Αγροτικός με... GPS

Ο Αγροτικός Αστέρας παρουσίασε τη συσκευή GPS που θα παρακολουθεί ηλεκτρονικά τις επιδόσεις των ποδοσφαιριστών.

Αλλάζει επίπεδο η προετοιμασία του Αγροτικού Αστέρα. Οι «σταχυοφόροι» έχουν εφοδιαστεί εδώ και αρκετό καιρό με τη συσκευή «GPS» που θα χρησιμοποιείται από τους ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και η οποία καταγράφει τις επιδόσεις τους. Όπως αναφέρθηκε σε σχετικό δελτίο Τύπου:

«Σε άκρως επαγγελματικά και ευρωπαϊκά πρότυπα πραγματοποιούνται από φέτος οι καθημερινές προπονήσεις του Αγροτικού Αστέρα. Συγκεκριμένα η ομάδα μας απέκτησε το τελευταίο χρονικό διάστημα στο πρόγραμμα «Lagalacolli sports GPS» από την Ιταλία με το οποίο το προπονητικό επιτελείο έχει μια πληρέστατη εικόνα καθημερινά για την αγωνιστική κατάσταση του έμψυχου δυναμικού. Μετά την εκπαίδευση του προπονητή φυσικής κατάστασης της ομάδας πάνω στη λειτουργία και τη χρήση του όλες οι καθημερινές προπονήσεις «παρακολουθούνται» ηλεκτρονικά από το εν λόγω πρόγραμμα.

Οι ποδοσφαιριστές ενσωματώνουν τη συσκευή “Gps” πάνω σε ένα ειδικό γιλέκο το οποίο χρησιμοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης ενώ στο τέλος της αντλούνται όλα τα δεδομένα και επεξεργάζονται με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα ενδεικτικά στοιχεία που αποκομίζει το προπονητικό επιτελείο έχουν να κάνουν με την συνολική απόσταση, την ένταση των τρεξιμάτων, την ενεργειακή δαπάνη, τις αλλαγές κατεύθυνσης, τις επιταχύνσεις και τις επιβραδύνσεις. Είναι μια πρωτοπόρα για την κατηγορία εφαρμογή που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί η ομάδα μας όπως επίσης και στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθούν κι άλλες καινοτόμες μέθοδοι δουλειάς».

Last modified onΤετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2016 22:34

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep