Το πάλεψε σαν Ηρακλής!

Ακόμη και με δέκα παίκτες ο Γηραιός πίεσε την Ξάνθη, η οποία με το 0-0 προκρίθηκε στον τελικό, χάρη στο γκολ του Κλέιτον στο ματς της Θεσσαλονίκης.

Ο Ηρακλής πήγε στην Ξάνθη για την απόλυτη ανατροπή της ήττας με 1-0 στην έδρα του, πίεσε σε όλο το ματς τους γηπεδούχους, αλλά τελικά έμεινε στο 0-0. Οι παίκτες του Γηραιού ακόμη και όταν έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές, μετά την κόκκινη του Ρομάνο (59'), είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να ψάξουν το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Οι επιθετικοί του Ηρακλή, όμως, δεν ήταν στην καλύτερή τους μέρα και εκνευρίστηκαν αρκετά με τις πολλές κίτρινες κάρτες στα πρώτα λεπτά.

Στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης κυριάρχισε η δύναμη και το νεύρο, ενώ ελάχιστες τελικές προσπάθειες ήταν αξιόλογες από τις δύο πλευρές, με τους παίκτες του Γηραιού να μην βρίσκουν διαδρόμους στην αμυντική γραμμή της Ξάνθης. Μετά την κόκκινη κάρτα του Ρομάνο υπήρξε αναστάτωση στις εξέδρες και διακοπή για τέσσερα λεπτά μέχρι να ηρεμήσουν οι οπαδοί του Ηρακλή που έριξαν και καθίσματα στον αγωνιστικό χώρο.

Γενικά ο Ηρακλής είχε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει, στο 34' με το σουτ του Πασά και στο 42' με την προβολή του Μπαρτολίνι που εξεδετέρωσε ο Κυριακίδης με το ένα χέρι. Η κόκκινη του Ρομάνο έπαιξε κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε με έντεκα παίκτες, τα δεδομένα ίσως να ήταν διαφορετικά. Στο δεύτερο μέρος αποβλήθηκε και ο τεχνικός διευθυντής του Ηρακλή, Παύλος Μυροφορίδης, που απευθυνόμενος στον διαιτητή Στυλιαρά ανέφερε: «Εγκλήματα έκανες...».

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (95' Τριάδης), Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (73' Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (53' Ράνος).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης (75' Σιατραβάνης), Περόνε, Ρομάνο, Πουρτουλίδης (87' Κάσσος), Πασάς (81' Λουκίνας), Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Τάτσης (Ηπείρου)

Last modified onΤετάρτη, 29 Απρίλιος 2015 23:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep