Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

«Σε λίγο δεν θα υπάρχει Δόξα»!

Ο Θανάσης Σάμιος χαρακτήρισε αστεία την πρόταση του ΠΑΟΚ και προέβλεψε… Γ’ Εθνική!

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για τη Δόξα Δράμας και αν δεν βρει άμεσα χρηματοδότη, τότε δεν πρόκειται να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Football League. Αυτό επανέλαβε ουκ ολίγες φορές ο Θανάσης Σάμιος σε συνέντευξή του στην «ΑΛΦΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ». Χαρακτήρισε την πρόταση του ΠΑΟΚ αστεία, κατηγόρησε τον Σταύρο Δαϊλάκη όχι καταχρέωσε την ΠΑΕ και προέβλεψε ότι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, τότε οι Μαυραετοί θα πάνε στη Γ’ Εθνική!

Το flnews.gr απομαγνητοφώνησε τη συνέντευξη Σάμιου και σας παρουσιάζει την τοποθέτηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ:

«Κανείς δεν χαρίζει μία ομάδα χωρίς χρέη. Η πρόταση είναι αστεία. Μόνο ο Δήμαρχος μπορεί να κάνει πρόταση να του χαριστεί η ομάδα, κανείς άλλος»

«Είχα μία πρόταση από τον ΠΑΟΚ να χαρίσω την ομάδα. Θα έρθω σε δύσκολη θέση, ακόμα και έναντι ενός συμβολικού ποσού, γιατί είναι αστείο ότι πωλείται η ομάδα της Δόξας, έναντι συμβολικού τιμήματος. Ακόμα και έναν σκύλο να σου χαρίσουν, τον πετάς εύκολα στον δρόμο. Αν πληρώσεις, όμως έχεις έναν λόγο παραπάνω να τον προσέξεις και να τον προστατεύσεις.

Το θέμα είναι ηθικό. Δεν θα ήθελα η ομάδα να γίνει όμηρος ενός σωματείου και να χρησιμοποιηθεί και μία τέτοια απόφαση είναι δύσκολη. Υπό το οικονομικό βάρος, όμως έστω και μία τέτοια συζήτηση έγινε. Αλλά έπρεπε να γίνει υπό καθεστώς ισότητας. Κανείς δεν χαρίζει μία ομάδα χωρίς χρέη. Η πρόταση είναι αστεία. Μόνο ο Δήμαρχος μπορεί να κάνει πρόταση να του χαριστεί η ομάδα, κανείς άλλος.

Πρέπει να περιμένουμε μία κίνηση από επενδυτή. Η παρούσα διοίκηση έπρεπε να βρει και όχι να συζητά για να μεσολαβήσω και να χαριστεί η ομάδα. Η διοίκηση έχει αποτύχει να ενεργοποιήσει τους οικονομικούς παράγοντες που θα στηρίξουν τη Δόξα Δράμας.

«Με τα έως τώρα δεδομένα, ή Γ’ Εθνική θα πάμε με την αδυναμία της διοίκησης ή θα βρεθεί κάποιος σοβαρός που δεν θα ζητά να του χαρίσω την ομάδα. Η αγάπη περισσεύει και δεν έχω θέμα με τους ανθρώπους, αλλά το χρήμα λείπει»

Με τα έως τώρα δεδομένα, ή Γ’ Εθνική θα πάμε με την αδυναμία της διοίκησης ή θα βρεθεί κάποιος σοβαρός που δεν θα ζητά να του χαρίσω την ομάδα. Να είστε σίγουροι ότι αν μου ήταν βάρος θα μπορούσα να την έχω δώσει σε πολλούς επίδοξους μνηστήρες αμφιβόλου ποιότητας. Η αγάπη περισσεύει και δεν έχω θέμα με τους ανθρώπους, αλλά το χρήμα λείπει.

Χρειάζεται χρήμα. Όχι κάποιος να του χαριστεί η ΠΑΕ, ούτε να τη χρησιμοποιήσει για άλλους σκοπούς. Έστω και την ύστατη ώρα η μόνη λύση είναι υπό την αιγίδα του δημάρχου ή κάποιου φορέα να βρεθεί μια διοίκηση που θα χαίρει σεβασμού. Αν όχι φοβάμαι πως η υπάρχουσα έχει χάσει τον σεβασμό των φιλάθλων και των παικτών και δεν θα συνεχίσει».

Για τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη:

«Η πρόταση που μου έχει γίνει από τον ΠΑΟΚ, όπως έχει γίνει, είναι αστεία. Μου ζητούν το 87% να το χαρίσω για μία ομάδα με δικό της γήπεδο. Όταν έφυγα δεν είχε χρέη. Στερείται σοβαρότητας και δεν υφίσταται, δεν τη συζητάω. Έβαλα 3 εκατ. ευρώ, την ψυχή μου και τις αγωνίες μου»

«Δεν δεσμεύτηκε κανείς από τους δύο. Ο κύριος Μαμσάκος με πήρε τηλέφωνο και ο κύριος Πατακάκης βρισκόταν στην Αθήνα, φάγαμε και τους έθεσα τα προβλήματα. Βλέπω ότι ενδιαφέρονται να σωθεί η ομάδα. Έχει μεγάλη διαφορά το φιλολογικό ενδιαφέρον από την οικονομική δυνατότητα».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στα κοινά:

«Είναι αδύνατο. Είναι μία απόφαση που έχω πάρει με πλήρη συνείδηση και δεν έχει να κάνει με την ομάδα. Είναι κάποιες προσωπικές επιλογές, σοβαρές και δεν τις αλλάζω».

«Η διοίκηση Δαϊλάκη πήρε μία ομάδα υγιή και την έχει καταχρεώσει. Γυρνά γύρω γύρω από την ουρά της και ψάχνει αγοραστές, δανειστές, αλλά δεν μπορεί να βρει λύση στο πρόβλημα»

Για το αν περιμένει βοήθεια από τους φορείς:

«Τα πράγματα έχουν ως εξής. Η πρόταση που μου έχει γίνει από τον ΠΑΟΚ, όπως έχει γίνει, είναι αστεία. Μου ζητούν το 87% να το χαρίσω για μία ομάδα με δικό της γήπεδο. Όταν έφυγα δεν είχε χρέη. Στερείται σοβαρότητας και δεν υφίσταται, δεν τη συζητάω. Έβαλα 3 εκατ. ευρώ, την ψυχή μου και τις αγωνίες μου.

«Δεν υπάρχουν χρήματα. Και να βρεθούν λεφτά και να πληρωθούν οι παίκτες, πάλι στα ίδια θα έρθουμε. Η διοίκηση δεν κατάφερε να μαζέψει χρήματα. «Πρέπει να καταλάβουν ότι πήγαν εκεί για να κρατήσουν την ομάδα όρθια μέχρι τον επόμενο. Όχι να κάνουν τους βασιλείς ή τους ιδιοκτήτες»

Η διοίκηση Δαϊλάκη αδυνατεί να τρέξει την ομάδα, είναι πασιφανές. Πήρε μία ομάδα υγιής και την έχει καταχρεώσει και ποδοσφαιρικά η ποιότητα είναι… Η διοίκηση γυρνά γύρω γύρω από την ουρά της και ψάχνει αγοραστές, δανειστές, αλλά δεν μπορεί να βρει λύση στο πρόβλημα. Αν οι φορείς δεν βγουν μπροστά και να φέρουμε κάποιους επιφανείς ανθρώπους έστω για έναν χρόνο, τότε η ομάδα δεν θα μείνει στην κατηγορία».

Για το αν θα στήριζε οικονομικά μία πρόταση από τους φορείς:

«Δεν ξεκίνησαν οι φορείς την προσπάθεια. Εγώ την ξεκίνησα. Εγώ ξεκίνησα να φωνάζω».

«Δεν μιλάμε για αγοραπωλησία, αλλά για καπάρο για να μην χαρίσουμε το μαγαζί. Ο ελάχιστα σοβαρός που θέλει να μπει στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχει αυτά τα λεφτά. Δεν θα έχει γι’ αυτό το καπάρο; Αν όχι ας πάει σπίτι του»

Για το αν γνωρίζει τα χρέη:

«Δεν τα ξέρω. Δεν είναι το ζητούμενο αν είναι 100 ή 200 χιλιάδες. Δεν έχουμε προσφυγές, ανοίγματα όπως άλλες. Ως πέρυσι που ήμουν είχε ελεγχθεί, είχε πιστοποιητικά από ορκωτούς λογιστές, ήταν όλα τακτοποιημένα και κλεισμένα στην εφορία. Το πρόβλημα δεν είναι οι παίκτες. Δεν υπάρχουν χρήματα. Και να βρεθούν λεφτά και να πληρωθούν οι παίκτες, πάλι στα ίδια θα έρθουμε. Η διοίκηση δεν κατάφερε να μαζέψει χρήματα».

Για το αν μία επιτροπή από Δραμινούς ζητούσε τη μεταβίβαση:

«Η ομάδα δεν μπορεί να συνεχίσει, δεδομένου ότι υποψήφιος αγοραστής δεν υπάρχει. Και θα ήταν πιο τίμιο για τη διοίκηση από το να αφήνει απλήρωτα τα παιδιά να τους πει: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Η ομάδα μένει από χρόνο και οξυγόνο. Χρειάζεται άμεσα να μπει στην εντατική, γιατί σε λίγες ημέρες δεν θα υπάρχει»

«Βέβαια θα το κάνω. Το τίμημα που ζητώ είναι 250 χιλιάδες από τον κύριο Δαϊλάκη, το 1/10 των χρημάτων που έχω βάλει. Δεν μιλάμε για αγοραπωλησία, αλλά για καπάρο για να μην χαρίσουμε το μαγαζί. Ο ελάχιστα σοβαρός που θέλει να μπει στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχει αυτά τα λεφτά. Δεν θα έχει γι’ αυτό το καπάρο; Αν όχι ας πάει σπίτι του.

Αυτά για επίδοξους αγοραστές είναι μπούρδες που καλλιεργούνται από εκεί. Εδώ μου έγινε πρόταση από τον Δαϊλάκη να δώσει 250 χιλιάδες, τη δέχτηκα και εκείνος τρέχει στον ΠΑΟΚ να τα βρει. Και ό ΠΑΟΚ έρχεται και λέει δεν δίνω λεφτά, τη θέλω χάρισμα την ομάδα. Δεν πουλιέται έτσι μια ομάδα. Εδώ πρέπει η παρούσα διοίκηση που κάνει ελέω όπως κάνει στην πλάτη μου, να καταλάβει ότι πήγαν εκεί για να κρατήσουν την ομάδα όρθια μέχρι τον επόμενο. Όχι να κάνουν τους βασιλείς ή τους ιδιοκτήτες. Δεν γίνονται αυτά. Πρέπει να βρεθεί ο άνθρωπος που θα στηρίξει οικονομικά. Το παρόν διοικητικό σχήμα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Αν ενέπνεε θα είχαν εμφανιστεί και να σας πω ονόματα. Ο κύριος Γουντσίδης, ο Μποδούρογλου, αυτούς πάμε να βρούμε. Τους επιφανείς της Δράμας.

Υπάρχει κάποιος πρόεδρος κοινής αποδοχής, ο οποίος να θέλετε με τη βοήθεια τη δική μου, του δημάρχου να βοηθήσει να σωθεί; Η ομάδα δεν μπορεί να συνεχίσει, δεδομένου ότι υποψήφιος αγοραστής δεν υπάρχει. Και θα ήταν πιο τίμιο για τη διοίκηση από το να αφήνει απλήρωτα τα παιδιά να τους πει: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Η ομάδα μένει από χρόνο και οξυγόνο. Χρειάζεται άμεσα να μπει στην εντατική, γιατί σε λίγες ημέρες δεν θα υπάρχει».

«Θέλω να έρθω υπό συνθήκες ομαλής διαδοχής, ενός καθεστώτος που θα εγγυάται τη συνέχιση και την αναγέννηση. Να συμμετέχω σε χαρά, όχι σε κηδεία. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα η ομάδα πεθαίνει, ψυχορραγεί»

Για το αν σκοπεύει να μεταβεί στη Δράμα:

«Θέλω να έρθω υπό συνθήκες ομαλής διαδοχής, ενός καθεστώτος που θα εγγυάται τη συνέχιση και την αναγέννηση. Να συμμετέχω σε χαρά, όχι σε κηδεία. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα η ομάδα πεθαίνει, ψυχορραγεί.

Δεν είναι θέμα δημάρχων ή αντιπεριφερειαρχών. Και τίποτα να μην κάνουν δεν έχουν ευθύνη. Προσπαθούν να ενεργοποιήσουν κάποιους παράγοντες. Και τα τέσσερα χρόνια που ήμουν και τώρα που έφυγα δεν συγκινείται κανείς. Αν δεν υπάρχει χορηγός, είναι ένα αγαθό που ανήκει στην πόλη. Να βρεθούν οι λίγοι που θα πληρώσουν για τους πολλούς».

«Και πείτε ότι με αυτό το 1/10 του ποσού δίνω την ομάδα στον Δαϊλάκη. Μπορούν να την πάνε; Βλέπετε να μπορούν;»

Για το αν θα έδινε τις μετοχές στον Ερασιτέχνη:

«Δεν μπορεί να τρέξει την ομάδα. Αν γινόταν, εδώ είμαι. Και ο Δαϊλάκης από τον Ερασιτέχνη βγήκε. Δεν έχουμε κάτι με τα πρόσωπα. Είναι δύσκολη εποχή και δεν βάζουν χρήματα για το ποδόσφαιρο. Κατά πόσο η Δράμα θα έχει την πολυτέλεια να έχει μία πολύ καλή ομάδα, αν δεν έχει σπόνσορα, τότε μόνο οι πολλοί μπορούν να βοηθήσουν. Αν όχι, χρειάζεται ο Μαμσάκος ή άλλος για να τους φέρει κοντά. Σε λίγες ημέρες δεν θα υπάρχει ομάδα.

Και πείτε ότι με αυτό το 1/10 του ποσού δίνω την ομάδα στον Δαϊλάκη. Μπορούν να την πάνε; Βλέπετε να μπορούν; Η κυριότητα των μετοχών είναι το ζήτημα; Είναι οικονομικό το πρόβλημα. Ο έχων σπόνσορα και χρήματα προχωράει, αυτός που δεν έχει σκάει. Αν δεν βρεθεί χρήμα η ομάδα δεν μπορεί να συνεχίσει».

Απόδοση: flnews.gr

Last modified onΠέμπτη, 03 Ιούλιος 2014 18:37

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep