«Κολυμβήθρα του Σιλωάμ»

Οι… μισοί από τους νεοαποκτηθέντες του Παναιγιαλείου δεν χρειάζονταν σύμφωνα με τον Αντώνη Ρέλλα.

Συνέντευξη στο «Ράδιο Αιγιάλεια» έδωσε ο μεγαλομέτοχος του Παναιγιαλείου, Αντώνης Ρέλλας. Ο έμπειρος παράγοντας που επέστρεψε στη θέση του προέδρου, μίλησε για την πρόσφατη αποχώρηση των μάνατζερ, Διαμαντόπουλου, Δημητριάδη και δεν δίστασε να πει ότι οι μισοί από τους νεοαποκτηθέντες δεν χρειάζονταν…

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ότι ο Παναιγιάλειος είναι πλέον ελεύθερος και όποιος βάλει 300 χιλιάδες ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τότε θα πάρει και χωρίς τίμημα τις μετοχές του ίδιου. Ζήτησε τη συμπαράσταση των οπαδών και διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν τον επιχειρηματία Βεντούρη να ενδιαφέρεται… Το FL News σας παρουσιάζει τη συνέντευξη Ρέλλα…

Αρχικά είπε:

«Είχαμε αναδιάρθρωση του ΔΣ. Η θέση που κατέλαβα είναι αναγκαίο κακό. Σε μία ανώνυμη εταιρεία τα βάρη και τα φορτία πέφτουν σε έναν άνθρωπο. Έπρεπε πάλι να μπω σε αυτή τη θέση. Πίστευαν όλοι ότι λόγω εμπειρίας και ευθυνών έπρεπε να πάρω το φορτίο πάνω μου. Το ένα νέο μέλος είναι ο Νίκος Κυριαζόπουλος, γνωστός επιχειρηματίας του Αιγίου που δραστηριοποιείται στα είδη διατροφής και ο Τάκης Θεοφανόπουλος που δραστηριοποιείται στις μεταφορές.

«Δυστυχώς δεν θεωρώ ότι η πόλη μπορεί να αντέξει αυτό το βάρος μίας ομάδας Football League. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορεί να συντηρηθεί πλέον ομάδα με 400 εισιτήρια»

Δύο νέα πρόσωπα κοινωνικά αποδεκτά, που αγαπούν την ομάδα. Είναι δύο άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το διοικητικό παρελθόν της ομάδας. Είναι σοβαροί και μέσα από αυτή την αλλαγή και με πολλή δουλειά θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βγει αυτή η χρονιά. Παραμένουν και οι Παναγιώτης Γούσας, Θανάσης Σωτηρόπουλος που είμαστε μαζί από το καλοκαίρι. Αυτό που ζητάμε είναι ότι όσο και αν ακούγεται δύσκολο, το μπαλάκι πέφτει στον κόσμο.

Ο Παναιγιάλειος διακατέχεται από μία εσωστρέφεια και πρέπει να βγει από αυτή. Να κρίνονται οι διοικήσεις από τα αποτελέσματα. Σε πολύ δύσκολες συνθήκες η ομάδα έχει καθιερωθεί στη Football League. Και λάθη και παραλείψεις θα γίνουν, αλλά υπάρχει απόλυτη εσωστρέφεια στην πόλη. Έχω προσεγγίσει πολλούς σοβαρούς ανθρώπους και αυτό τους διακατέχει, δεν δέχονται να τους βρίζει ο άλλος. Οι διοικήσεις είναι διαχειριστικού χαρακτήρα και ευθυνών.

«Ήθελα μία βάση εννέα ατόμων. Δυστυχώς πολύ σημαντικά πρόσωπα με πορεία αξιοπρεπέστατη αρνήθηκαν λόγω της εσωστρέφειας που υπάρχει. Το κύριο χαρακτηριστικό της άρνησης όλων ήταν αυτή»

Πριν βρεθώ στη διοίκηση, εγώ έκρινα από το αποτέλεσμα. Περνούσε σε δεύτερη μοίρα η διοικητική αβεβαιότητα. Όταν το αποτέλεσμα είναι καλό… Γίνεται προσπάθεια να βρεθούν τα εχέγγυα που θα δώσουν μία άλλη δυναμική στην ομάδα. Αυτά δεν είναι εύκολα. Πάντα έχουμε στο μυαλό μας ότι πάντα ψάχνουμε για κάτι καλύτερο. Τον κόσμο τον έχω βάλει στο παιχνίδι. Δεν έχει τη δυναμική ο κόσμος. Λόγω συγκυριών; Λόγω ωχαδερφισμού; Υπάρχει αδιαφορία; Δεν μπορώ να το κρίνω. Αυτό που μπορώ να κρίνω είναι ότι δεν βλέπουμε το αποτέλεσμα, αλλά τι μπορεί να χαλάσει.

Δυστυχώς δεν θεωρώ ότι η πόλη μπορεί να αντέξει αυτό το βάρος μίας ομάδας Football League. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορεί να συντηρηθεί πλέον ομάδα με 400 εισιτήρια».

Αν το πρότζεκτ της προηγούμενης διοίκησης με τα μέλη θα συνεχιστεί:

«Συνεχίζουμε. Θα αποδώσει σε ένα χρόνο περίπου. Συμμετέχοντας ως μέλος θα υπάρχει μία ανταποδοτικότητα. Αυτό θέλει χρόνο για να αφομοιωθεί στη συνείδηση του κάθε φιλάθλου».

Αν ήταν επιλογή του να έρθουν νέα πρόσωπα στο ΔΣ:

«Στο ίδιο πλάνο με αυτό των μάνατζερ θα κινηθούμε. Ένα προπονητικό δίνει μία άλλη υπεραξία στην ομάδα»

«Ήθελα να ικανοποιήσω μια μερίδα ανθρώπων που πάντα πιστεύουν ότι κάτι καινούριο μπορεί κάτι άλλο να παρουσιάσει. Ήθελα να αλλάξω την ψυχολογία της ομάδας με νέα πρόσωπα. Το συμβούλιο αυτό θα μπορούσε να είναι διευρυμένο. Ήθελα μία βάση εννέα ατόμων. Δυστυχώς πολύ σημαντικά πρόσωπα με πορεία αξιοπρεπέστατη αρνήθηκαν λόγω της εσωστρέφειας που υπάρχει. Το κύριο χαρακτηριστικό της άρνησης όλων ήταν αυτή».

Αλλάζει κάτι στο προπονητικό κέντρο;

«Όχι. Το προπονητικό είναι το πρώτο βήμα που έγινε. Θα κινηθούμε σε όλα τα επίπεδα, είτε με χρηματοδότηση μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων, είτε μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Για να γίνει ένα σωστό προπονητικό κέντρο, πρέπει να επενδυθούν χρήματα. Στο ίδιο πλάνο με αυτό των μάνατζερ θα κινηθούμε. Ένα προπονητικό δίνει μία άλλη υπεραξία στην ομάδα. Έχει περπατήσει όλα τα βήματα και πλέον μπορεί να τη δει με άλλο μάτι ένας οποιοσδήποτε επενδυτής, ώστε να μπει στόχος η άνοδος».

Σε ποιους απευθύνθηκε και του απάντησαν αρνητικά:

«Άλλο νεανική ομάδα με χαμηλό μπάτζετ και άλλο να γίνει ο Παναιγιάλειος… κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να δούμε αν κάποιο παιδί κάνει. Τον Ιανουάριο οι μεταγραφές πρέπει να είναι ουσίας. Εμείς πήραμε 13 εκ των οποίων οι μισοί δεν χρειάζονταν!»

«Στην τοπική κοινωνία. Όλοι ήταν συμπολίτες μας, γνωστοί, με πολύ καλούς χαρακτήρες, με αγάπη για την ομάδα. Έλαβα ευγενικές αρνήσεις. Δεν ξέρω αν στο μέλλον αλλάξουν σκεπτικό. Δεν είναι ότι φοβούνται τα δύσκολα. Είναι θέμα πώς μπορεί να το διαχειριστεί ο καθένας. Είναι δύσκολο καράβι ο Παναιγιάλειος».

Τι χάλασε και έφυγαν οι Διαμαντόπουλος, Δημητριάδης:

«Δεν υπήρχε ανωμαλία ως προς τις σχέσεις. Οι αιτίες ήταν δύο. Και διαφορά φιλοσοφίας υπήρξε. Το καλοκαίρι μου έγινε πρόταση, δεν απευθύνθηκα εγώ στο συγκεκριμένο γραφείο. Κάποια στιγμή φάνηκε ότι δεν μπορούσαν να το υποστηρίξουν οικονομικά. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να πάμε στην αντίθετη πλευρά. Άλλο νεανική ομάδα με χαμηλό μπάτζετ και άλλο να γίνει ο Παναιγιάλειος… κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να δούμε αν κάποιο παιδί κάνει.

«Να υποθέσω ότι τους πέρασε η κάψα και το μεράκι; Δεν έχει γίνει κάποια αντιπαράθεση. Παρότι οι προτεραιότητες είναι άλλες, το κομμάτι αυτό μας απασχολεί. Οι οργανωμένοι είναι το μεγάλο στήριγμα»

Τον Ιανουάριο οι μεταγραφές πρέπει να είναι ουσίας. Εμείς πήραμε 13 εκ των οποίων οι μισοί δεν χρειάζονταν! Όχι να έρχεται ο άλλος να υπογράφει και να δούμε στην πορεία αν κάνει. Δεν μπορείς να παίζεις με αυτά τα πράγματα. Το πλάνο δεν ήταν αυτό. Τρεις, τέσσερις αποχωρήσεις και τρεις, τέσσερις προσθήκες. Δεν ήθελε κάτι άλλο. Είχε δείξει τη διαφορά με τον Σπανό. Σωστές προσθήκες, όχι απαραιτήτως έμπειρες. Για παράδειγμα είναι πολύ καλή μεταγραφή ο Τρίγκας».

Για την αποχώρηση Βόκολου:

«Είχα κάποιες αντιρρήσεις με τις εύκολες αλλαγές προπονητών. Το πιστεύω, και ο ίδιος ο Βόκολος κάποια πράγματα στη λειτουργία της ομάδας δεν του άρεσαν. Αυτό ήταν επιβεβλημένο και επιδιωκόμενο. Δεν ήταν επιλογή μου, το αντίθετο. Δεν υπήρχε μεγάλη διάσταση απόψεων. Η ομάδα κάτι ήθελε. Ευτυχώς ο Δημήτρης Σπανός ήρθε άμεσα, διαφορετικά δεν ξέρουμε αν τα αποτελέσματα θα ήταν αυτά».

Αν θα γίνουν προσπάθειες να «ζεσταθεί» η εξέδρα:

«Ακόμα ακροβατούμε και νομίζω ότι θα ακροβατούμε ως το τέλος της σεζόν. Εύχομαι τουλάχιστον να μείνουμε σε αυτά τα επίπεδα και να μη διογκώσουμε τα χρέη»

«Μαζί με την πολύ μεγάλη μερίδα των φιλάθλων, που για δικούς τους λόγους δεν έρχονται στο γήπεδο, το ίδιο συμβαίνει και με τους οργανωμένους. Τα παιδιά που ήταν στην ομάδα έκαναν πολλές επαφές με αυτά τα παιδιά. Να υποθέσω ότι τους πέρασε η κάψα και το μεράκι; Δεν έχει γίνει κάποια αντιπαράθεση. Παρότι οι προτεραιότητες είναι άλλες, το κομμάτι αυτό μας απασχολεί. Οι οργανωμένοι είναι το μεγάλο στήριγμα. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, αλλά και η παρουσία».

Αν μπορεί μία ΠΑΕ να μειώσει το εισιτήριο:

«Ο Παναιγιάλειος κινήθηκε με απόλυτη κατανόηση στις συγκυρίες. Οι τιμές είναι για όλα τα βαλάντια και βατές για όλους. Οι οργανωμένοι είναι δύναμη για την κάθε ομάδα. Ένα γεμάτο δίνει ώθηση και οικονομική ένεση».

Αν έχει λυθεί το διοικητικό:

«Συνεχίζει να ακροβατεί ο Παναιγιάλειος. Υπάρχει διάθεση για δουλειά. Μέσα από αυτή να έρθουν έσοδα και να προσελκύσουμε άτομα να βοηθήσουν. Ότι λύθηκε το πρόβλημα θα ήταν λάθος εικόνα. Ακόμα ακροβατούμε και νομίζω ότι θα ακροβατούμε ως το τέλος της σεζόν. Εύχομαι τουλάχιστον να μείνουμε σε αυτά τα επίπεδα και να μη διογκώσουμε τα χρέη. Τα χρέη τώρα είναι διαχειρίσιμα. Δεν ξεφεύγεις από κάτι που είναι ανέφικτο πλέον. Οι λύσεις θα δοθούν, είτε εντός της πόλεως, είτε εκτός με οποιονδήποτε επενδυτή».

Για την περίπτωση Βεντούρη που έχει ακουστεί:

«Σίγουρα δεν είναι αλήθεια η περίπτωση Βεντούρη. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να προσελκύσουμε έναν τέτοιο άνθρωπο. Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, είμαι κάθετος»

«Ήταν ευχής έργον να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Ομάδες που πέφτουν σε τέτοια χέρια έχουν μέλλον. Σίγουρα δεν είναι αλήθεια. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να προσελκύσουμε έναν τέτοιο άνθρωπο. Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, είμαι κάθετος.

Έχω κάνει πολλά λάθη, γιατί είδα τον Παναιγιάλειο περισσότερο συναισθηματικά. Κάποια στιγμή είχα διαφορετική φιλοσοφία, τώρα έχω άλλη. Είχα στο μυαλό μου ότι ένα μέρος των χρημάτων που επενδύθηκαν στην ομάδα μπορούσαν να επιστραφούν. Σήμερα θεωρώ ότι είναι ουτοπία. Το προσπάθησα πολλές φορές. Σήμερα ως μεγαλομέτοχος πρέπει να κινηθώ με τα σημεία των καιρών. Θέλω να πω σε όλους τους τόνους ότι ο Παναιγιάλειος είναι ανοικτός προς όλους.

Είδα ότι αυτό δεν περπατά και ήταν ένα εμπόδιο. Πρέπει ο επενδυτής που θα μπει να δείξει την αξιοπιστία του. Λέω σε όλους ότι ο Παναιγιάλειος είναι ελεύθερος από οποιεσδήποτε υποχρεώσεις του οποιουδήποτε μεγαλομετόχου, αρκεί να μπει στην ΑΜΚ. Αυτός που θα βάλει 300 χιλιάδες, θα έχει το 51%. Δεσμεύομαι ότι εφόσον αυτόν βρεθεί, θα μεταβιβάσω χωρίς κανένα τίμημα και τις δικές μου μετοχές. Πιστεύω ότι αν κινηθούμε σε αυτό το επίπεδο, το έμπα ψυχή, έβγα ψυχή, κάποια στιγμή οι αντοχές τελειώνουν... Αυτό αναδεικνύει έναν άνθρωπο που θα έχει και οικονομική δυναμική και φερεγγυότητα.

«Λέω σε όλους ότι ο Παναιγιάλειος είναι ελεύθερος από οποιεσδήποτε υποχρεώσεις του οποιουδήποτε μεγαλομετόχου, αρκεί να μπει στην ΑΜΚ. Αυτός που θα βάλει 300 χιλιάδες, θα έχει το 51%. Δεσμεύομαι ότι εφόσον αυτόν βρεθεί, θα μεταβιβάσω χωρίς κανένα τίμημα και τις δικές μου μετοχές»

Όταν ζητούσα ένα τίμημα, η ομάδα είχε μηδέν χρέη. Θεωρώ λογικό σε ένα επενδυτικό κύκλο, κάθε πράγμα να έχει μία τιμή. Θεωρώ ότι και τώρα είναι δύσκολο. Οι 300 χιλιάδες δεν πάνε σε τσέπη. Μπαίνουν στην ομάδα. Με το πλάνο που έχω εκπονήσει ότι με αυτή την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η ομάδα θα είναι στο μηδέν σε χρέη. Αν δεν γίνουν υποδομές, δεν θα στοχεύσει πιο ψηλά ο Παναιγιάλειος.

Είναι θέματα μετοχικά, αδειοδοτήσεων. Για μένα πολύ σωστά επαναφέρουν την αδειοδότηση. Δεν πρέπει να το βλέπουμε πάντα σαν ένα σκοτεινό σημείο. Ας μείνουν αυτοί που μπορούν. Εκείνος που δεν θα τα καταφέρει, θα οδηγηθεί σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι πέραν πώς πρέπει να δομηθεί η Football League, βλέπω πώς οι ιδιώτες αντιλαμβάνονται τη στήριξη.

«Είδα την καμπάνια της Stoiximan και η δυναμική της θα είναι πολύ μεγαλύτερη του χρόνου. Αν και κάποιοι προσπάθησαν να απαξιώσουν το πρωτάθλημα, οι ιδιώτες που η δουλειά τους έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, στοχεύουν και στοιχηματίζουν σε αυτή την αναβάθμιση και θα το στηρίξουν»

Είδα την καμπάνια της Stoiximan και η δυναμική της θα είναι πολύ μεγαλύτερη του χρόνου. Αν και κάποιοι προσπάθησαν να απαξιώσουν το πρωτάθλημα, οι ιδιώτες που η δουλειά τους έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, στοχεύουν και στοιχηματίζουν σε αυτή την αναβάθμιση και θα το στηρίξουν. Είναι μία στοιχηματική εταιρεία με πολύ μεγάλη συμμετοχικότητα, από τις πολύ σοβαρές εταιρείες και δίνει άλλη οντότητα όταν στηρίζεται από τέτοιου είδους συνθήκες».

Για τα τηλεοπτικά:

«Πάνε σε λαθεμένη πολιτική και αυτό συζητείται. Έχει κουράσει με τον Άρη. Οι μεγάλες ομάδες δεν είναι για να τις δείχνει η τηλεόραση. Έχει εμπορικότητα ο Άρης, αλλά έχει και ο ΟΦΗ. Αν την ερχόμενη αγωνιστική είχε Πανελευσινιακός – Άρης δε νομίζω ότι θα είχε τόσο μεγάλη θεαματικότητα.

Δεν μπορεί να επιλέγεται σταθερά η μία ομάδα και το άλλο πακέτο να πηγαίνει μόνιμα στον Απόλλωνα ή τη Λαμία. Είναι άδικο. Δεν νοείται υγιής ανταγωνισμός. Εκτός αν θέλουν περάσουν άλλα μηνύματα. Ο ΟΤΕ σαν ιδιωτικό κανάλι επειδή το μόνο κίνητρο είναι το κέρδος, ήξεραν και έδειχναν ματς με τηλεθέαση».

Για τον Ερασιτέχνη και τη ρύθμιση των οφειλών:

«Έχει κουράσει η ΕΡΤ με τον Άρη. Έχει εμπορικότητα ο Άρης, αλλά έχει και ο ΟΦΗ. Δεν μπορεί να επιλέγεται σταθερά η μία ομάδα και το άλλο πακέτο να πηγαίνει μόνιμα στον Απόλλωνα ή τη Λαμία. Είναι άδικο»

«Δεν θέλω να κάνω τοποθέτηση. Θα εκφράσω άποψη στο συμβούλιο. Είναι λεπτά θέματα. Έχω συγκεκριμένους λόγους. Έχω τοποθετηθεί και έχω άψογη συνεργασία με τον Ερασιτέχνη. Θα ακολουθηθεί δημοκρατική διαδικασία. Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό. Το θέμα είναι τι διάθεση έχει η Πολιτεία να κάνει. Αν σας πω τα χρέη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ θα πέσετε κάτω. Επισήμως αυτό που ισχύει για όλους είναι ότι η ρύθμιση που υπάρχει στο ΙΚΑ είναι 12 μηνιαίες δόσεις.

Από την πρώτη στιγμή έχουμε συζητήσει και θα πρέπει να βρεθεί η καλύτερη λύση. Δεν μπορούν να είναι όμηροι οι διοικήσεις του Ερασιτέχνη. Και νομικά και ηθικά και συναισθηματικά να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Σε λίγο δεν θα υπάρχουν διοικήσεις στον Ερασιτέχνη. Το χρέος έχει επιμεριστεί και υπάρχουν καταδίκες σε φυσικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο να απεγκλωβιστούν οι νέες διοικήσεις. Το παράθυρο αλλαγής ΑΦΜ σημαίνει αλλαγή καταστατικού. Είναι πολλά. Είναι θέματα συναισθηματικού χαρακτήρα. Πρέπει να γίνει ΓΣ και να ακουστούν όλες οι απόψεις».

Για το αγωνιστικό και τα δύο πρόσωπα εντός και εκτός:

«Με τα σημερινά δεδομένα και αν επιτευχθεί η παραμονή θα έχουμε σπάσει ρεκόρ. Μετά το 1979 η ομάδα θα έχει 5η συνεχή παρουσία στη Β’ Εθνική»

«Δεν είναι θέμα συγκυριών. Σε όλα πήρε αυτό που του άξιζε ο Παναιγιάλειος. Το ερώτημα είναι γιατί μεταβάλλεται η ομάδα. Είναι ένα μεγάλο θέμα. Θεωρώ ότι είναι ψυχολογικό. Όταν συμβαίνει σε ένα γύρο κάτι δεν πάει καλά. Όλοι γύρω από την ομάδα με διαβεβαίωναν προχθές ότι στα Χανιά γυάλιζε το μάτι τους. Το έχουμε συζητήσει με τον κόουτς και πρέπει να βρεθεί μια λύση. Αδικούν τους εαυτούς τους».

Αν τα χρέη πάνε σε φυσικά πρόσωπα:

«Αν ο Παναιγιάλειος έπεφτε τώρα, το 90% των χρεών θα βάραιναν εμένα. Επηρεάζεται και η ΠΑΕ, αλλά για όσο ζω θα βαραίνουν εμένα».

Κλείνοντας είπε:

«Είναι μεγάλη χαρά που επιστρέφει στο Αίγιο ο Νίκος Κουρμπανάς και θα είναι αντίπαλος μόνο για 90 λεπτά. Είναι από τους ανθρώπους που συνέδεσε το όνομά του με τριετή παρουσία και είναι ο μακροβιότερος στη σύγχρονη ιστορία. Με τα σημερινά δεδομένα και αν επιτευχθεί η παραμονή θα έχουμε σπάσει ρεκόρ. Μετά το 1979 η ομάδα θα έχει 5η συνεχή παρουσία στη Β’ Εθνική.

Ξέρουμε σε τι εποχή ζούμε. Κάνω έκκληση να στηριχθεί η νέα προσπάθεια. Η μόνη απαίτηση είναι το εισιτήριο που ο καθένας μπορεί και να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί ο κόσμος στο γήπεδο. Θα είναι ό,τι καλύτερο σε αυτή την προσπάθεια. Η παρουσία του κόσμου είναι επιβεβλημένη. Στηριζόμαστε πλέον στα δικά μας χέρια και πόδια».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΣάββατο, 04 Μάρτιος 2017 02:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep