκαν, δε νοιάστηκαν για εμένα».

Η στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι στο παιχνίδι του Εργοτέλη με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2007-08 στη Λεωφόρο. «Ήταν ιδιαίτερη στιγμή για εμένα, όχι μόνο επειδή έκανα το ντεμπούτο μου απέναντι στον Παναθηναϊκό που είχε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά και επειδή μπήκα αλλαγή στη θέση του αδερφού μου του Δημήτρη. Αυτό το έχω κρατήσει», είπε, ενώ όσον αφορά στην αξέχαστη στιγμή του με τον ΟΦΗ, ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Γ’ Εθνική. «Το ζήσαμε έντονα γιατί μας πολεμούν. Πάντα πολεμούν τον ΟΦΗ. Δεν έχουμε την εύνοια άλλων ομάδων. Το χάρηκα πάρα πολύ το περσινό πρωτάθλημα», σημείωσε.

Τέλος, μίλησε και για τον Παναιτωλικό, τον οποίο χαρακτήρισε ως την ιδανική ελληνική ομάδα από άποψη οργάνωσης. «Ο Παναιτωλικός έχει φτιάξει ένα πολύ ωραίο προπονητικό κέντρο, έχει φτιάξει το γήπεδο του από την αρχή σε κερκίδες και αγωνιστικό χώρο. Ο κόσμος ζει για την ομάδα, γεμίζει το γήπεδο και νομίζω πως είναι ομάδα πρότυπο σύμφωνα με όσα ξέρω μέχρι στιγμής», είπε.

πηγή φώτο: athleticradio

Last modified onΠαρασκευή, 19 Μάιος 2017 11:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep