«Ατομικά καλοί, χωρίς συνοχή»

Ο Λευτέρης Ματσούκας αναφέρθηκε στον λόγο που η Δόξα Δράμας δεν έκανε τη σεζόν που πίστευαν πολλοί.

[googlead][/googlead]

Ο επιθετικός της Δόξας Δράμας, Λευτέρης Ματσούκας, μίλησε στην εφημερίδα SportDay για την εφετινή χρονιά που δεν κύλησε με τον επιθυμητό για την ομάδα του τρόπο, αναλύοντας τους λόγους που συνέβη αυτό.

-Τι γεύση σου αφήνει αυτή η σεζόν;
«Η σεζόν μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, πιο πολύ μένει η πίκρα λόγω των πολλών τραυματισμών. Ενώ ξεκίνησα καλά, δεν μπόρεσα να συνεχίσω όπως ήθελα, αφού βγάλαμε όλοι ως ομάδα αρκετούς τραυματισμούς. Κανένας δεν ήταν φέτος όλη την σεζόν στο 100%. Με τις συνεχόμενες θλάσεις δεν μπορείς να βρεις ρυθμό. Αλλά και στο πρωτάθλημα δεν ήμασταν σταθεροί, δεν είχαμε ένα νικηφόρο σερί μεγάλο, για να πούμε ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο».

-Τι ρόλο έπαιξαν οι αλλαγές προπονητών;
«Δεν είναι μόνο δικό μας αυτό το φαινόμενο, το είδαμε φέτος και στις πολύ μεγάλες ομάδες, όπως για παράδειγμα ο Ολυμπιακός. Όταν ένας ποδοσφαιριστής, βλέπει ότι η ομάδα ξεκινάει με έναν προπονητή, στο μέσο της σεζόν τον αλλάζει, και τελειώνει με άλλον, μπερδεύεται. Δεν υπάρχει χημεία στην ομάδα, στο τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει, τι θέλει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Ατομικά ήμασταν καλοί, αλλά δεν μπορέσαμε σε μια ενδεκάδα με παίκτες που έχουν ευρωπαϊκές παραστάσεις να έχουμε συνοχή».

-Τι θα χρειαστεί η ομάδα στην σεζόν που έρχεται για να κερδίσει την άνοδο;
«Η Δόξα με τον κ. Μπύρο στο τιμόνι, είναι μια ομάδα που σπανίζει και στις δυο κατηγορίες. Η οικονομική συνέπεια, η οργάνωση, ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο έχουν ανεβάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο τον σύλλογο. Ένας παράγοντας εξαιτίας του οποίου δεν διεκδικήσαμε, αυτό που αξίζαμε είναι το ότι η ομάδα χτίστηκε πολύ γρήγορα. Φέτος που θα ξέρει σε ποια κατηγορία θα παίζει, θα οργανωθεί σωστά και θα έχει τον χρόνο, να κάνει αυτά που θέλει».

-Πως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα φέτος;
«Το πρωτάθλημα ξεκίνησε έχοντας ένα ξεκάθαρο φαβορί που είναι ο Άρης, μέσα στις ομάδες που ξεχώρισαν ήμασταν και εμείς. Δεν είχε όμως υπολογίσει κανείς και τον ΑΟΧ Κισσαμικό, που παρουσίασε ένα αξιόμαχο σύνολο με έναν πολύ καλό προπονητή τον κ. Πετράκη. Από τον Γεννάρη και μετά που ο ΟΦΗ επανήλθε από τα προβλήματα του, ήταν η καλύτερη ομάδα. ΟΦΗ και Άρης, πήραν πολύ δίκαια την άνοδο στην Super League».

-Σε ποια θέση σου ταιριάζει να αγωνίζεσαι;
«Στην Λαμία που έκανα, μια από τις καλύτερες χρονιές στην καριέρα μου ιδίως στο δεύτερο εξάμηνο ο κ. Τεννές με χρησιμοποίησε ως σέντερ φορ. Η θέση όμως που ταιριάζει είναι αυτή του δεύτερου επιθετικού».

-Η γνώμη σου για τον Ολυμπιακό;
«Στον Ολυμπιακό πέρασα 12χρόνια, υπάρχει μια μεταβατική περίοδος. Με στενοχωρούν οι πολλοί ξένοι παίκτες, που έρχονται και παρέρχονται. Εμείς μεγαλώσαμε με πρότυπα τον Καραταίδη, τον Γεωργάτο, τον Τζόρτζεβιτς. Οι τωρινοί παίκτες δεν έχουν την σπίθα που πρέπει να έχει κάποιος για να παίζει στον Ολυμπιακό».

-Μετανιώνεις για κάτι κοιτώντας στο παρελθόν;
«Δεν μπορείς να λες ότι γι’ αυτά που έκανες φταις μόνο εσύ και δεν φταίνε, οι άλλοι. Κάποιες επιλογές δικές μου, αλλά και οι λάθος άνθρωποι που εμπιστεύτηκα με οδήγησαν στο να κάνω λάθη. Τώρα όμως προχωράω παρακάτω, και προσπαθώ να δω τι θα κάνω κάθε χρονιά χωριστά».

-Θέλεις να επιστρέψεις στην Super League;
«Φυσικά και θέλω, στόχος μου είναι να μείνω και να το πετύχω μέσω της Δόξας αναλόγως και με το τι θα γίνει με τον νέο προπονητή. Όπου και να πάμε ο κόσμος μας μιλάει για το μεγαλείο της ομάδας, και είναι κάτι που μας αρέσει και εμένα με εξιτάρει γιατί η Δόξα Δράμας είναι μεγάλη ομάδα».

-Τι συμβαίνει με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή;
«Επειδή πέρασα και δυο χρόνια στην Γερμανία στην Βέρντερ, οι ξένοι βλέπουν το ποδόσφαιρο ως επάγγελμα. Έξω οι ξένοι θέλουν να αναδειχθούν, εδώ την αρχή την έκανε ο Νίνης και μετά ακολούθησαν κι’ άλλοι. Στην Ελλάδα παρεξηγείται, όταν ένας παίκτης βγαίνει να διασκεδάσει, έξω έχω ζήσει περιπτώσεις παικτών που βγαίνουν και πίνουν σε μεγαλύτερη ένταση από την Ελλάδα».

-Ένα σχόλιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Από την στιγμή που μπήκε η πολιτική στο ποδόσφαιρο, και στην νοοτροπία του φιλάθλου το άθλημα πάει προς τα κάτω. Δεν είναι δυνατόν να ακούς πως θα βγει ο εκάστοτε πρωταθλητής λόγω των σχέσεων του με την όποια κυβέρνηση. Όπως επίσης δεν είναι δυνατόν να κρίνεται το πρωτάθλημα στα δικαστήρια. Πρέπει να ασχολούμαστε με το άθλημα, και να σταματήσουμε να πηγαίνουμε προς τα κάτω».

-Μια ευχή που θα ήθελες να κάνεις;
«Στο πρωτάθλημα που αγωνίζομαι να ξεκινήσουν και να τελειώσουν όλες οι ομάδες, και να υπάρχει πιο καθαρό ποδόσφαιρο στις δυο μεγάλες κατηγορίες».

Last modified onΔευτέρα, 04 Ιούνιος 2018 16:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep